Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα καρυδιού με ανθότυρο

 

Αν είχες τη δυνατότητα μέσα σε 10 λεπτά, όση ώρα χρειάζονται τα μακαρόνια για να βράσουν, να έχεις έτοιμη την πιο ιδιαίτερη γευστικά μακαρονάδα, δε θα έμπαινες στον πειρασμό να τη δοκιμάσεις;

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης μου σε ένα ιταλικό εστιατόριο δοκίμασα μια μακαρονάδα με μια κρεμώδη σάλτσα διάφορων τυριών με καρύδι. Ενθουσιάστηκα με τη γεύση και την υφή της σάλτσας. Από τότε είχα στο μυαλό μου να δοκιμάσω να φτιάξω μια τέτοιου είδους σάλτσα, πιο ελαφριά βέβαια, γιατί η συγκεκριμένη που δοκίμασα περιείχε αρκετά τυριά και ήταν πλούσια σε λιπαρά.

 

 

Προτίμησα λοιπόν να κρατήσω τα καλά λιπαρά από το καρύδι και το ελαιόλαδο και να τα συνδυάσω με ένα τυρί με μειωμένα λιπαρά, όπως το ελληνικό ανθότυρο, σε συνδυασμό βέβαια με μια ελληνική γραβιέρα, για να έχει η σάλτσα μου περισσότερη ένταση. Πρόσθεσα επιπλέον σκόρδο, λιαστή ντομάτα, μαϊντανό και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

 

 

Η σάλτσα μου έγινε πλούσια και κρεμώδη. Πρόκειται για μια κρύα σάλτσα στην οποία προσθέτουμε τα καυτά μακαρόνια και σερβίρουμε αμέσως. Τρίβουμε και μπόλικη γραβιέρα και απολαμβάνουμε!

 

 

 

Για την μακαρονάδα μας λοιπόν με την κρεμώδη σάλτσα καρυδιού με ανθότυρο θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για τη σάλτσα (για περίπου 3 μερίδες) 

  • 80γρ ανθότυρο
  • 60γρ καρύδι ωμό
  • 30γρ λιαστή ντομάτα
  • 40γρ γραβιέρα
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ.σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 σκελίδα σκόρδο ( ή παραπάνω αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση του σκόρδου)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Σπαγγέτι ολικής

Για το σερβίρισμα

  • Τριμμένη γραβιέρα
  • Καβουρδισμένα καρύδια για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή multi ρίχνουμε τα καρύδια, τη γραβιέρα, το μαϊντανό και το σκόρδο. Αναμειγνύουμε καλά μέχρι να σπάσουν εντελώς τα καρύδια.

Προσθέτουμε το ανθότυρο, το ελαιόλαδο και τη λιαστή ντομάτα, αφού πρώτα την έχουμε στραγγίξει από το λάδι της. Στο σημείο αυτό ρίχνουμε στην σάλτσα ένα κουτάλι της σούπας από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια μας.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε πιπέρι και λίγο αλάτι. Δοκιμάζουμε και αν είναι αναγκαίο, προσθέτουμε όσο πιπέρι και αλάτι θέλουμε. Αν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη από τα μακαρόνια.

Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ ή κατσαρόλα και όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα ρίχνουμε με μια τσιμπίδα καυτά, όπως είναι, μέσα στην κρεμώδη σάλτσα.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Αν θέλουμε καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά λίγα καρύδια και τα προσθέτουμε επάνω από τα σπαγγέτι μας.

Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας ζεστή με τριμμένη γραβιέρα.

 

 

Enjoy!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *