Ζεστό Smoothie με μήλο

 

Ξέρω ότι αγαπάτε ιδιαίτερα τα Smoothie!

Μετά από την επιτυχία της ζεστής κρέμας με βρώμη και ταχίνι, ακόμη μου στέλνουν μηνύματα μανούλες λέγοντάς μου, πόσο άρεσε στις ίδιες, αλλά και στα παιδάκια τους η κρέμα αυτή, σας ετοίμασα ένα ζεστό Smoothie, ιδανικό για όσο ακόμη ο καιρός είναι κρύος.

Αυτό το Smoothie το έχω καιρό στο μυαλό μου, όλο έλεγα να σας το φτιάξω και όλο κάτι άλλο μεσολαβούσε. Την Κυριακή λοιπόν που μας πέρασε, ξύπνησα με την ησυχία μου και επειδή ήθελα κάτι ζεστό για το πρωινό μου, το ετοίμασα και βέβαια σήμερα το μοιράζομαι μαζί σας.

 

 

Λατρεύω όλα τα γλυκά που περιέχουν μήλο και περισσότερο τις μηλόπιτες. Το σημερινό λοιπόν smoothie θα σου θυμίσει τη γεύση της μηλόπιτας.

Με απλά υλικά, όπως μήλo, γάλα, νερό, κανέλα, μοσχοκάρυδο, καρύδια και βέβαια χουρμάδες, οι οποίοι είναι και αυτοί που θα δώσουν τη γλυκύτητα που απαιτείτε για το smoothie σας, έχετε  έτοιμο το πιο γευστικό, υγιεινό και αρωματικό ζεστό πρωινό!

 

 

Μπορείτε, αν θέλετε, να αντικαταστήσετε τους χουρμάδες με σταφίδες ξανθές και να παραλείψετε τα καρύδια από το Smoothie ή να τα χρησιμοποιήσετε μόνο για το σερβίρισμα.

Τέλος, μπορείτε να αντικαταστήσετε τους χουρμάδες με λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης.

 

 

Εγώ επέλεξα την πιο υγιεινή εκδοχή για το Smoothie μου και σας την παρουσιάζω!

Για το ζεστό Smoothie μήλου θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για 2 Smoothie

  • 2 μήλα
  • 70γρ χουρμάδες, απύρηνους
  • 1 κ.γλυκού κανέλα
  • ¼ κ.γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 120ml νερό
  • 300ml γάλα αμυγδάλου ( ή οποιοδήποτε ελαφρύ γάλα της επιλογής σας)
  • 40γρ καρύδια ψιλοκομμένα  (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τους χουρμάδες σε μικρά κομμάτια και τους αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια.

Ρίχνουμε το νερό, τα καθαρισμένα μήλα, τους χουρμάδες, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, ειδικά στην αρχή, μέχρι να πάρει βράσει το νερό μας.

Βράζουμε τα μήλα σε χαμηλή φωτιά για 6 με 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Αφού μαλακώσουν τα μήλα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους*

Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το γάλα.

Ρίχνουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το μείγμα με τα μήλα μαζί με το ζεστό γάλα και τα καρύδια, και χτυπάμε δυνατά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα που θα μοιάζει με κρέμα αλλά θα είναι πιο ρευστό.

Σερβίρουμε σε κούπες, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη κανέλα και σπασμένα καρύδια και απολαμβάνουμε το Smoothie μας ζεστό.

 

Enjoy!

*Προσοχή! Αν διαθέτετε επεξεργαστή τροφίμων με γυάλινο μπολ καλό θα ήταν να αφήσετε τα μήλα σας να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, πριν τα χτυπήσετε με το ζεστό γάλα, έτσι ώστε να αποφύγετε την υψηλή θερμοκρασία που μπορεί να προκαλέσει φθορές στο μπολ σας.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

You might also like

2 Reviews

    1. Και βέβαια γίνεται! Θα πρέπει να είναι δυνατό όμως, έτσι ώστε να πολτοποιηθεί καλά το smoothie σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *