Μαλακά Μπισκότα Κανέλας

 

Όσο περνάνε οι μέρες και μπαίνουμε σιγά σιγά σε εορταστική ατμόσφαιρα, διανύοντας αισίως τον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου, έχω όλο και περισσότερο διάθεση για συνταγές που γεμίζουν την κουζίνα με υπέροχα αρώματα.

Αυτήν την περίοδο και καθ’όλη τη διάρκεια του χειμώνα, απολαμβάνω να φτιάχνω διάφορα μπισκοτάκια ή μαλακά cookies, τα οποία αποτελούν ιδανικά συνοδευτικά για τον απογευματινό καφέ ή το τσάι μας.

 

 

Γιατί ναι, είμαι από αυτούς που απολαμβάνουν το καφέ ή το τσάι τους το απόγευμα στο σπίτι, ακούγοντας τον ήχο της βροχής, βλέποντας κάποια ταινία ή διαβάζοντας το αγαπημένο τους βιβλίο.

Και δε θα σας πω ψέματα, αυτό δε συμβαίνει συχνά, αλλά προσπαθώ, τουλάχιστον την Κυριακή ή όποτε μπορώ, να ξεκλέψω λίγο χρόνο, να ηρεμήσω και να απολαύσω την ηρεμία του σπιτιού.

 

 

Αυτές λοιπόν τις φορές που θέλω να χαλαρώσω και να προσφέρω στον εαυτό μου και στους αγαπημένους μου κάτι νόστιμο, αλλά χωρίς μεγάλη προετοιμασία, επιλέγω να ψήσω μπισκοτάκια.

Με απλά υλικά, που συνήθως έχω στα ντουλάπια μου, και χωρίς να χρησιμοποιώ πολλά μαγειρικά σκεύη, έχω στη διάθεση μου φρεσκοψημένα μπισκότα ή μαλακά cookies σε λίγα λεπτά, τα οποία θα έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε καθ’όλη την εβδομάδα. Συνήθως όμως, ποτέ δε μένουν παραπάνω από 3 μέρες 🙂

 

 

Σήμερα λοιπόν, θα σας προτείνω μια υπέροχη αλλά και συγχρόνως πολύ απλή συνταγή για Μαλακά Cookies Κανέλας, τη ζύμη των οποίων θα ετοιμάσετε μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε μίξερ.

Αυτά τα Μαλακά Cookies θα τα λατρέψετε. Η κουζίνα σας θα μυρίσει κανέλα και εσείς θα απολαύσετε υπέροχα μπισκοτάκια, τα οποία θα είναι τραγανά απέξω και μαλακά στο εσωτερικό τους. Τα έχω φτιάξει ήδη δυο φορές και σίγουρα θα τα ψήσω ξανά σύντομα!

 

 

Για να είναι τα μπισκότα σας τραγανά απέξω και μαλακά στο εσωτερικό τους, θα πρέπει να προσέξετε το ψήσιμο τους. Αρκούν λίγα λεπτά μόνο για να ψηθούν τα μπισκότα. Όταν βγουν από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά, δίνοντας σας την εντύπωση πως είναι άψητα, αν τα αφήσετε όμως επάνω στο ταψί θα συνεχίσουν να ψήνονται και θα αποκτήσουν την τελική τους μορφή.

 

 

Επίσης σας προτείνω αν θέλετε να τα πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη και κανέλα πριν τα ψήσετε, απλά στη περίπτωση αυτή τα Cookies θα είναι ελαφρώς πιο γλυκά.

Ας περάσουμε λοιπόν στη συνταγή:

Για τα Μαλακά Cookies με Κανέλα θα χρειαστούμε

ΥΛΙΚΑ (για 22 έως 25 cookies)

  • 280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 170γρ βούτυρο
  • 170γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την Επικάλυψη (προαιρετικά)

  • 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • ½ κουτ. του γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μη λιώσει όλο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και με ένα αυγοδάρτη συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο.

Προσθέτουμε στο βούτυρο τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 10 με 15 δευτερόλεπτα, έως ότου κρυώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τέλος ρίχνουμε τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και το αυγό ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα ή με μία ξύλινη κουτάλα. Όταν η ζύμη ομογενοποιηθεί, καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη φαγητού και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα και καλύπτουμε 2 ρηχά ταψιά του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια βάρους περίπου 32 με 35γρ ή στο μέγεθος ενός καρυδιού.

Για την επικάλυψη: Αν θέλουμε, σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύουμε τη ζάχαρη μαζί με την κανέλα και πασπαλίζουμε τα μπαλάκια ζύμης.

Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε τα cookies για 10 με 11 λεπτά ανάλογα το μέγεθος τους (όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν)

Τη ζύμη που περίσσεψε τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστά και πολύ μαλακά παίρνουμε ένα κουτάλι και με το πίσω μέρος του πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια τους έτσι ώστε να φύγει ο αέρας και να πάρουν το τελικό τους σχήμα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά επάνω στο ταψί και συνεχίζουμε με τη δεύτερη δόση.

Αφού κρυώσουν καλά τα Cookies, τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρούνται για 7 μέρες.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από εδώ

 

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *