Τάρτα Σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Τη δεύτερη  Κυριακή του Μαΐου γιορτάζουμε την ημέρα της μητέρας, μια γιορτή προς τιμή της μητρότητας!

 Δεν υπάρχει πιο όμορφο και  πιο μεγαλειώδες συναίσθημα από αυτό της μητρότητας. Μέσα από τη διαδικασία της μητρότητας, η γυναίκα μετατρέπεται σε μια ηρωίδα της καθημερινότητας. Το παρακάτω απόφθεγμα περιγράφει με σαφήνεια τη μετάβαση της γυναίκας στη μητρότητα. «Τη στιγμή που γεννιέται ένα παιδί, γεννιέται μαζί και η μητέρα, δεν υπήρχε πριν, η γυναίκα υπήρχε, αλλά η μητέρα, όχι. Η μητέρα είναι κάτι εντελώς νέο»

Από εκείνη τη στιγμή και μετά αποφασίζεις ν’ αφήσεις την καρδιά σου να κυκλοφορεί έξω από το σώμα σου για πάντα (όπως ανέφερε η  Elizabeth Stone, Αμερικανίδα συγγραφέας).

Μητέρα, μια ηρωίδα που πάντα βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια της, προσφέροντας απλόχερα την αγάπη της και στηρίζοντας με τεράστια αποθέματα δύναμης την οικογένεια της στις χαρές και στις λύπες.  Είναι το στήριγμα μας, η ελπίδα μας, η φίλη μας και το άτομο που θα καταφεύγουμε πάντα για να παίρνουμε συμβουλές αλλά και τη δύναμη να προχωρήσουμε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για πάρα πολλούς ακόμη, που είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε, θα πρέπει να δείχνουμε την αγάπη μας προς το πρόσωπο της καθημερινά. Μια αγκαλιά, ένα ευχαριστώ, ένα τηλέφωνο, θα αποτελέσουν δώρα ανεκτίμητης αξίας για εκείνην.

 

 

Σήμερα λοιπόν, με αφορμή την ιδιαίτερη αυτή γιορτή, σας έχω ετοιμάσει μια υπέροχη σοκολατένια τάρτα ψυγείου, χωρίς ψήσιμο, για να την ετοιμάσετε γρήγορα και να την προσφέρετε στην αγαπημένη σας μανούλα!

Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας, αρκούν το πολύ 20 λεπτάκια για να την ετοιμάσετε. Η βάση της αποτελείτε από ολόκληρα μπισκότα Oreo και η γέμιση από μια απαλή γκανάζ σοκολάτας γάλακτος και κουβερτούρας.

 

 

Μπορείτε να την γαρνίρετε με φράουλες που είναι η εποχή τους ή με ξηρούς καρπούς όπως φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα ή ακόμη και με σταγόνες σοκολάτας. Εγώ προτίμησα φρέσκες φράουλες  που δένουν υπέροχα με την σοκολάτα. Συμβουλή, τις κομμένες φράουλες θα τις προσθέσετε αφού βγάλετε την τάρτα από το ψυγείο για να μην πανιάσουν και χάσουν τη ζωντάνια τους.

Η άλλη συμβουλή που θα σας δώσω είναι για το σκεύος που θα  χρησιμοποιήσετε για την τάρτα σας. Αν δεν έχετε το ειδικό σκεύος για τάρτες με τον αποσπώμενο πάτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο απλό ταψάκι. Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα πρέπει να το καλύψετε όλο, και τον πάτο και τα τοιχώματα,  με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας οπωσδήποτε να εξέχει το χαρτί λίγο έξω από το ταψάκι έτσι ώστε να μπορείτε να σηκώσετε την τάρτα σας και να την ξεφορμάρετε εύκολα αφού παγώσει.

 

 

Το ταψάκι που θα χρειαστείτε θα πρέπει να είναι σχετικά ρηχό, αν είναι στρογγυλό θα πρέπει να είναι περίπου 23-24 εκατοστά, αν είναι ορθογώνιο θα πρέπει να είναι 12 × 36 εκατοστά.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την Τάρτα Σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ (για 10-12 κομμάτια)

Για τη βάση:

  • 330 γρ μπισκότα Oreo
  • 110 γρ βούτυρο λιωμένο

Για τη γκανάζ σοκολάτας:

  • 200 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

Για το γαρνίρισμα :

  • Φρέσκες φράουλες
  • Τεμαχισμένους ξηρούς καρπούς (φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα) προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τα μπισκότα Oreo ολόκληρα στον πολυκόφτη- multi και τα σπάμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βραχούν όλα τα μπισκότα.

Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ειδικό σκεύος για τάρτες ( δες περισσότερες πληροφορίες πιο πάνω) και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με τα δάχτυλα μας πιέζουμε πολύ καλά το μείγμα στην βάση από το ταψάκι μας και στα πλαϊνά. Θα πρέπει το μπισκότο μας να αποκτήσει ένα σώμα και να είναι ομοιόμορφο, οπότε θα πρέπει να πιέσουμε το μείγμα μας όσο πιο καλά μπορούμε.

Αφού ετοιμάσουμε τη βάση μας, βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γκανάζ.

Σε ένα μπολ (όχι πλαστικό) τεμαχίζουμε τις σοκολάτες μας. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσοχή δεν θα πρέπει να βράσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω από την σοκολάτα. Αφήνουμε να περάσουν 1 με 2 λεπτά και στην συνέχεια με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε καλά μέχρι η σοκολάτα μας να λιώσει και τα γίνει λεία.

Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση μας και ρίχνουμε μέσα σε αυτήν τη σοκολάτα.

Βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2  με 3 ώρες. Μπορείτε να την ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα για να δέσει καλύτερα.

 

 

Τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια του χαρτιού, αν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει το ειδικό σκεύος για τάρτες. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες, ξηρούς καρπούς ή ακόμη και με μία μπάλα παγωτό της αρεσκείας μας.

Και ας μην ξεχνάμε…για τον κόσμο η μητέρα μας είναι απλά μια μητέρα…Για εμάς είναι ο κόσμος όλος!

Η συνταγή είναι από εδώ 

 

 

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *