Φθινοπωρινή σαλάτα με αχλάδι & σταφύλι

 

Έχω καιρό να φτιάξω μία σαλάτα, αν και τις αγαπώ τις σαλάτες πάρα πολύ! Ειδικά όταν έχω τη δυνατότητα να συνδυάσω καταπράσινα φρέσκα λαχανικά με φρούτα εποχής τότε είναι το καλύτερο μου.

Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει η ιδέα να προσθέσουν φρούτα στη σαλάτα τους αλλά πραγματικά θα πρέπει να το δοκιμάσουν. Μπορείτε, αν θέλετε, για αρχή να δοκιμάσετε με ένα μόνο φρούτο, λόγου χάρη μόνο σταφύλι ή μόνο αχλάδι ή ακόμη και μήλο και στην πορεία δημιουργείτε τους συνδυασμούς που σας αρέσουν.

 

 

Τα φρούτα στις σαλάτες δίνουν μια έξτρα φρεσκάδα και μία απίστευτη νοστιμιά καθώς η γλυκιά τους γεύση δένει εξαιρετικά τόσο με τα λαχανικά, όσο και με τη φέτα και τα ελαφριά ντρέσινγκ.

Μία τέτοια λοιπόν σαλάτα έφτιαξα τις προάλλες και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Πρωταγωνιστές στη σαλάτα μου είναι τα αχλάδια και τα σταφύλια που με την γλυκιά γεύση τους δένουν εξαιρετικά με φύλλα ρόκας, με σπανάκι, με λόλα κόκκινη καθώς και με άλλου είδους σαλάτες.

 

 

Ετοίμασα και ένα ελαφρύ ντρέσινγκ με ελαιόλαδο, μηλόξυδο και μέλι και έτοιμη η σαλάτα μου. Για να είμαι ειλικρινής πρόσθεσα και λίγη μουστάρδα στο ντρέσινγκ μου για να κάνω τη σαλάτα μου λίγο πιο πικάντικη, εσείς μπορείτε να την παραλείψετε, αν θέλετε η δικιά σας να έχει πιο ήπια γεύση.

Επιπλέον, για να της δώσω μια crunchy υφή και επιπλέον νοστιμιά πρόσθεσα σπασμένο καρύδι και λίγο σουσάμι. Μεταξύ μας τώρα, ό,τι είχα στην κουζίνα μου έβαλα 😉

Έτοιμη λοιπόν η σαλάτα μου και επειδή μου άρεσαν οι υφές της και φυσικά η γεύση της, την φωτογράφισα και σας την παρουσιάζω.

 

 

Για τη σαλάτα λοιπόν με αχλάδι και σταφύλι θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για τη σαλάτα

  • Ανάμεικτη σαλάτα της επιλογής σας
  • 1 αχλάδι καθαρισμένο από τα κουκούτσια και κομμένο σε κομμάτια
  • Σταφύλι  χωρίς κουκούτσια
  • Τυρί φέτα κομμένη σε κομμάτια
  • Χοντροσπασμένο καρύδι
  • Λίγο σουσάμι (προαιρετικά)

ΥΛΙΚΑ για το ντρέσινγκ

  • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. της σούπας μέλι
  • 3 κουτ. της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά)
  • Αλάτι & Πιπέρι κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ.

Σε ένα ποτήρι ή βάζο ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα φύλλα από τη σαλάτα της επιλογής μας. Προσθέτουμε τις ρόγες από το σταφύλι, αν θέλουμε μπορούμε να τις κόψουμε στη μέση ή σε μικρότερα κομμάτια.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες το αχλάδι και το προσθέτουμε και αυτό στη σαλάτα μας. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, τη φέτα σε κομμάτια, το καρύδι και αν θέλουμε και λίγο σουσάμι.

Ραντίζουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Enjoy!

………………………………………

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr  Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *