Ζεστή κρέμα βρώμης με ταχίνι – Warm tahini oatmeal

 

Είναι ένα από εκείνα τα πρωινά που ξυπνάω και έξω βρέχει, τι πρωτότυπο άλλωστε, δουλεύω απόγευμα και έτσι έχω χρόνο να απολαύσω το πρωινό μου.

Έχω όρεξη όμως για κάτι διαφορετικό σήμερα. Κάτι ζεστό, που θα με τονώσει και θα με κρατήσει χορτάτη.

Θα φτιάξω ένα ζεστό smoothie σκέφτομαι, με γάλα αμυγδάλου. Θα του προσθέσω κανέλα, η οποία έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, αντιμικροβιακές ιδιότητες και μόνο με τη μυρωδιά της βοηθάει στο να τονωθεί το μυαλό, τζίντζερ, που βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και ανακουφίζει από γαστρεντερικές διαταραχές και μέλι, για να γλυκαθώ λιγάκι, αλλά και για να πάρω όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

 

Επειδή όμως μόνο με το γάλα, κακά τα ψέματα, δε θα χορτάσω, πρόσθεσα βρώμη και μια κουταλιά ταχίνι για να πάρω την απαιτούμενη ενέργεια για να ξεκινήσω τη μέρα μου.

Αρχικά  έριξα στο multi  το γάλα με τη βρώμη, την κανέλα, το τζίντζερ και το ταχίνι και μετά μετέφερα το μείγμα μου σε ένα κατσαρολάκι. Πρόσθεσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και το ζέστανα. Όσο περισσότερο αφήνεις το μείγμα επάνω στη φωτιά τόσο πήζει η κρέμα λόγω της βρώμης. Μπορείς να το ζεστάνεις ελαφρώς και να το απολαύσεις ως smoothie ή να το αφήσεις παραπάνω στη φωτιά και να πάρει τη μορφή κρέμας.

 

 

Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα αμυγδάλου με άλλο γάλα της επιλογής σας και το ταχίνι με κακάο, με απλό ή με άλλο βούτυρο ξηρών καρπών, όπως αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο. Κάντε τους δικούς  συνδυασμούς και απολαύστε ένα χορταστικό και τονωτικό πρωινό γεύμα!

 

 

Περιμένω να δω τις δικές σας φωτογραφίες κάνοντας με tag στο instagram ή στο facebook.

Για τη ζεστή κρέμα βρώμης με ταχίνι θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για 1 μερίδα

  • 220ml γάλα αμυγδάλου
  • 45γρ βρώμη
  • 1κουτ. της σούπας ταχίνι με κακάο ή χωρίς
  • ½ κουτ. του γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. του γλυκού τζίντζερ
  • ½  κουτ. της σούπας μέλι  (ή 1 κ.σ. αν την θέλετε πιο γλυκιά) ή σιρόπι αγαύης για τη vegan εκδοχή της
  • ½ κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ελάχιστο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο multi ρίχνουμε το γάλα μαζί με τη βρώμη, την κανένα, το τζίντζερ και το ταχίνι.

Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα και να διαλυθεί η βρώμη.

Αδειάζουμε στη συνέχεια το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί το μέλι και να ζεσταθεί η κρέμα. Όσο περισσότερο αφήνουμε την κρέμα στη φωτιά, τόσο περισσότερο θα δέσει.

Αν δεν την αφήσετε να δέσει πολύ θα έχετε ένα ζεστό  smoothie, αν πάλι την αφήσετε να δέσει, θα απολαύσετε μια γεμάτη σε γεύση και άρωμα κρέμα, ιδανική για τα κρύα πρωινά του χειμώνα.

Enjoy!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *