Γεμιστή γλυκοπατάτα με ανάμικτη σαλάτα, μήλο & σως γιαουρτιού με μουστάρδα

 

Η γλυκοπατάτα είναι μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Α, Β5, Β6, δεν περιέχει λιπαρά, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και λιγότερες θερμίδες από τη λευκή πατάτα, παρόλο που περιέχει περισσότερη ζάχαρη. Τα οφέλη της είναι τόσα πολλά για την υγεία μας, που θα πρέπει να την εντάξουμε, πάντα όμως με μέτρο, στη διατροφή μας.

Και το καλύτερο απ’ όλα, πρόκειται για ένα λαχανικό που μπορούμε κάλλιστα να το προσθέσουμε τόσο σε αλμυρές, όσο και σε γλυκές παρασκευές.

Συνήθως, την απολαμβάνω ως κυρίως γεύμα σε συνδυασμό με κάποια σαλάτα ή με όσπρια και πάντα ψημένη στο φούρνο, γιατί έτσι είναι και πιο νόστιμη 😉

 

 

Μοιράζομαι λοιπόν μαζί σας ένα από τα αγαπημένα μου γεύματα. Ψήνω μια μικρή γλυκοπατάτα στο φούρνο και, αφού κρυώσει ελαφρώς, τη γεμίζω με την αγαπημένη μου σαλάτα. Για σήμερα λοιπόν επέλεξα να γεμίσω την γλυκοπατάτα μου με μία ανάμικτη σαλάτα με μήλο, καρύδια, ρόδι και σως από γιαούρτι και μουστάρδα.

Απλά, αλλά συνάμα πολύ νόστιμα.

Την γλυκοπατάτα την ψήνω στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις, χωρίς αλουμινόχαρτο, γιατί έτσι αποκτάει μια ωραία καραμελένια γεύση. Άλλωστε μέσα σε 40 λεπτά περίπου είναι έτοιμη και στη συνέχεια μπορείς να τη γεμίσεις με ό,τι μπορείς να φανταστείς.

Πάμε λοιπόν σήμερα να φτιάξουμε ψητή γλυκοπατάτα με ανάμεικτη σαλάτα και σως γιαουρτιού με μουστάρδα.

 

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 γλυκοπατάτα
  • Ανάμικτα λαχανικά
  • Μισό μήλο κομμένο σε φέτες
  • Καρύδια
  • Ρόδι
  • τυρί της επιλογής μας

Για τη σως  γιαουρτιού με μουστάρδα

  • 100γρ γιαούρτι
  • 1 με 1,5 κ. σούπας απαλή μουστάρδα
  • 1 κ.γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλυκού μέλι
  • Λίγο αλάτι & πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένουμε τη γλυκοπατάτα πολύ καλά εξωτερικά και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Την ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Μόλις ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την ανοίγουμε στη μέση, την πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά της επιλογής μας και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Ετοιμάζουμε τη σως. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ρίχνουμε λίγη από τη σως στην ψημένη γλυκοπατάτα. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και την τοποθετούμε επάνω από τη ψητή πατάτα, την περιχύνουμε με την υπόλοιπη σως γιαουρτιού και τη σερβίρουμε.

Πρόκειται για ένα ελαφρύ αλλά συγχρόνως χορταστικό γεύμα.

Enjoy!

……………………………………………

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr  Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *