Μεσογειακή Σαλάτα με Ρεβίθια και Αυγό

 

Σήμερα σας έχω ετοιμάσει μια πλούσια σαλάτα που μπορεί κάλλιστα να καλύψει τη θέση ενός πλήρους γεύματος.

Και το καλύτερο! Μπορούμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πασχαλινά αυγά που έχουν περισσέψει. Γιατί πείτε μου, σε ποιον δεν έχουν περισσέψει βρασμένα κόκκινα αυγά!

 

 

Φροντίζουμε λοιπόν, να τα βάλουμε στο ψυγείο και να τα καταναλώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα βρασμένα αυγά είναι ιδανικά για σάντουιτς και για σαλάτες.

 

 

Μία σαλάτα λοιπόν πεντανόστιμη και θρεπτική με ρεβίθια και βρασμένα αυγά θα σας παρουσιάσω σήμερα, την οποία, ειλικρινά σας λέω, την απολαύσαμε!

Ιδανική για γεύμα, καθώς θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα, αλλά και για το ταπεράκι που θα πάρεις μαζί σου στη δουλειά.

 

 

Τα βασικό ρόλο σε αυτήν τη σαλάτα έχουν τα ρεβίθια και τα βρασμένα αυγά, που δένουν όμως εξαιρετικά με τα ανάμεικτα λαχανικά, τα ώριμα ντοματάκια, το κρεμμύδι, το αγγούρι, τις ελιές και φυσικά την υπέροχη σάλτσα με ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα και κρέμα μηλόξιδου. Αν δεν σας βρίσκετε μηλόξιδο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα άλλο ελαφρύ ξύδι.

 

 

Τα υλικά για τη σαλάτα, όπως θα διαπιστώσετε, δεν έχουν συγκεκριμένες δοσολογίες, μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά σας ανάλογα με το πόσο μεγάλη θέλετε τη σαλάτα σας.

 

 

Αφήστε για λίγα λεπτά τη σαλάτα μαζί με τη σάλτσα  για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα και απολαύστε την σκέτη ή μαζί με παξιμαδάκια, κρουτόν ή τορτίγιες.

 

 

Για τη Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια και αυγό θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για τη σαλάτα

  • Ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
  • Ανάμικτα λαχανικά όπως μαρούλι κόκκινο & πράσινο, ρόκα, σπανάκι και παντζαρόφυλλο
  • Ντοματάκια
  • Αγγούρι
  • Μισό κρεμμύδι σε φέτες
  • Ελιές
  • Αυγά βραστά
  • Τυρί φέτα

ΥΛΙΚΑ για τη σάλτσα λεμονιού με μουστάρδα

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα μηλόξιδου
  • 2 κουτ. γλυκού λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα dijon
  • Αλάτι & Πιπέρι κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, εκτός από  το αυγό.

Σε ένα άλλο μικρό μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα λεμονιού με μουστάρδα. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ωραία σάλτσα. Δοκιμάζουμε και μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε λίγο λεμόνι ακόμη.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα, κρατώντας λίγη για το τέλος, και ανακατεύουμε απαλά.

Καθαρίζουμε τα βρασμένα αυγά και τα κόβουμε στα τέσσερα. Τα τοποθετούμε και αυτά στη σαλάτα και τα ραντίζουμε με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει.

Η σαλάτα μας είναι έτοιμη!

 

Enjoy!

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr  ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *