Μαλακές μπάρες με ταχίνι

 

Αυτές τις μαλακές μπάρες με ταχίνι τις έφτιαξα κάποια στιγμή μέσα στις γιορτές όπου είχα ανάγκη για ένα σνακ νηστίσιμο, υγιεινό, να μου δίνει ενέργεια αλλά και να με κρατάει χορτάτη.

 

 

Χρησιμοποίησα υλικά που είχα ήδη στα ντουλάπια μου και δεν ακολούθησα κάποια συγκεκριμένη συνταγή. Πειραματίστηκα με τις ποσότητες των υλικών και το αποτέλεσμα ήταν να προκύψουν αυτές οι μαλάκες μπάρες, οι οποίες δεν χρειάζονται ψήσιμο και διατηρούνται στο ψυγείο.

 

 

Το μόνο τους αρνητικό, κατά τη δική μου άποψη, είναι ότι σπάνε εύκολα. Από την άλλη όμως, ακόμη και αν σπάσουν, μπορούν κάλλιστα να συνδυαστούν με γιαούρτι, γάλα ή το smoothie σας, παίρνοντας τη θέση της granola (των δημητριακών πρωινού) ή πιο σωστά, της rawnola, της granola δηλαδή που δεν χρειάζεται ψήσιμο αλλά διατηρείτε στο ψυγείο.

 

 

Τα υλικά είναι απλά, μπορείτε να παίξετε με αυτά και να δημιουργήσετε τους δικούς σας γευστικούς συνδυασμούς. Για τις μπάρες μου εγώ χρησιμοποίησα ταχίνι, που πάντα έχω στο ντουλάπι μου. Εσείς, αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ταχίνι με οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρών καρπών.

 

 

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς της επιλογής σας αλλά και το γλυκαντικό που προτιμάτε. Εγώ προτιμώ το μέλι ή το σιρόπι αγαύης.

Παρακάτω σας παρουσιάζω τη συνταγή έτσι όπως σας την παρουσίασα στο λογαριασμό μου στο instagram.

 

 

Enjoy!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr  ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *