Γλυκά Muffins με Κολοκυθάκι και Καρότο

Ως συνέχεια στο μίνι αφιέρωμα μου στο κολοκυθάκι, εντάξει έκανα ένα μικρό διάλλειμα στο ενδιάμεσο, σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα γλυκό μάφιν στο οποίο συνδυάζονται άψογα δυο αγαπημένα λαχανικά, το κολοκύθι και το καρότο.

 

 

Αυτά τα μάφινς είναι ιδανικά  και για τους μικρούς μας φίλους καθώς τα λαχανικά κρύβονται έξυπνα μέσα σε αυτά!

Η συνταγή αυτή βρίσκεται στο βιβλίο του διάσημου λονδρέζικου φούρνου Hummingbird Bakery. Ο φούρνος αυτός φημίζεται για τα cupcakes του, τα ιδιαίτερα κέικ του, τις τάρτες και τα cheesecake. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάνει πολλές από τις συνταγές που προτείνει στο βιβλίο, αλλά αυτές οι λίγες που έχω δοκιμάσει είναι εξαιρετικές.

 

 

Σήμερα λοιπόν επέλεξα να σας παρουσιάσω αυτό το ιδιαίτερο μάφιν, του οποίου ο συνδυασμός των υλικών μου κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον.

Η μόνη παρέμβαση που έκανα είναι στην ποσότητα της ζάχαρης. Η αρχική συνταγή έχει 200γρ ζάχαρη αλλά το θεώρησα περιττό αφού τόσο τα κολοκυθάκια όσο και τα καρότα προσθέτουν από μόνα τους μια ιδιαίτερη γλυκύτητα στα μάφινς.

 

 

Επίσης, σε αυτά που έφτιαξα αυτή τη φορά πρόσθεσα αλεύρι ολικής αλέσεως και ζάχαρη καρύδας για να γίνουν ακόμη πιο υγιεινά. Έγιναν εξαιρετικά και πήραν ένα ωραίο σκούρο καφέ χρώμα.

 

 

 

Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και δε θα το μετανιώσετε!

Υλικά  (για 12 μαφινς)

  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 170 γρ ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • 80 γρ ηλιέλαιο
  • 260 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ.γλυκού κανέλα
  • 80 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κουτ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ καρότα τριμμένα
  • 120 γρ κολοκυθάκια τριμμένα
  • 120 γρ καρύδια σπασμένα στο multi

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο σε ένα μπολ και χτυπάμε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι σε αυτό των αυγών.

Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου αναμειχθούν τα υλικά.

Τέλος προσθέτουμε τo τριμμένο καρότo, τo κολοκυθάκι και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Τα κολοκυθάκια θα βγάλουν τα υγρά τους και θα έχουμε ένα ωραίο μείγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα σε χάρτινες θήκες για μάφινς γεμίζοντας τες κατα τα 2/3.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα, βυθίζοντάς την στο κέντρο από 2-3 μάφινς και αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμα.

Αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν λίγο μέσα στη φόρμα και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Μυρίζουν τόσο όμορφα που θα θες να τα δοκιμάσεις αμέσως!

And remember… As long as you know how to bake, life is sure to be Sweet!

Αν αγαπάς το κολοκυθάκι δοκίμασε και τα Αλμυρά Muffins με κολοκυθάκια και φέτα.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *