Υγιεινά Pancakes Μπανάνας

 

Το σημερινό ποστ προέκυψε ξαφνικά, δεν το είχα προγραμματίσει. Αφορμή στάθηκαν 2 πολύ ώριμες μπανάνες που μου είχαν ξεμείνει στην κουζίνα.

Και για να είμαι ειλικρινής, τις πολύ ώριμες μπανάνα δεν μπορώ να τις φάω ωμές, για το λόγο λοιπόν αυτό, προτιμώ να τις προσθέτω σε smoothie, κέικ και μπισκότα.

 

 

Έτσι λοιπόν αποφάσισα με τη μία από τις δυο μπανάνες να φτιάξω pancakes και με την άλλη να ετοιμάσω τα υγιεινά και σοκολατένια cookies που τόσο αγαπήσατε και θα τα βρείτε εδώ.

Τα pancakes με μπανάνα που θα σας παρουσιάσω σήμερα είναι υγιεινά, αφράτα, νόστιμα και αρκούν μόνο 10 με 15 λεπτά για να τα ετοιμάσετε. Μπορείτε να παίξετε με τα υλικά της συνταγής χρησιμοποιώντας τόσο το αλεύρι της επιλογής σας, όσο και το γάλα και το γλυκαντικό που εσείς θέλετε.

 

 

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα σας σταγόνες σοκολάτας ή ακόμη και ξηρούς καρπούς. Σερβίρετε τα pancakes σας ζεστά με μέλι ή σιρόπι αγαύης, φρέσκα φρούτα της επιλογής σας ή ακόμη και με βούτυρα ξηρών καρπών.

 

 

Η δική μου επιλογή ήταν μέλι, φέτες μπανάνας, blackberris και φυστικοβούτυρο.

 

 

 

Και αν φτιάξετε διπλή δόση και σας μείνουν, αφού κρυώσουν, τα καλύπτετε πολύ καλά με μια μεμβράνη τροφίμων και τα βάζετε στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα να τα σερβίρετε, τα ζεσταίνετε στο φούρνο και τα σερβίρετε με τα συνοδευτικά της επιλογής σας.

 

 

Ας περάσουμε στη συνταγή.

Για τα Υγιεινά Pancakes Μπανάνας θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για 8 pancakes

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 200ml γάλα αμυγδάλου ή όποιο άλλο γάλα προτιμάτε
  • 1 κουτ. της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ πολτοποιούμε την μπανάνα και την ανακατεύουμε καλά με το γάλα και το μέλι ή το σιρόπι αγαύης.

Ρίχνουμε το μείγμα με την μπανάνα σε αυτό με το αλεύρι και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι απλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Δεν χρειάζεται να ανακατέψουμε αρκετά το μείγμα.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει, σε μέτρια φωτιά, και με ένα scoop παγωτού ρίχνουμε σε αυτό λίγο από το μείγμα μας  (ή 2 κουτάλια της σούπας)*

Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται στην επιφάνεια από τα pancakes μικρές φουσκάλες τα γυρίζουμε προσεκτικά για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Τα σερβίρουμε ζεστά με φρέσκα φρούτα, μέλι ή σιρόπι αγαύης, φυστικοβούτυρο, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σας.

*Αν κρίνετε αναγκαίο μπορείτε να αλείψετε ελάχιστα το τηγάνι σας με λίγο ελαφρύ έλαιο.

 

Enjoy!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr  ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *