Μαλακά Μπισκότα Σικάλεως με Σοκολάτα

 

Η επιτυχία ενός νόστιμου πιάτου θεωρώ ότι κρύβεται πίσω, τόσο από τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, όσο και από τον συνδυασμό των υλικών.

Οι επιλογές που έχει κανείς για να δημιουργήσει στην κουζίνα του είναι ανεξάντλητες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει όρεξη και διάθεση να φτιάξει όμορφα πράγματα.

Και μη μου πείτε ότι απαιτείται πολύς χρόνος για να φτιάξεις κάτι νόστιμο στην κουζίνα!

 

 

Αν έχεις στα χέρια σου το νέο βιβλίο του Jamie Oliver 5 Υλικά Γρήγορες & Εύκολες Συνταγές από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, τότε θα έχεις στη διάθεση σου γρήγορες και εύκολες συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια χρησιμοποιώντας μόνο 5 Υλικά.

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο το γεγονός ότι μπορείς χρησιμοποιώντας 5 μόνο Υλικά να φτιάξεις από σαλάτες, ζυμαρικά, πιάτα με κρέας όπως κοτόπουλο και κόκκινο κρέας, ψαρικά αλλά ακόμη και γλυκά.

Θα σου πω μόνο ότι, το εξαιρετικό αυτό βιβλίο με τις 130 συνταγές που περιέχει, φτιαγμένες μία προς μία από τον ίδιο τον Jamie Oliver έρχεται να καλύψει όλες τις ανάγκες σου.

 

 

Ευφυείς συνδυασμοί μόνο 5 υλικών που δένουν μεταξύ τους και δημιουργούν πεντανόστιμα πιάτα γεμάτα γεύση, χωρίς καμία δυσκολία στην παρασκευή τους.

Ο χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία της κάθε συνταγής είναι περίπου 10 λεπτά, ενώ ο διάρκεια μαγειρέματος δεν υπερβαίνει τα 30 λεπτά σε καμία από τις συνταγές του βιβλίου.

Ωραίες πολύχρωμες σαλάτες, γι αυτούς που τις αγαπούν, όπως εγώ, με φρούτα και λαχανικά, όπως Σαλάτα με καρότα και σπόρους ΡοδιούΣαλάτα με Φασολάκια και Σαλάτα με Άγριο ρύζι Βύσσινα και Σέσκουλα.

 

 

Ζυμαρικά για αυτούς που λατρεύουν την πάστα, όπως Καρμπονάρα με Λουκάνικα, Πένες Αραμπιάτα με Μελιτζάνα, τώρα που έρχεται και η εποχή της και Λεμονάτα Λιγκουίνι με Κολοκυθάκια, αυτό το πιάτο ήδη είναι στα προσεχώς προς δοκιμή 😉

Εντάξει, και επειδή είμαι μακαρονού, εκεί που στέκομαι είναι στις Φαρφάλες με Αχλάδι και Γκοργκοντζόλα!

 

 

Απίστευτους συνδυασμούς με αυγά για ένα γρήγορο γεύμα ή για όταν θες να εντυπωσιάσεις φτιάχνοντας κάτι ιδιαίτερο για brunch όπως για παράδειγμα Καπνιστή Φριτάτα με Μανιτάρια, πανεύκολο και εντυπωσιακό πιάτο!

Και βέβαια, υπέροχες συνταγές για κυρίως γεύματα με Κρέας αλλά και με Ψάρι. Όπως Κοτόπουλο με Φιστικοβούτυρο, Πίτα με Καπνιστό μπακαλιάρο, Ιταλικό ψητό Μοσχάρι και Χάμπουργκερ με κεφτέδες, με τα οποία θα ξετρελαθούν οι μικροί μας φίλοι και όχι μόνο!

 

 

Στο νέο του βιβλίο, ο Jamie Oliver έχει φροντίσει και για όσους αγαπούν τα Λαχανικά, έχοντας ειδική κατηγορία με υπέροχες προτάσεις μόνο με λαχανικά όπως Σκορδάτα Λαχανάκια Βρυξελλών και Πικάντικο ολόκληρο ψητό κουνουπίδι.

Και επειδή ένα γεύμα απαιτεί το γλυκάκι του, το βιβλίο κλείνει με εύκολες συνταγές για Επιδόρπιο, όπως Τάρτα τάτεν με Δαμάσκηνα και Παγωμένο Τσιζκέικ Μπανόφι!

Ο Jamie Oliver υποστηρικτής του υγιεινού φαγητού ξεκίνησε μια καμπάνια το 2015 με τίτλο Feed Me Better που στόχο είχε να κινητοποιήσει τα παιδιά στη Βρετανία να τρώνε υγιεινά και να αποφεύγουν το “junk food”.

Έτσι λοιπόν και ένα μέρος από τις συνταγές που προτείνει στα βιβλία του στηρίζονται σε αυτή τη φιλοσοφία.

Στο νέο βιβλίο του 5 Υλικά Γρήγορες & Εύκολες Συνταγές, εκτός από την παρουσίαση των υλικών και της συνταγής παραθέτει, κάθε φορά, τα θρεπτικά συστατικά του κάθε πιάτου που δημιουργεί.

Δεν είναι όλες οι συνταγές ισορροπημένα γεύματα αλλά θα έχεις μια πλήρη εικόνα για τα διατροφικά συστατικά τους.

 

 

Έχεις λοιπόν τη δυνατότητα να γνωρίζεις άμεσα πόσες θερμίδες έχει το πιάτο που ετοίμασες, πόσα λιπαρά, πόσο αλάτι, σάκχαρα, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες ακόμη και πόση ποσότητα φυτικών ινών περιέχει.

Όταν παρέλαβα το βιβλίο αυτό από τις Εκδόσεις Ψυχογιός ήμουν μαζί με 3 φίλες μου. Περιττό να σας πω ότι έγινε χαμός. Ξεφυλλίζοντάς το είχαμε όλες εκστασιαστεί!  Η κάθε μια στεκόταν και σε μια συνταγή, η οποία κάλυπτε τα γούστα της. Όλες βέβαια είχαν μια κοινή ερώτηση «Ευγενία τι θα μας φτιάξεις;» 🙂

 

 

Το Βιβλίο αυτό είναι γεμάτο με πολλές διατροφικές επιλογές που εγγυάται τη μεγαλύτερη γευστική απόλαυση με τον λιγότερο δυνατό κόπο. Δεν έχεις παρά να το αποκτήσεις και να δημιουργήσεις υπέροχα πιάτα με μπόλικη φαντασία.

Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός, θα κάνουμε δώρο 1 αντίτυπο του βιβλίου 5 Υλικά Γρήγορες & Εύκολες Συνταγές σε κάποιον τυχερό/η μέσα από το λογαριασμό μου στο Instagram.

Μπορείτε να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους κάτω από το αντίστοιχο πόστ στο λογαριασμό μου στο instagram και να δηλώσετε συμμετοχή.

Να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό τις Εκδόσεις Ψυχογιός, τόσο για τη Δωροθεσία, όσο  και για την άμεση θετική ανταπόκριση τους σε αυτήν την επιθυμία μου.

Η αλήθεια είναι ότι μπήκα στον πειρασμό να σας ετοιμάσω και να σας παρουσιάσω σήμερα ένα αλμυρό πιάτο, αλλά μόλις πήγα στην κατηγορία- Γλυκά – αμέσως  μου κίνησε το ενδιαφέρον μια συνταγή που αφορούσε Μπισκοτάκια Σικάλεως με Σοκολάτα.

Κυρίως γιατί τα σοκολατένια αυτά μπισκοτάκια περιέχουν ένα υλικό έκπληξη που δεν το έχω συναντήσει ομολογουμένως σε κάποια άλλη συνταγή. Ήθελα λοιπόν να τα δοκιμάσω!

 

 

Μπήκα λοιπόν στον πειρασμό και σας τα έφτιαξα.

Πρόκειται για Μαλακά Σοκολατένια Μπισκότα που φτιάχνονται με ψωμί σικάλεως. Ναι καλά ακούσατε, με ψωμί και όχι με αλεύρι.

Η διαδικασία παρασκευής τους απλή, τα υλικά δε, είμαι σίγουρη ότι τα έχετε σπίτι. Να σας πω ότι τα Μπισκότα μου βγήκαν ακριβώς τα ίδια σε εμφάνιση με αυτά του βιβλίου.

 

 

Είναι ελαφριά σε γεύση, μαλακά και μπορώ να πω ιδανικά για να τα φτιάξετε και γεμιστά.

Σας βάζω ιδέες το ξέρω 😉  Αλλά τι να κάνω, τα δοκίμασα γεμιστά με μαρμελάδα, με ταχίνι ακόμη και με νουτέλα και ξετρελάθηκα!

Ας περάσουμε όμως στη συνταγή.

 

 

Για τα Μπισκότα Σικάλεως με Σοκολάτα θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για 25 μπισκότα

  • 100γρ σοκολάτα κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
  • 100γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ ψωμί σικάλεως
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50γρ ψιλή καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Καλύπτουμε 2 ρηχά ταψιά του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βάζουμε το ψωμί στο μπλέντερ- πολυκόφτη και το θρυμματίζουμε. Προσθέτουμε στο ψωμί και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με τη σοκολάτα.

Αν έχουμε μεγάλο μπλέντερ συνεχίζουμε τη διαδικασία σε αυτό, διαφορετικά αδειάζουμε το θρυμματισμένο ψωμί με τη ζάχαρη σε ένα μπόλ και συνεχίζουμε με το μίξερ.

Προσθέτουμε στο ψωμί το αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε και τη σοκολάτα με το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε την άκρη (αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα τροφίμων, αρκεί να μην είναι πολύ λεπτή και σας ανοίξει).

Σχηματίζουμε πάνω στο ταψί μπάλες σε μέγεθος περίπου 4 εκατοστών, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να απλώσουν και να σφίξουν.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί.

Tip*: Ο Jamie Oliver μας προτείνει να τα πασπαλίσουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι πριν κρυώσουν εντελώς. Δοκιμάστε το σε 2-3 και αν σας αρέσει η αντίθεση αυτή στις γεύσεις συνεχίστε και στα υπόλοιπα.

Tip**: Μπορείτε να εμπλουτίσετε τα μπισκότα σας και να προσθέσετε βανίλια και ξηρούς καρπούς.

Καλή σας Απόλαυση!

Και μην ξεχνάτε πως οι λέξεις είναι όπως τα υλικά!…

Χρειάζονται μόνο λίγες, αλλά ουσιαστικές, για να γλυκάνουν κάποιου τη μέρα!!

 

 

3 Reviews

  1. Η συνταγή φαίνεται τέλεια! Να ρωτήσω τι είδους ψωμί χρησιμοποίησες ; ( απ’ το φουρνο ή κάνει και του τοστ σικαλεως ας πούμε;) Επίσης φαντάζομαι ότι είναι μονο η ψίχα και όχι η κόρα μαζι;..

    1. Τα μπισκοτάκια αυτά είναι πολύ νόστιμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψωμί του τόστ, στην περίπτωση αυτή θα το βάλετε στη συνταγή σας ολόκληρο μαζί με την κόρα, αλλά και ψωμί φούρνου, σε αυτήν την περίπτωση αν η κόρα είναι πολύ σκληρή θα την αφαιρέσετε.

    2. Καλό θα ήταν το ψωμί σας να μην είναι πολύ μαλακό..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *