Μπισκότα ζαχαρόπαστας-με σχέδιο vintage βέσπα

 

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας σε αυτήν τη δημοσίευση τα μπισκοτάκια που ετοίμασα πρόσφατα και στα οποία εφάρμοσα την τεχνική της ζωγραφικής με βρώσιμα χρώματα. Μια ιδιαίτερη τεχνική την οποία σας έχω παρουσιάσει σε παλαιότερη δημοσίευση, δες εδώ.

 

 

Στα μπισκότα αυτά ήθελα να δώσω την όψη του παλαιού- vintage. Αυτό το πέτυχα, όσο γινόταν βέβαια, ταμπονάροντας με ένα ειδικό πινελάκι- σφουγγαράκι τη ζαχαρόπαστα γύρω – γύρω, περιμετρικά στις άκρες, με καφέ ανοιχτό χρώμα.

 

 

Μετά από δοκιμές που έκανα, κατέληξα ότι, για να πετύχω το αποτέλεσμα που ήθελα, δεν θα έπρεπε να αφήσω τη ζαχαρόπαστα να στεγνώσει. Έτσι λοιπόν, άπλωσα προσεκτικά την ιβουάρ ζαχαρόπαστα πάνω από τα μπισκότα, «κόλλησα» τη βέσπα σε κάθε μπισκότο (την οποία είχα φροντίσει να ετοιμάσω λίγες μέρες νωρίτερα, γιατί έπρεπε να στεγνώσει, έτσι ώστε να μη χαλάσει το σχήμα της) και στη συνέχεια ζωγράφισα το περίγραμμα από τα μπισκότα, ένα προς ένα.

 

 

 

Τέλος αφού άφησα τα μπισκότα στην άκρη για να στεγνώσει η ζαχαρόπαστα, ζωγράφισα με ένα πινελάκι, χρησιμοποιώντας πάντα βρώσιμα χρώματα ζαχαροπλαστικής, τις τελευταίες λεπτομέρειες.

 

 

 

Έτοιμα τα μπισκοτάκια μου! Θα χαροποιήσουν τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους μου φίλους.

2 Reviews

  1. καλημέρα, μου αρέσει αρκετά η δουλειά σας!
    Δεν ξέρω αν μπορώ παραγγείλω ή απλώς ήταν για ιδία χρήση.
    Ωστόσο μια ερώτηση δεν βλάπτει!
    Ευχαριστώ

    1. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Τα μπισκοτάκια που βλέπετε στο blog μου με τη ζαχαρόπαστα είναι για προσωπική χρήση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *