Υγιεινό Παγωτό Σοκολάτα με Μπανάνα και Ταχίνι

 

Αγαπώ τις βόλτες στα καντούνια του νησιού μου, απολαμβάνοντας το παγωτό μου στο χέρι. Όχι να το παινευτώ, αλλά έχουμε εξαιρετικό παγωτό στην Κέρκυρα. Κάνοντας τη βόλτα σου στην παλιά πόλη θα διαπιστώσεις ότι οι περισσότεροι κρατούν ένα παγωτό στο χέρι, επισκέπτες του νησιού αλλά και ντόπιοι. Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να περιμένεις και στην ουρά στα καταστήματα, μέχρι να έρθει η σειρά σου για να επιλέξεις ανάμεσα από απίστευτους συνδυασμούς γεύσεων.

 

 

Το ομολογώ λοιπόν, ότι σπάνια φτιάχνω παγωτό στο σπίτι.

Παρόλο που πλέον υπάρχουν αρκετές επιλογές για να φτιάξουμε παγωτό στο σπίτι, ανά πάσα στιγμή, και χωρίς παγωτομηχανή. Όμως, όταν έχω τη δυνατότητα να κατέβω από το σπίτι και στα δέκα βήματα να απολαύσω εξαιρετικό χειροποίητο παγωτό, θα το προτιμήσω από το να φτιάξω ένα παγωτό στο σπίτι με ζαχαρούχο γάλα.

 

 

Παρόλα αυτά όμως, υπάρχουν και οι στιγμές εκείνες που θες να δροσιστείς και να απολαύσεις νόστιμο παγωτό στη στιγμή και στην πιο light και υγιεινή εκδοχή του. Τι κάνεις τότε;

Σας έχω λοιπόν τη λύση! Προτίμησα λοιπόν να αφήσω στην άκρη το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος και να τολμήσω να φτιάξω ένα παγωτό πλούσιο σε γεύση, σοκολατένιο, υγιεινό και vegan!

 

 

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε παγωτό με μπανάνα και ταχίνι με πλούσια σοκολατένια γεύση. Τρία υλικά αρκούν για να ετοιμάσουμε μέσα σε πέντε λεπτά αυτό το πλούσιο υγιεινό σοκολατένιο παγωτό. Η πλούσια υφή που έχει το παγωτό μας την οφείλει στο ταχίνι που χρησιμοποίησα, με γεύση σοκολάτας.

Δεν χρειάζεται να σας πω ξανά για τη αξία που έχει το ταχίνι ως τροφή. Έχω αναφερθεί σχετικά σε παλιότερο post εδώ.

Κατά τους καλοκαιρινούς λοιπόν μήνες, αποθηκεύω πάντα στην κατάψυξη μου φρούτα, για να τα έχω διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για τα smoothie μου και για παγωτάκι της στιγμής, όπως το παγωτό δυο υλικών με την μπανάνα και το κεράσι, το παγωτό ξυλάκι με μπανάνα και φράουλα και το παγωτό ξυλάκι δυο γεύσεων, μπανάνα και σοκολάτα. Έτσι λοιπόν και σήμερα για το παγωτό μου θα χρειαστώ τις πολύ ώριμες μπανάνες που είχα αποθηκεύσει στην κατάψυξη και πλούσιο ταχίνι με γεύση σοκολάτα.

Όταν μια συνταγή απαιτεί κατεψυγμένες μπανάνες, διαλέγουμε τις πιο ώριμες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων ή τις βάζουμε μέσα σε σακουλάκια τροφίμων και στη συνέχεια τις βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά.

Όσον αφορά το παγωτό τώρα που θα φτιάξουμε σήμερα, δεν περιέχει ζάχαρη, αυγά και γαλακτοκομικά. Μπορείτε όμως να το εμπλουτίσετε με ό,τι τραβάει η όρεξη σας, όπως μπισκότα σε κομμάτια, σταγόνες σοκολάτας και ξηρούς καρπούς ή ακόμη και να το σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα, φρούτα, μπισκότα και ξηρούς καρπούς επίσης.

 

 

Η συνταγή δεν περιέχει κανένα γλυκαντικό, η μπανάνα, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα, είναι αρκετή για να δώσει στο παγωτό μας τη γλυκύτητα που απαιτείται. Τώρα εσείς μπορείτε να το δοκιμάσετε και, αν κρίνετε αναγκαίο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης για τη vegan εκδοχή του.

 

 

Και ξέρετε πιο είναι το καλό με το παγωτό αυτό; Μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως, αν είστε ανυπόμονοι. Σε αυτήν την περίπτωση το παγωτό σας θα έχει μια πλούσια κρεμώδη υφή. Αν έχετε όμως λίγο υπομονή, μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη να παγώσει καλά. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, θα πρέπει να το αφήσετε πολύ λίγο εκτός ψυγείου πριν το σερβίρετε, για να μπορέσετε να βγάλετε όμορφες μπάλες με την ειδική κουτάλα παγωτού.

 

 

Σας προκαλώ-προσκαλώ να το δοκιμάσετε!

Πάμε λοιπόν στη συνταγή μας.

 

 

Για το παγωτό σοκολάτα με μπανάνα και ταχίνι θα χρειαστούμε:

Υλικά (για περίπου 4 μερίδες)

  • 4 μπανάνες αρκετά ώριμες κατεψυγμένες
  • 2 κουτάλια της σούπας ταχίνι με κακάο
  • 2 κουτάλια της σούπας κακάο

Εκτέλεση

Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη, αν δεν τις έχουμε κομμένες, τις αφήνουμε πολύ λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και τις κόβουμε σε φέτες. Στη συνέχεια τις ρίχνουμε στο μπλέντερ. Οι μπανάνες θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι κομμένες σε φέτες, διαφορετικά δε θα μπορέσει το μπλέντερ να τις πολτοποιήσει.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας πω ότι θα πρέπει να έχετε ένα δυνατό μπλέντερ. Αν δεν έχετε, απλά αφήστε λίγο τις μπανάνες εκτός ψυγείου να ξεπαγώσουν λιγάκι ( εγώ για να είμαι ειλικρινής, παρόλο που έχω πολύ δυνατό multi, πάντα τις αφήνω για πολύ λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, για να μην έχω απρόοπτα 😉 ).

Επίσης, αν το μπλέντερ-multi που διαθέτετε δεν είναι πολύ μεγάλο, μπορείτε να μοιράσετε τη δόση των υλικών και στο τέλος να ενώσετε το μείγμα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο μπλέντερ το ταχίνι και το κακάο. Αναμειγνύουμε πολύ καλά τα υλικά μας έως ότου ομογενοποιηθούν.

Μπορούμε σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε στο παγωτό μας μπισκότα σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια, σταγόνες σοκολάτας ή ακόμη και ξηρούς καρπούς της επιλογής μας. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και αδειάζουμε το παγωτό μας σε ένα σκεύος. Καλύπτουμε το παγωτό με μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται καλά η μεμβράνη στην επιφάνεια του παγωτού και σκεπάζουμε καλά το σκεύος μας με αλουμινόχαρτο.*

Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει. Λίγο πριν το σερβίρουμε το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορέσουμε να το σερβίρουμε σε όμορφες μπάλες.

Διατηρούμε το παγωτό στην κατάψυξη.

Σημείωση*

Μπορούμε, αν θέλουμε, να μοιράσουμε το παγωτό, πριν το βάλουμε στην κατάψυξη σε μικρά ατομικά μπολάκια. Να τα καλύψουμε καλά, όπως σας ανέφερα πιο πάνω και κάθε φορά να βγάζουμε από την κατάψυξη την ποσότητα που θέλουμε να καταναλώσουμε.

Enjoy!

……………………………………………………….

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr  Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *