Mason jar salad- Σαλάτα σε βάζο

 

Δεν έχεις καμία δικαιολογία, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου υπάρχει πληθώρα από φρέσκα λαχανικά και φρούτα, να μην επιλέγεις να εντάξεις στην καθημερινότητα σου γεύματα υγιεινά και θρεπτικά.

Ακόμη και αν δουλεύεις αρκετές ώρες ή αν είσαι χαλαρός σε μια παραλία, μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να έχεις στην διάθεση σου μια σαλάτα, δροσερή, χορταστική και υγιεινή.

Μπορείς να την ετοιμάσεις από βραδύς, να τη βάλεις στο ψυγείο και την επόμενη μέρα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να  θυμηθείς να την πάρεις μαζί σου.

 

 

Σήμερα λοιπόν, θα σας δείξω πως μπορούμε να ετοιμάσουμε με απλά βήματα τις λεγόμενες Mason jar salad, οι οποίες υπάρχουν παντού στο internet.

Πρόκειται για σαλάτες κάθε λογής, οι οποίες μπαίνουν σε βάζο. Ο τέλειος τρόπος για να έχεις ένα υγιεινό γεύμα στη στιγμή.

 

 

Τρεις λοιπόν αγαπημένες μου σαλάτες, η Καρπουζοσαλάτα, η Ελληνική σαλάτα με φακές και η Σαλάτα με κινόα και ανάμεικτα λαχανικά, τις οποίες σας έχω παρουσιάσει σε παλαιότερα post στο blog, μπήκαν σε γυάλινα βάζα.

Η σωστή τοποθέτηση των υλικών μέσα στο βάζο είναι και το μυστικό για μια πετυχημένη Mason jar salad.

 

 

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε το βάζο που θα βάλετε τη σαλάτα. Το μέγεθός του εξαρτάται από το πόσο μεγάλη θέλετε τη σαλάτα σας. Το βάζο θα πρέπει να κλείνει πολύ καλά προς αποφυγή ατυχημάτων. Δεν θες με τίποτα να χυθεί η σάλτσα από τη σαλάτα σου μες στην τσάντα σου.

Τα επόμενα βήματα είναι να ετοιμάσετε τη σως και να κόψετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μικρά κυβάκια.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Το μυστικό για μια πετυχημένη σαλάτα σε βάζο, όπως σας είπα και πιο πάνω, κρύβεται στο πως θα τοποθετήσετε και με ποια σειρά τα υλικά μέσα σ’αυτό.

 

 

Ξεκινάτε λοιπόν, ρίχνοντας τη σως για τη σαλάτα στο βάζο. Η σως θα πρέπει πάντα να είναι στη βάση από το βάζο, έτσι ώστε να μην πανιάσουν τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.

Συνεχίζετε επιλέγοντας να προσθέσετε στην σαλάτα σας υλικά που θα αντέξουν μέσα στη σως. Αυτά είναι κυρίως σκληρά λαχανικά όπως αγγούρι, κρεμμύδια, ωμά καρότα ή κολοκυθάκια. Μπορείς να προσθέσεις ακόμη και βρασμένα όσπρια.

Στην καρπουζοσαλάτα επέλεξα να προσθέσω ως δεύτερο υλικό μετά τη σως το καρπούζι και αυτό γιατί μου αρέσει η γεύση του όταν μαριναριστεί μέσα στη σως.

Στη σαλάτα με τις φακές, έριξα τις φακές, γιατί πάντα όταν τις βράζω, ειδικά για σαλάτες, τις αφήνω να κρατάνε λίγο, οπότε θα αποκτήσουν ιδιαίτερη γεύση και θα μαλακώσουν μέσα στη σως και τέλος στη σαλάτα με την  κινόα και τα ανάμεικτα λαχανικά, ως επόμενο υλικό μετά τη σως, έριξα τα ανάμεικτα λαχανικά, τα οποία είχα βράσει και τα είχα αφήσει να κρυώσουν.

Μπορείτε να συνεχίσετε προσθέτοντας υλικά όπως ζυμαρικά,  κοτόπουλο ή τόνο. Υλικά δηλαδή που είναι λίγο πιο βαριά και καλό θα είναι να μην έρθουν σε επαφή με τη σως γιατί θα πανιάσουν.  Συνεχίστε προσθέτοντας λαχανικά, όπως ντομάτα, ντοματάκια, κρεμμύδια και ελιές.

Αν η σαλάτα σας περιέχει βραστό σφιχτό αυγό καλό θα είναι να τοποθετηθεί προς στην κορυφή. Όπως επίσης στην κορυφή θα τοποθετήσετε και το τυρί. Εγώ εδώ επέλεξα το αγαπημένο μου μαλακό τυρί Μαστέλο® Αγελαδινό το οποίο είναι μαλακό τόσο, όσο χρειάζεται προκειμένου να μη διαλυθεί μέσα στη σαλάτα.

 

 

Άλλα ευαίσθητα λαχανικά, όπως για παράδειγμα, διάφορες πράσινες σαλάτες, αβοκάντο και μούρα, μπαίνουν και αυτά στην κορυφή του βάζου, διότι είναι ευαίσθητα υλικά που δεν αντέχουν το βάρος.

Και τέλος, στην κορυφή του βάζου, μπορείτε να προσθέσετε επίσης σπόρους και ξηρούς καρπούς, έτσι ώστε να παραμείνουν φρέσκοι και τραγανοί.

Έχοντας λοιπόν στο μυαλό σας αυτή τη σειρά, τα υλικά σας θα παραμείνουν φρέσκα, παρόλο που θα φτιάξετε τη σαλάτα σας από την προηγούμενη μέρα.

 

 

Τοποθετήστε τη σαλάτα καλά κλεισμένη στο ψυγείο και την επόμενη το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να την αναποδογυρίσετε σε ένα πιάτο και να την απολαύσετε.

Μπορείτε να πάρετε τη σαλάτα σας μαζί σας στη δουλεία ή ακόμη και στη θάλασσα.

Για να την διατηρήσετε δροσερή στη θάλασσα, βάλτε την μέσα σε μια ισοθερμική τσάντα.

Ελπίζω να σας βοήθησα αρκετά και την επόμενη φορά που θα ετοιμάσετε τη σαλάτα σας, για να την πάρετε μαζί σας, να τολμήσετε να τη βάλετε σε βάζο.

 

Enjoy!

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr  ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Η ανάρτηση αυτή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με το Μαστέλο® από τη  Χίο. Τόσο η επιλογή του προϊόντος όσο και οι απόψεις που αναγράφονται είναι προσωπικές και προέρχονται από δική μου προσωπική δοκιμή των προϊόντων. Προϊόντα που χρησιμοποιώ στην κουζίνα μου και στις συνταγές μου .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *