Νηστίσιμα Cookies μπανάνας με ταχίνι & σοκολάτα (vegan)

 

Η νηστεία δεν είναι μια περίοδος που υστερεί από γεύση και νόστιμα φαγητά, κάθε άλλο μάλιστα, είναι μια ευκαιρία για να κάνεις μια πιο ισορροπημένη διατροφή και να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου.

Ακόμη και αν δεν αποφασίσεις να κάνεις νηστεία καθ’όλη την περίοδο των σαράντα ημερών, δες το σαν μια ευκαιρία να δοκιμάσεις νέες γεύσεις και να ακολουθήσεις μια πιο ισορροπημένη διατροφή.

 

 

Ακόμη και το γλυκό έχει τη θέση του στην περίοδο αυτή. Πολλές φορές μάλιστα είναι και πιο υγιεινό.

Η πρώτη μου λοιπόν συνταγή για την περίοδο της νηστείας ήθελα να είναι γλυκιά, εύκολη, υγιεινή και ιδανική για όλη την οικογένεια.

 

 

Και τι καλύτερο από μπισκοτάκια που είναι έτοιμα μέσα σε λίγα λεπτά. Μέσα σε μόλις 20 λεπτά έχετε έτοιμα τα πιο αφράτα cookies με μπανάνα, ταχίνι και σοκολάτα. Θρεπτικά και υγιεινά, ιδανικά για όλη την οικογένεια.

 

 

Αν έχεις ώριμες μπανάνες και ταχίνι στο ντουλάπι σου, μπες στην κουζίνα και φτιάξε αυτά τα υπέροχα, αφράτα και γεμάτα γεύση μπισκότα.

 

 

Σχετικά με τη συνταγή τώρα, προτίμησα το ταχίνι ολικής, επειδή αυτό συνήθως χρησιμοποιώ, εσείς όμως μπορείτε, αν θέλετε, να φτιάξετε τα cookies σας και με απλό ταχίνι, όπως επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε το σιρόπι αγαύης με μέλι, αν δεν είστε vegan.

Τέλος, μπορείτε αν θέλετε να διπλασιάσετε τα υλικά της συνταγής και να ψήσετε περισσότερα cookies, γιατί η μία δόση θα εξαφανιστεί πολύ σύντομα, σας το εγγυώμαι! 😉

 

 

Για τα μαλακά νηστίσιμα Cookies Μπανάνας με ταχίνι και σοκολάτα θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για 12 με 14 cookies

  • 140γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60γρ μπανάνα, περίπου μισή μπανάνα μεσαίου μεγέθους
  • 50γρ ταχίνι ολικής
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης (για τη vegan εκδοχή) ή μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή μία κάψουλα βανίλιας
  • 25ml ηλιέλαιο ή πολύ ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 40γρ σταγόνες σοκολάτας ή κομμάτια σοκολάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα φαγητού και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ πολτοποιούμε πολύ καλά την μπανάνα με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε στη μπανάνα, το ταχίνι, το σιρόπι αγαύης , τη βανίλια και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγογδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.

Ρίχνω το υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Τέλος, προσθέτω και τα κομμάτια σοκολάτας.

Ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, αν χρειαστεί, ανακατεύουμε και λίγο με το χέρι. Δεν χρειάζεται να ζυμώσουμε τη ζύμη πολύ ώρα, αρκεί μόνο να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη ζύμη και πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού. Τα τοποθετούμε στο ταψί  με απόσταση μεταξύ τους.

Πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλα τα cookies για να πλατύνουν λιγάκι και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς εξωτερικά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω στο ταψί. Στην συνέχεια τα αφαιρούμε από το ταψί και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Τα αποθηκεύουμε, καλά κλεισμένα αεροστεγώς, σε ένα βάζο ή μπολ.

 

Enjoy!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr  ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

You might also like

4 Reviews

  1. Ευγενία, τα έφτιαξα! Πεντανόστιμα και πανεύκολα. Ήθελα να σου στείλω φωτο, αλλά εξαφανίστηκαν σε λιγότερο από μία μέρα. Θα τα ξαναφτιάξω σύντομα. Τριπλή δόση❤

    1. Πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν! Την επόμενη φορά θα φτιάξω και εγώ διπλή δόση;-)

  2. Καλημέρα σας ! Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αλεύρι ολικής ή ζέας για την παρασκευή τους?

    1. Καλημέρα σας, και βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής ή ζέας, ίσως όμως να μη γίνουν τόσο αφράτα, θα είναι όμως εξίσου νόστιμα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *