Oatmeal Breakfast Cookies-Υγιεινά μπισκότα με Βρώμη και Μπανάνα

 

Σεπτέμβριος , η εποχή του σχολείου.

Και ναι ήμουν από τα παιδιά που περίμεναν με ανυπομονησία να ανοίξουν τα σχολεία.

Κάπου εκεί τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου έφτιαχνα σιγά σιγά τη τσαντούλα μου. Την είχα στο δωμάτιο μου σε περίοπτη θέση, μετρώντας τις μέρες μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 

 

Λένε πως στη μνήμη ενός παιδιού μένουν χαραγμένες  κάποιες στιγμές έντονης χαράς και ευτυχίας και αυτές τις στιγμές τις κουβαλάει όσα χρόνια και αν περάσουν στο μυαλό του.

Θυμάμαι λοιπόν, θα πρέπει να ήταν στην πρώτη δημοτικού,  θα προδώσω λίγο και την ηλικία μου τώρα 😉 , που πρόλαβα, για μία, αν θυμάμαι καλά, χρονιά, τις ποδιές. Αυτές τις όμορφες μπλέ ποδίτσες με τα κουμπάκια.

Η δική μου λοιπόν ποδιά, είχε ένα μικρό τσεπάκι στο πέτο που μέσα είχε ένα στυλό πολύχρωμο με λουλούδια. Είχα τόση χαρά όταν μου την αγόρασε η μητέρα μου που τη φόρεσα και δεν ήθελα να τη βγάλω από πάνω μου.

Αυτήν την εικόνα με τη ποδίτσα και το στυλό την έχω τόσο έντονα στο μυαλό μου, ακόμη και τώρα, τόσα χρόνια μετά.

 

 

Η καινούργια μου σχολική τσάντα, τα φρεσκοξυσμένα μολύβια, η μυρωδιά από τα νέα τετράδια και τα καινούργια βιβλία ήταν για μένα το καλύτερο δώρο. Έχω κρατήσει αρκετά από τα βιβλία μου στο πατρικό μου στο χωριό και δεν εννοώ το αλφαβητάριο της φωτογραφίας, δεν είμαι και τόσο μεγάλη 🙂

 

 

Το συγκεκριμένο αλφαβητάριο το βρήκα πριν αρκετά χρόνια, είναι από τον οργανισμό εκδόσεων σχολικών βιβλίων, με ημερομηνία έκδοσης – 1949.

Σκέφτηκα λοιπόν ότι είναι ιδανικό για να πλαισιώσει στις φωτογραφίες μου τα πολύ νόστιμα και υγιεινά Cookies που σας ετοίμασα σήμερα.

 

 

Τα Cookies αυτά περιέχουν πολλά θρεπτικά υλικά, δεν περιέχουν ζάχαρη και είναι ιδανικά τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους. Εξαιρετική επιλογή για το πρωινό σας ή για να τα πάρετε μαζί σας ως σνακ.

 

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  ξηρούς καρπούς της επιλογής σας, όπως και να αντικαταστήσετε τις σταφίδες με κράνμπερις. Για έξτρα γεύση μπορείτε να λιώσετε λίγη σοκολάτα κουβερτούρα και να τα γαρνίρετε ή να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας στη ζύμη σας.

 

 

Ας περάσουμε λοιπόν στη συνταγή:

ΥΛΙΚΑ για 10 cookies

  • 100γρ βρώμη
  • 45γρ αλεύρι βρώμης
  • 60γρ αμύγδαλα σπασμένα στο multi
  • 65γρ σταφίδες ή κράνμπερις
  • ½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα πολτοποιημένη
  • 2 κουτ. της σούπας γάλα της επιλογής σας
  • 3 κουτ. της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • Σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα ξηρά υλικά, τη βρώμη, το αλεύρι βρώμης, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, την κανέλα , το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε πολύ καλά το αυγό με την μπανάνα, το γάλα και το μέλι.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα ή μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Με τη βοήθεια ενός scoop παγωτού, παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και την τοποθετούμε πάνω στο ταψί σε μορφή μπάλας. Στη συνέχεια πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλα μας την επιφάνεια της ζύμης για να απλώσει λιγάκι.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα μπισκότα και τέλος τα ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Θα είναι έτοιμα όταν πάρουν ένα  ελαφρώς χρυσό χρώμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Αν θέλουμε, αφού κρυώσουν τα cookies, λιώνουμε λίγη σοκολάτα κουβερτούρα και τα γαρνίρουμε.

Τα Cookies διατηρούνται κλεισμένα καλά σε αεροστεγές δοχείο έως 3 ημέρες.

 

 

Καλή σχολικά χρονιά σε όλους, παιδάκια, μαμάδες και εκπαιδευτικούς!

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *