Ζεστή σοκολάτα με ταχίνι

 

Ένα χειμωνιάτικο απόγευμα στο σπίτι. Ξέρετε, από αυτά τα εορταστικά απογεύματα που δε θες να περάσουν, καθώς απολαμβάνεις τους αργούς ρυθμούς της ημέρας, παρακολουθώντας τα φωτάκια στο δέντρο να αναβοσβήνουν.

Γι’αυτά λοιπόν τα απογεύματα, έχω να σας προτείνω ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας λιγάκι διαφορετικό.

 

 

Ζεστό, πλούσιο σε γεύση και άκρως σοκολατένιο ρόφημα σοκολάτας με ταχίνι.

Αν αγαπάς το ταχίνι, αυτήν την ζεστή σοκολάτα θα τη λατρέψεις.

Μια ζεστή σοκολάτα με πλούσια, μεστή γεύση, που γεμίζει το στόμα.

 

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά, όπως κακάο, γάλα, ταχίνι με σοκολάτα ή απλό, μέλι και, αν θέλετε, λίγη κανέλα και μέσα σε λίγα λεπτά θα απολαύσετε την πιο ιδιαίτερη και πλούσια σε γεύση σοκολάτα.

 

 

Θέλω στο σημείο αυτό να τονίσω πως, αν δεν χρησιμοποιήσετε στη συνταγή σας ταχίνι με κακάο, αλλά απλό, θα πρέπει να αυξήσετε λιγάκι την ποσότητα από το κακάο, έτσι ώστε να έχει το ρόφημα σας πλούσια σοκολατένια γεύση.

Τέλος, να επισημάνω πως, εσείς θα επιλέξετε την ποσότητα του μελιού ή όποιου άλλου γλυκαντικού χρησιμοποιήσετε, προσαρμόζοντας τη γεύση της σοκολάτας στα δικά σας γούστα. Εγώ προτιμώ η σοκολάτα μου να μην είναι πολύ γλυκιά, αλλά ούτε και πικρή, συν το γεγονός ότι χρησιμοποιώ πάντα ταχίνι χωρίς ζάχαρη, οπότε χρειαζόταν η προσθήκη γλυκαντικού για να υπάρχει μια ισορροπία.

 

 

Σκεπαστείτε λοιπόν με την κουβερτούλα σας, βάλτε και μία ωραία ταινία και απολαύστε την υπέροχη αυτή σοκολάτα, η οποία είναι ιδανική για την περίοδο των γιορτών που θα μείνουμε και λίγο στο σπίτι παραπάνω.

 

 

Για τη ζεστή σοκολάτα με ταχίνι θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για 2 κούπες

400ml γάλα αμυγδάλου ή άλλο της επιλογής σας

2 έως 3 κουτ. της σούπας κακάο

3 κουτ. της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης

2 κουτ. της σούπας ταχίνι με κακάο

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, είναι έτοιμο.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία σου, για να μην καούμε και σερβίρουμε.

Μπορούμε να γαρνίρουμε τη σοκολάτα μας με κακάο, marshmallow ή ακόμη και με λιωμένη σοκολάτα.

Enjoy!

……………………………………………………………………………

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr  ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *