Γλυκές τορτίγιες με ταχίνι & μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη

 

Είναι κάποια πρωινά που δεν έχεις χρόνο ή για να πω την αλήθεια δεν έχεις και πολύ διάθεση για να ετοιμάσεις κάτι ιδιαίτερο για σένα και τους αγαπημένους σου.

Και ως γνωστό το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Για πιο λόγο λοιπόν να καταφύγεις στις έτοιμες λύσεις όταν με απλά υλικά και μέσα σε λίγα λεπτά μπορείς να έχεις έτοιμο ένα υγιεινό, εντυπωσιακό και  πεντανόστιμο θα έλεγα πρωινό γεύμα!

 

 

 

Η σημερινή λοιπόν ιδέα μου προέκυψε καθώς είχα ένα πακετάκι με τορτίγιες ολικής στο ντουλάπι μου και στην κατάψυξη λίγα κόκκινα βατόμουρα μαζί με φραγκοστάφυλα. Σκέφτηκα λοιπόν να αξιοποιήσω τα βατόμουρα και να φτιάξω μια φρέσκια μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη, με την οποία θα συνόδευα αργότερα τις τορτίγιες μου.

 

 

 

Και τι καλύτερο από το να γεμίσω τις τορτίγιες με βιολογικό ταχίνι με κακάο και φέτες μπανάνας. Έτσι στη στιγμή θα είχα ένα πλούσιο, υγιεινό και νηστίσιμο πρωινό. Μπορείς όμως, τώρα που το σκέφτομαι, να το απολαύσεις και ως γλυκάκι εκείνη τη στιγμή που έχεις μια έντονη λιγουρίτσα και θες απεγνωσμένα κάτι γλυκό.

 

 

Τη φρέσκια μαρμελάδα με τα βατόμουρα δοκιμάστε να τη φτιάξετε και με φράουλες, τώρα που είναι η εποχή τους. Μπορείτε να παίξετε με τα υλικά και να αξιοποιήσετε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς που έχετε στη διάθεση σας. Εγώ στη φάση αυτή αξιοποίησα ότι είχα στην κουζίνα μου.

Η ποσότητα των υλικών έχει να κάνει με το πόσες τορτίγιες θέλετε τα φτιάξετε, εγώ θα σας παρουσιάσω τα υλικά και εσείς μπορείτε να υπολογίσετε αντίστοιχα.

 

 

Για τις γλυκές τορτίγιες ολικής με ταχίνι και την κόκκινη μαρμελάδα βατόμουρο θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για τις τορτίγιες

  • Τορτίγιες ολικής αλέσεως
  • Ταχίνι με κακάο
  • Μπανάνα
  • Αμύγδαλα χοντροσπασμένα

ΥΛΙΚΑ για την  κόκκινη μαρμελάδα βατόμουρο

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κατεψυγμένα κόκκινα βατόμουρα (σμέουρα & κόκκινα φραγκοστάφυλα)
  • 1 κουτ. της σούπας σιρόπι αγαύης ή μέλι
  • 1 κουτ. της σούπας σπόρους chia
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε  τη μαρμελάδα με κόκκινα βατόμουρα και φραγκοστάφυλα.

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τα μούρα μαζί με το σιρόπι αγαύης (ή μέλι).

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσουν τα φρούτα μας και να βγάλουν το χυμό τους.

Προσθέτουμε και τους σπόρους chia μαζί με τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.

Δε θα χρειαστεί πάνω από 10 λεπτά, εξαρτάται βέβαια  από την ποσότητα που θα φτιάξετε.

Κατεβάζουμε την μαρμελάδα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες, μία κάθε φορά και από τις δύο πλευρές, σε ένα τηγάνι αντικολλητικό χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Απλώνουμε στη μισή τορτίγια μας λίγο ταχίνι και από επάνω τοποθετούμε φέτες μπανάνας. Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο και κλείνουμε την τορτίγια σε φακελάκι.

Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και απλώνουμε στην επιφάνεια από την κάθε τορτίγια λίγο ταχίνι και βέβαια τη μαρμελάδα βατόμουρο.

 

 

Tip: Αν σας μείνει μαρμελάδα μπορείτε να την βάλετε στο ψυγείο για την επόμενη μέρα. Δεν διατηρείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα γι’αυτό το λόγο σας προτείνω να μη φτιάξετε μεγάλη ποσότητα.

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

And remember… A good breakfast fuels you up and gets you ready for the day!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *