My Favorite Cakes

Οι τούρτες με ζαχαρόπαστα είναι εντελώς διαφορετικές από τις απλές τούρτες ψυγείου. Απαιτούν πολύ χρόνο και ιδιαίτερη προετοιμασία για να γίνουν. Θα πρέπει να ακολουθήσεις αυστηρά τα διάφορα στάδια για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα.

 

 

Η προετοιμασία μιας τούρτας με ζαχαρόπαστα μπορεί να ξεκινήσει ημέρες πριν, ειδικά αν πρόκειται τούρτες 3D όπως αυτές που σας παρουσιάζω σήμερα. Τις ξεχώρισα γιατί τις έφτιαξα με πολύ αγάπη για τα γενέθλια δικών μου ανθρώπων.

 

 

Όπως σας έχω πει σε προηγούμενο post  την τεχνική της ζαχαροτεχνίας την έμαθα μόνη μου μέσα από πολλές πληροφορίες που πήρα από το internet, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι, όταν έπρεπε να φτιάξω πρώτη φορά τούρτα 2 ορόφων, το άγχος μου ήταν μεγάλο. Θα πρέπει να προσέξεις πολύ γιατί το βάρος της ζαχαρόπαστας είναι μεγάλο και αν δεν την στηρίξεις καλά δεν θα σταθεί.

 

 

Την πρώτη φορά λοιπόν έπρεπε να φτιάξω 2 μαζί , την Minnie Mouse και τον Mickey Mouse, 2όροφες και οι δυο, για τα παιδάκια μιας πολύ καλής μου φίλης! Καταλαβαίνετε λοιπόν τον πανικό μου… Με σωστή όμως οργάνωση και υπομονή πήγαν όλα καλά, έτσι πήρα το βάπτισμα του πυρός και στη συνέχεια έφτιαξα άνετα και την τούρτα Spiderman για τον ανιψιό μου.

 

 

Αν είστε λοιπόν από αυτούς που σας αρέσει να στολίζετε τα γλυκά σας με ζαχαρόπαστα και έχετε κάποιες απορίες σχετικά με την τεχνική αυτή θα χαρώ να επικοινωνήσετε μαζί μου και αν φυσικά μπορώ να λύσω τις απορίες σας.

 

 

 

7 Reviews

 1. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω,επειδή θα επιχειρήσω να φτιάξω μόνη μου την τούρτα για τα γεννεθλια της κόρης μου, μπορώ να την έχω έτοιμη στο ψυγείο 2-3 μέρες πριν χωρίς να είναι σε κάποιο κουτί, μιας και σκέφτομαι να κάνω τούρτα κάστρο και θα είναι κάπως ψηλή..Επίσης να σημειώσω ότι θα καλύψω ένα στρογγυλό κομμάτι ξύλου με ζαχαροπαστα και θα την στήσω εκεί πάνω. Η τούρτα θα είναι καλυμμένη εξωτερικά με σαντιγί και θα έχει λεπτομέρειες με ζαχαροπαστα επάνω. Σευχαριστω πολύ.

  1. Καλημέρα Όλγα, η τούρτα θα πρέπει σαφώς να είναι στο ψυγείο. Δε θα σου πρότεινα να την αφήσεις ακάλυπτη, πρώτον γιατί στο ψυγείο σου θα έχεις και άλλα προϊόντα οπότε μπορεί να σου πάρει μυρωδιά και δεύτερον τα οικιακά ψυγεία δεν έχουν τόσο την τεχνολογία των επαγγελματικών και φοβάμαι μήπως σου πάρει πολύ υγρασία, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καθόλου καλό για την ζαχαρόπαστα. Μπορείς να πάρεις 2 κουτιά χάρτινα και να αυτοσχεδιάσεις φτιάχνοντας ένα πιο ψηλό. Βέβαια εξαρτάται πόσο ψηλή θα κάνεις την τούρτα σου. Έχε υπόψη σου ότι οι τούρτες με παντεσπάνι και σαντιγύ δεν γίνονται πολύ ψηλές γιατί δεν αντέχουν το βάρος. Επίσης να λάβεις υπόψη σου ότι και η ζαχαρόπαστα δεν στέκεται πάνω στη σαντιγύ. Αν έχεις στο μυαλό σου να φτιάξεις π.χ. κάποια λουλουδάκια και να τα τοποθετήσεις πάνω στην τούρτα, αφού στεγνώσουν, οκ (και πάλι φοβάμαι ότι βγάζοντας την από το ψυγείο με την αλλαγή της θερμοκρασίας η τούρτα σου θα βγάλει υγρασία και η ζαχαρόπαστα πάνω στη σαντιγύ θα έχει πρόβλημα), στα πλαϊνά βέβαια της τούρτας δεν θα μπορείς να τοποθετήσεις σχέδια με ζαχαρόπαστα γιατί λόγω του βάρους θα πέσουν, θα μπορούσες ενδεχομένως να τα έχεις έτοιμα π.χ. τα λουλουδάκια από ζαχαρόπαστα, να έχουν στεγνώσει-σκληρύνει και να τα τοποθετήσεις τελευταία στιγμή στην τούρτα σου Γενικότερα να ξέρεις ότι η ζαχαρόπαστα δεν στέκεται πάνω σε σαντιγύ ή σε μους. Σου εύχομαι καλή επιτυχία και να χαίρεσαι την κορούλα σου!

   1. Γεια σας και συγχαρητηρια για την δουλειά σας !!! Εκπληκτική δουλειά! Θα ήθελα να ρωτήσω αν επιχειρήσω να φτιάξω ναι διοροφη τουρτα και ο κάτω όροφος πέσει από το βάρος του πάνω για πιο λόγο συμβαίνει ; Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε ; Σας ευχαριστώ!

    1. Καλησπέρα σας, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Αναφέρατε μόνη σας για πιο λόγο συμβαίνει. Για να σταθεί σωστά μια δυόροφη τούρτα και να μην καταρρεύσει λόγω του βάρους της θα πρέπει στη βάση, στην πρώτη τούρτα να βάλετε ειδικά στηρίγματα, τα οποία τα βρίσκετε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής. Όλες οι δυόροφες τούρτες που έχω φτιάξει έχουν στηρίγματα στη βάση, με αυτόν τον τρόπο δεν παθαίνουν τίποτα.

 2. Καλημέρα κ συγχαρητήρια για τη δουλεία σου! Θέλω να προσπαθήσω να φτιάξω τούρτα με 2 ορόφους κ να την καλύψω με ζαχαροπαστα. Η ερώτησή μου είναι η εξής: αφού καλύψω τον πρώτο όροφο με ζαχαροπαστα, βάζω τον επόμενο όροφο αφού τον καλύψω με ζαχαροπαστα; χρειάζεται να βάλω κάποια στηρίγματα ή κάποια βάση ενδιάμεσα για να μη βυθιστεί ο πάνω όροφος;

  1. Καλησπέρα Σοφία! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Όσο αναφορά τώρα τις απορίες σου σχετικά με τις διώροφες τούρτες με ζαχαρόπαστα, να σου πω ότι, εκ τω πραγμάτων οι τούρτες αυτές επειδή είναι καλυμμένες με ζαχαρόπαστα και πιθανόν να έχουν και επιπλέον διακοσμητικά, είναι αρκετά βαριές. Αυτό σημαίνει ότι η σωστή τεχνική είναι να βάλεις κάποια στηρίγματα στην κάτω τούρτα για να μπορέσει να κρατήσει τον επάνω όροφο. Εγώ όσες φορές έχω φτιάξει τούρτα με 2 ορόφους αυτό κάνω, δεν το διακινδυνεύω. Πρώτα λοιπόν θα καλύψεις τις τούρτες σου με τη ζαχαρόπαστα, στη συνέχεια θα βάλεις τα στηρίγματα σου στην κάτω τούρτα. Και μετά προσεκτικά θα τοποθετήσεις τον δεύτερο ότροφο. Καλή επιτυχία!

 3. Να ρωτήσω και εγώ. Θα ήθελα να μάθω αν χαλάει η ζαχαροπαστα. Δηλαδή αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά τη ημερομηνία λήξης. Ρωτάω γιατι δεν περιέχει υλικά που χαλάνε
  Ευχαριστώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *