Γλυκοπατάτες στο φούρνο με σως γιαουρτιού με μουστάρδα

 

Όσοι με παρακολουθείτε στα social και κυρίως στο instagram έχετε δει πως έχω φτιάξει μια ειδική κατηγορία στα highlights την οποία έχω ονομάσει Insta recipes.

Στην κατηγορία αυτή λοιπόν, σας ανεβάζω, κατά καιρούς, εύκολες προτάσεις για διάφορες συνταγές, έτσι όπως τις μαγειρεύω εκείνη τη στιγμή στην κουζίνα μου.

Επειδή λοιπόν βλέπω πως αυτές οι συνταγούλες σας αρέσουν, θα ανεβάζω και το σχετικό post εδώ στο blog  μου, για να τις βρίσκετε ανά πάσα στιγμή.

 

 

Αυτές λοιπόν τις γλυκοπατάτες τις έφτιαξα ένα μεσημέρι και τις απόλαυσα μαζί με μια πράσινη σαλάτα εποχής. Με τον ίδιο τρόπο ψήνω στο φούρνο, σαν τηγανιτές, και τις γλυκοπατάτες αλλά και τις απλές πατάτες. Απλά στις γλυκοπατάτες μου προσθέτω και γλυκιά πάπρικα που τους ταιριάζει πολύ.

 

 

Ακολουθεί η συνταγή.

ΥΛΙΚΑ για τις γλυκοπατάτες

  • Γλυκοπατάτες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Θυμάρι αποξηραμένο
  • Ρίγανη αποξηραμένη

ΥΛΙΚΑ για τη σως μουστάρδας

  • 100γρ γιαούρτι
  • 1 με 1,5 κ. σούπας απαλή μουστάρδα
  • 1 κ.γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλυκού μέλι
  • Λίγο αλάτι & πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Γραβιέρα τριμμένη
  • Ρίγανη αποξηραμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τις γλυκοπατάτες

Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπόλ όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Αν χρειαστεί αναποδογυρίζουμε τις πατάτες για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Για τη σως μουστάρδας

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και σερβίρουμε με τις ζεστές γλυκοπατάτες.

 

 

Tip:

Οι γλυκοπατάτες για να ψηθούν αλλά να μη βράσουν, θα πρέπει να είναι καλά απλωμένες στο ταψί και όχι στοιβαγμένες η μια πάνω στην άλλη.

Επίσης οι γλυποπατάτες με το έντονο πορτοκαλί χρώμα είναι αρκετά σκληρές και δύσκολα μπορεί να τις κόψει κανείς κυδωνάτες ή ψιλοκομμένες όπως τις τηγανιτές. Αυτό που σας προτείνω είναι αρχικά να τις καθαρίσετε με τον ειδικό αποφλοιωτή και στη συνέχεια να τις κόψετε κομμάτι κομμάτι με ένα καλό μαχαίρι επάνω σε ένα ξύλο κοπής.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *