Πιτάκια με πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα και ψητά νεκταρίνια

 

Έχετε δοκιμάσει φρούτα σε αλμυρές συνταγές;

Ναι ξέρω, μπορεί να σας ξενίζει κάπως η ιδέα, αλλά πολλά από τα φρούτα που απολαμβάνουμε, τόσο την καλοκαιρινή περίοδο, όσο και το χειμώνα, μπορούν κάλλιστα να συνοδεύσουν τις αλμυρές μας συνταγές, όπως σαλάτες, τάρτες ή ακόμη και πίτες ή πίτσες.

Αρκεί να έχεις τη διάθεση να δοκιμάσεις νέες γεύσεις.

 

 

Σήμερα λοιπόν, συνδύασα μαζί κάποιες συνταγές που σας έχω κατά καιρούς παρουσιάσει μέσα από το blog και ετοίμασα αυτές τις πολύ εύκολες πιτούλες χωρίς μαγιά, τις οποίες άλειψα, όπως ήταν ζεστές, με πέστο βασιλικού, άπλωσα επάνω λίγες φέτες μοτσαρέλας και τις συνόδευσα με ψητά νεκταρίνια, λίγη ρόκα, μέλι και κουκουνάρι.

 

 

Ένας ιδιαίτερος αλλά νόστιμος συνδυασμός γεύσεων.

Οι πιτούλες αυτές είναι εξαιρετικές, γιατί γίνονται εύκολα, χωρίς να περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη και ψήνονται στο τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο ή λάδι ( όταν λέω ελάχιστο, εννοώ σταγόνες).

 

 

Μπορείτε να τις συνοδεύσετε τόσο με αλμυρές γεύσεις, όσο και με γλυκές.

Από τη μία ταιριάζουν πολύ ωραία με το πέστο βασιλικού, με σάλτσα ντομάτας, αλλαντικά και τυριά και από την άλλη με φρούτα, μέλι και βούτυρα ξηρών καρπών. Επίσης μπορείς κάλλιστα να συνοδεύσεις με αυτές το κυρίως γεύμα σου, αν έχεις ξεμείνει από ψωμί.

Τώρα σχετικά με τα ψημένα νεκταρίνια, ξέρω σας ακούγετε περίεργη η ιδέα να ψήσεις φρούτα, όμως  είναι πολύ νόστιμα, ειδικά αν προορίζονται για γλυκές συνταγές. Μπορείς να τα αλείψεις με ελάχιστο ελαφρύ λάδι, για να μην κολλήσουν και να τα πασπαλίσεις με καστανή ζάχαρη.

 

 

Επειδή εγώ σήμερα θα τα συνοδεύσω με αλμυρές γεύσεις, τα έψησα λίγο στο σχαροτήγανο χωρίς κάποιο γλυκαντικό και ράντισα τα πιτάκια μου με λίγο μέλι.

Μπορείτε, αν θέλετε, να αντικαταστήσετε τα νεκταρίνια με ροδάκινα ή στην τελική να τα παραλείψετε εντελώς και να προσθέσετε στα πιτάκια σας ψημένα ντοματάκια.

 

 

Οι συνταγές έχουν αναρτηθεί στο blog σε παλιότερα ποστ και παρακάτω σας έχω τους σχετικούς συνδέσμους.

Τη συνταγή για τα πιτάκια χωρίς μαγιά μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Τη σάλτσα πέστο με βασιλικό εδώ.

Και αν τώρα θέλετε να συνοδεύσετε τα πιτάκια σας  με ψημένα ντοματάκια , μπορείτε να βρείτε τη συνταγή εδώ.

 

 

Για τα ψημένα νεκταρίνια:

ΥΛΙΚΑ

  • Νεκταρίνια ή ροδάκινα
  • Λίγο ελαφρύ λάδι για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε από τα κουκούτσια και κόβουμε σε φέτες τα φρούτα.

Αλείφουμε τις φέτες από τα φρούτα ή το σχαροτήγανο με πολύ λίγο λάδι για να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας τες και από τις δυο πλευρές, περίπου για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς η επιφάνεια τους.

Τις αφαιρούμε από το σχαροτήγανο και τις αφήνουμε στην άκρη.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ

Αλείφουμε τις ζεστές πιτούλες, αφού τις έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά, με το πέστο βασιλικού. Προσθέτουμε λίγη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες για να μπορεί να λιώσει λίγο επάνω από τα πιτάκια.

Τοποθετούμε τις φέτες των φρούτων επάνω από τα πιτάκια, τρίβουμε λίγο πιπέρι, προσθέτουμε κουκουνάρι και λίγα φύλλα ρόκας και ραντίζουμε με λίγο μέλι.

Σερβίρουμε τα πιτάκια μας ζεστά.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ψημένα φρούτα με ψημένα ντοματάκια.

Enjoy!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr  ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η αρχική ιδέα είναι από εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *