Μικρά Γλυκά Σφολιατάκια – Palmier

 

Τα πιο εύκολα, βουτυράτα και πεντανόστιμα σφολιατάκια που γίνονται στη στιγμή. Δεν είναι άλλα από τα Palmier.

Τα Palmier είναι κατεξοχήν γαλλικό γλυκό, το οποίο έχει πάρει το όνομα του λόγω της ομοιότητας του σχήματος τους με τα φύλλα του φοίνικα.  Άλλες φορές ονομάζονται και γαλλικές καρδιές, French hearts, λόγω του σχήματος τους.

Το βασικό συστατικό τους είναι η βουτυρένια χειροποίητη σφολιάτα, η οποία περιλαμβάνει πολλές στρώσεις ζύμης και βουτύρου.

 

 

Το αποτέλεσμα μιας χειροποίητης σφολιάτας είναι εξαιρετικό αλλά η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα, γι΄αυτό λοιπόν και εγώ θα αρκεστώ σε ένα φύλλο έτοιμης σφολιάτας. Και σε αυτήν την περίπτωση, τα σφολιατάκια μου έγιναν εξαιρετικά!

Τα Palmier στην γλυκιά τους εκδοχή μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι θέλετε, με καστανή ζάχαρη και κανέλα, όπως έκανα εγώ, με μαρμελάδα, με πραλίνα σοκολάτας, σταφίδες και ξηρούς καρπούς, με μέλι και ταχίνι. Υπάρχει όμως και η επιλογή της αλμυρής γεύσης, γεμίζοντας τα με διάφορα τυριά, με πέστο βασιλικού ή διάφορα τσάτνεϊ.

 

 

 

Και στις  2 εκδοχές τους τα μικρά αυτά σφολιατάκια, ετοιμάζονται γρήγορα και είναι πεντανόστιμα.

Εγώ λοιπόν σήμερα επέλεξα να φτιάξω την πιο απλή και γλυκιά εκδοχή τους. Μια λiγουρίτσα για γλυκό την είχα και συγχρόνως δεν είχα και τη διάθεση να μείνω αρκετή ώρα στην κουζίνα, μου βρισκόταν και στο ψυγείο ένα φύλλο σφολιάτας και να σου λοιπόν, Palmier με καστανή ζάχαρη, κανέλα και για περισσότερο άρωμα και γεύση πρόσθεσα και λίγο λιωμένο βούτυρο.

 

 

Για περίπου 20-25 μικρά Palmier θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Καστανή ζάχαρη
  • Κανέλα
  • Λίγο βούτυρο λιωμένο (κρύο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας μας με λίγη καστανή ζάχαρη (προαιρετικά) και ανοίγουμε προσεκτικά το φύλλο της σφολιάτας πάνω στη ζάχαρη, προσέχουμε να μη μας σπάσει το φύλλο, γιαυτό θα πρέπει να το έχετε αφήσει να ξεπαγώσει καλά.

Με ένα πινελάκι απλώνουμε λίγο από το λιωμένο βούτυρο πάνω από τη σφολιάτα. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.

Αρχίζουμε να τυλίγουμε τη σφολιάτα μας από την μεγαλύτερη πλευρά και από τις δυο μεριές φτιάχνοντας δυο ρολά που θα συναντηθούν στο κέντρο και με λίγο βούτυρο φροντίζουμε να «κολλήσουν» μεταξύ τους.

Τυλίγουμε το ρολό μας με μια μεμβράνη ή με χαρτί ψησίματος αντικολλητικό και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει λίγο έτσι ώστε να μπορούμε στη συνέχεια να κόψουμε τις φέτες μας χωρίς να διαλυθούν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με χαρτί ψησίματος αντικολλητικό και βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε προσεκτικά τα σφολιατάκια μας σε φέτες πάχους τουλάχιστον 1 εκατό και τα τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά  ανάλογα το φούρνο ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε με ένα πιρούνι ή μια σπάτουλα από το ταψί και τα σερβίρουμε!

Καλή σας απόλαυση!

 

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *