Δροσερό αρωματικό νερό

Η ζέστη καλά κρατεί, ας μην παραπονιόμαστε όμως γιατί Καλοκαιράκι έχουμε!

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρίσκουμε εύκολες λύσεις για να δροσιστούμε!

Η ενυδάτωση είναι το «α» και το «ω» για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.  

Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται το νερό και εξαρτάται από αυτό. Το νερό απομακρύνει τοξίνες, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, «λιπαίνει» τις αρθρώσεις και πολλά άλλα.

Η έλλειψη του μπορεί λοιπόν να προκαλέσει πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα τους ζεστούς μήνες που διανύουμε, όπου οι ανάγκες του σώματος μας, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, είναι μεγαλύτερες.

Ένας σωστά ενυδατωμένος οργανισμός είναι υγιείς και αυτό αντανακλά παντού, στο πρόσωπο, στα μαλλιά και στο δέρμα.

Πως μπορούμε όμως να κάνουμε πιο ενδιαφέρον τον νερό μας έτσι ώστε να το καταναλώνουμε με μεγαλύτερη ευκολία;

 

 

 Μια πολύ εύκολη και απλή λύση είναι να φτιάξουμε δροσερά παγάκια με φρέσκα φρούτα!

Πώς θα το κάνουμε!

Η διαδικασία είναι απλή και μπορείτε αυτή τη στιγμή να πάτε στην κουζίνα σας και να φτιάξετε υπέροχα φρουτένια παγάκια, να τα βάλετε στην κατάψυξη και να απολαύσετε τις επόμενες μέρες υπέροχο δροσερό αρωματικό νερό, γεμάτο γεύση και βιταμίνες. Αφού στο τέλος θα φάτε και τα φρουτάκια! 😉

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι παγοθήκες και βέβαια φρούτα και αρωματικά βότανα τις επιλογής σας.

Μερικές προτάσεις δικές μου από φρούτα είναι , η φράουλα, τα μούρα, το πορτοκάλι, το ακτινίδιο, το κεράσι (χωρίς το κουκούτσι), το βερίκοκο και το ροδάκινο και από βότανα, ο δυόσμος και ο βασιλικός.

 

 

Τι κάνουμε λοιπόν:

Παίρνουμε τα φρούτα καθώς και τα αρωματικά βότανα μας και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια έτσι ώστε να χωράνε στις παγοθήκες μας.

Τα τοποθετούμε προσεκτικά μέσα στις παγοθήκες και στη συνέχεια τις γεμίζουμε με νερό. Τις βάζουμε προσεκτικά στην κατάψυξη και τις αφήνουμε να παγώσουν.

Αφού παγώσουν αφαιρούμε όσα παγάκια θέλουμε, τα ρίχνουμε στο ποτήρι μας και γεμίζουμε με κρύο νερό.

Έτοιμο το αρωματισμένο και φρουτένιο νεράκι μας!

 

 

Η δική μου επιλογή είναι μούρα και μικρές αρωματικές κερκυραϊκές φράουλες.

Για όσους δεν γνωρίζουν την άγρια κερκυραϊκή φράουλα, να σας πω ότι πρόκειται για μια μικρή, άκρως αρωματική και εξαιρετικά ευαίσθητη φράουλα με μικρή διάρκεια ζωή, γι’αυτό το λόγο είναι αδύνατη η εξαγωγή της ως φρέσκο φρούτο.

Η μικρή διάρκεια ζωής της φράουλας αυτής, καθώς και ο ιδιαίτερα κοπιαστικός τρόπος συλλογής της, την κάνουν απαγορευτικά ακριβή.

Όσοι λοιπόν έχουν στον κήπο τους αυτήν την ιδιαίτερη φράουλα έχουν την δυνατότητα να την απολαύσουν σκέτη με πολύ λίγη ζαχαρίτσα, όπως αρέσει πολύ στον ανιψιό μου, να φτιάξουν μαρμελάδα, ή να την χρησιμοποιήσουν σε γλυκά μαζί με τις κανονικές φράουλες για έξτρα άρωμα και γεύση.

 

 

Στην εποχή τους, εκεί μέσα στο Μάϊο που ωριμάζουν, φρόντισα και έβαλα λίγες στην κατάψυξη για να τις χρησιμοποιήσω αργότερα φτιάχνοντας σος φράουλας. Επίσης έφτιαξα και τα παγάκια μου για να αρωματίσω το νερό μου.

Τέλος να σας πω ότι ιδιαίτερο άρωμα και γεύση στο νερό δίνει ο δυόσμος και ο βασιλικός γι’αυτό καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα από τα βότανα αυτά, είτε φρέσκο, είτε στα παγάκια.

 

And remember…Flavouring your water naturally has got to be one of the easiest and most delicious ways to stay hydrated !

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *