Μπισκότα με βρώμη

 

Αγαπάς τα μπισκότα; Εγώ θα έλεγα αρκετά!

Είναι το πιο εύκολο και με λίγα υλικά «γλύκισμα» που μπορείς να ετοιμάσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τα αγαπούν τόσο οι μικροί, όσο και οι μεγάλοι.

 

 

Όταν έχω λίγο χρόνο στην διάθεση μου, το πρώτο που σκέφτομαι είναι να φτιάξω μπισκότα, ψάχνω λοιπόν για νέες συνταγές, ρίχνω μια ματιά στα υλικά μου και μέσα σε λίγα λεπτά, μοσχομυρίζει το σπίτι!

Τα απολαμβάνουμε με τον καφέ ή το τσάι μας και ετοιμάζω και το πακετάκι για τα ανίψια μου.

 

 

Επειδή λοιπόν είχα αρκετό καιρό να ψήσω μπισκοτάκια, λέω δεν ψήνουμε μερικά, έτσι για να νιώσουμε ότι μπήκε το φθινόπωρο!

 

 

Αχ πόσο μου έληξε η μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα μπισκότα και το κέικ, ανυπομονώ να ξεκινήσω τα φουρνίσματα μου.

 

 

Τα μπισκοτάκια που θα ψήσουμε σήμερα, είναι εύκολα στην παρασκευή τους και με απλά υλικά.

Σχετικά τώρα με τη συνταγή, καλό είναι να ζυμώσετε τη ζύμη με τα χέρια, δε θα χρειαστεί πολύ, μην ανησυχείτε. Τα υλικά θα ενωθούν γρήγορα, ειδικά αν το βούτυρο σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου και αρκετά μαλακό. Επίσης, μπορείτε, αν θέλετε, να αντικαταστήσετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής αλέσεως.

 

 

Για τα μπισκότα με βρώμη θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για 20 περίπου μπισκότα

  • 80γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120γρ αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη πολύ καλά στο multi)
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 80 με 90 γρ ζάχαρη ακατέργαστη ή καστανή (ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλετε)
  • 90γρ βούτυρο, ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ. σούπας γάλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γάλα αμυγδάλου)
  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά, το αλεύρι, την πολύ καλά αλεσμένη βρώμη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο, το γάλα και τη ζάχαρη.

Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια . Η ζύμη θα είναι εύπλαστη, μαλακή και στο τέλος δε θα κολλάει στα χέρια.

Δίνουμε τη μορφή ενός δίσκου στη ζύμη και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Τη βάζουμε στο ψυγείου για 20 περίπου λεπτά.

Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε αντικολλητική ή  ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι το πάχος της να είναι περίπου 3 χιλιοστά. Με ένα στρογγυλό κουπατ διαμέτρου 6 έως 6,5 εκατοστά κόβουμε τα μπισκότα  και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Δεν  χρειάζεται να αφήσετε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους γιατί τα μπισκότα δε θα απλώσουν.

Επίσης, καλό είναι να ανοίγετε κάθε φορά τμηματικά τη ζύμη, να κόβετε 2 με 3 μπισκότα και στη συνέχεια να την ζυμώνετε ξανά, να την ανοίγετε και να κόβετε και τα υπόλοιπα.

Ψήνουμε τα μπισκότα για 14 με 15 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί.

Διατηρούνται καλά κλεισμένα σε κουτί για μία εβδομάδα.

Tip: Αν σας κολλάει η ζύμη, μπορείτε να την ανοίξετε ανάμεσα σε 2 φύλλα αντικολλητικού χαρτιού.

Τα μπισκότα αυτά είναι ιδανικά για να χρησιμοποιηθούν ως βάση για cheesecake ή να τα αλείψετε με σοκολάτα, ταχίνι ή όποιο βούτυρο ξηρών καρπών εσείς επιθυμείτε.

 

Enjoy!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr  ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *