Let’s Treat Ourselves

 

Πάνε σχεδόν 2 χρόνια από τότε που ξεκίνησα το food blogging.

Καθόλη τη διάρκεια λοιπόν αυτής της περιόδου, έχω εισπράξει μεγάλη αγάπη και αποδοχή από πολλούς νέους φίλους που έχω κάνει μέσα από την δραστηριότητα μου αυτή.

Ένιωσα λοιπόν την ανάγκη να κάνω μια μικρή αλλαγή. Μια ανανέωση, θα έλεγα καλύτερα, στο blog μου, το οποίο αντιπροσωπεύει πλήρως εμένα, την καθημερινότητα μου, τη δημιουργική μου διάθεση, αλλά προπάντων την επιλογή μου να υπάρχει μια ισορροπία τόσο στις διατροφικές μου συνήθειες όσο στις δραστηριότητες μου τις καθημερινές.

 

 

Οι μικρές καθημερινές απολαύσεις είναι αυτές που μας γεμίζουν όμορφα συναισθήματα και μας κρατούν σε εγρήγορση.

Δυστυχώς συχνά, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, βάζουμε τη ζωή μας στον αυτόματο πιλότο, κάνοντας καθημερινά τα ίδια πράγματα χωρίς να φροντίζουμε τον εαυτό μας και χωρίς να απολαμβάνουμε πραγματικά τις στιγμές με τους αγαπημένους μας.

 

 

Πάντα υπάρχει ο χρόνος και ο τρόπος για να χαρούμε τις μικρές όμορφες στιγμές στην καθημερινότητα μας.

Βγες έξω και κάνε μια όμορφη βόλτα στον ήλιο ή ακόμη και στην βροχή, κάθε εποχή έχει τα δικά της χρώματα και αρώματα.

 

 

Ασκήσου, πολύ σημαντικό! Δεν είναι ανάγκη να αφιερώσεις ώρες από την καθημερινότητα σου στην άσκηση. Βάλε ένα πρόγραμμα και ένταξε την άσκηση στη ζωή σου. Θα νιώσεις ζωντανός και γεμάτος ευεξία.

Διάβασε ένα όμορφο βιβλίο, το οποίο θα σε ξεκουράσει και θα σε ταξιδεύσει.

 

 

Βρες τι είναι αυτό που σε συναρπάζει και σε κάνει πιο δημιουργικό, και ακολούθησε το. Βάλε στη ζωή σου δραστηριότητες που σου αρέσουν πραγματικά να κάνεις.

Με την πρώτη ευκαιρία ετοίμασε ένα απλό και υγιεινό πρωινό και απόλαυσέ το, είτε μόνος, είτε μαζί με τους αγαπημένους σου ένα Κυριακάτικο πρωινό.

 

 

Το φαγητό είναι μια τελετουργία, απόλαυσε το. Νιώσε την κάθε γεύση και την κάθε μπουκιά, μην τρως απλά για να καλύψεις την ανάγκη σου. Για μένα, η μαγειρική λειτουργεί ως εκτόνωση, καθώς και ως μέσω για να εκφράσω τη δημιουργικότητα μου, βοηθώντας με παράλληλα να χαλαρώσω.

 

 

Δημιούργησε ένα όμορφο σπιτικό γλυκό και μοιράσου το με τους αγαπημένους σου. Οργάνωσε όμορφες γευστικές βραδιές με φίλους σπίτι. Δεν χρειάζονται πολλά και ιδιαίτερα υλικά για να φτιάξεις κάτι όμορφο και γευστικό.

 

 

Πολλές φορές, με ρωτάνε οι φίλες μου, για πιο λόγο μπαίνω στη διαδικασία να μαγειρέψω, κυρίως όταν είμαι μόνη στο σπίτι, αντί να καθίσω να ξεκουραστώ, και εγώ τους απαντώ, ότι για μένα, όλη αυτή η διαδικασία, τόσο της προετοιμασίας του φαγητού, όσο και το στρώσιμο του τραπεζιού, είναι κάτι που με χαροποιεί και δίνει στο σπίτι μια ατμόσφαιρα θαλπωρής.

Μην περιμένεις να υπάρξει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ή να νιώσεις πιεσμένος για να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Φρόντισε τον εαυτό σου γιατί του αξίζει και γιατί δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα ικανοποίησης από το να κάνεις πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα.

Και κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε το Let’s Τreat Ourselves, το νέο όνομα του blog μου.

 

 

Let’s treat ourselves λοιπόν,  ας προσφέρουμε στους εαυτούς μας και στους αγαπημένους μας το καλύτερο, και το καλύτερο είναι αυτό που δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι με αγάπη, γιατί που και που χρειάζεται να κανακεύουμε τόσο τους εαυτούς μας, όσο και τους δικούς μας ανθρώπους.

 

 

P.s. Όταν έχεις στα χέρια σου τις φωτογραφίες σου τυπωμένες, νιώθεις μεγάλη χαρά! Η αλήθεια είναι πως βλέποντάς τες, στην αρχή δεν μπορείς να πιστέψεις πως είναι δικές σου. Τις κοιτάς και της ξανακοιτάς και δεν τις χορταίνεις.

Σκέφτηκα λοιπόν, να βάλω κάποιες από τις φωτογραφίες μου σε κορνίζες και να στολίσω με αυτές την κουζίνα μου, επιλέγοντας κάθε φορά φωτογραφίες με υλικά και γεύσεις της κάθε εποχής!

 

 

Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την αγάπη και όλα αυτά τα ωραία λόγια που μου γράφεται στους λογαριασμούς μου τόσο στο Instagram όσο και στο Facebook.  Συνεχίζω λοιπόν γλυκά και πάντα με μια μικρή αλμυρή γεύση, έτσι για να υπάρχει ισορροπία, αλλά και με πολλές νέες εκπλήξεις.

Να σας πω επίσης ότι τόσο το Letstreatourselves.gr όσο και το Handmadelittletreats.gr θα οδηγούν στο blog μου, και αυτό για να μη μου μπερδεύεστε όλοι εσείς οι παλιοί πιστοί μου ακόλουθοι 😉

Σας φιλώ

Ευγενία

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *