Υγιεινό παγωτό ξυλάκι με γεύση μπανάνα-σοκολάτα

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα τολμήσει έως τώρα να φτιάξω παγωτό και πόσο μάλλον παγωτό-ξυλάκι, μόλις όμως βρήκα αυτές τις πολύ ωραίες και πρακτικές θήκες δεν το ξανασκέφτηκα.

Ουάου… θα φτιάξω παγωτό-ξυλάκι και θα ξεκινήσω από κάτι εύκολο, δροσερό και πάνω απ’όλα υγιεινό, σκέφτηκα!

Πραγματικά δεν έβλεπα την ώρα να τις δοκιμάσω, είχα στο μυαλό μου, αμέτρητους συνδυασμούς γεύσεων. Αποφάσισα να ξεκινήσω όμως με κάτι απλό και συγχρόνως υγιεινό χρησιμοποιώντας υλικά που έχουμε όλοι στη κουζίνα μας.

 

 

Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείς να ετοιμάσεις αυτά τα υπέροχα παγωτίνια και να τα βάλεις στην κατάψυξη σου να παγώσουν. Έτσι θα έχεις ανά πάσα στιγμή έτοιμο παγωτό για τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βουτήξεις για πολύ λίγο τις θήκες σε ζεστό νερό και να τις αφαιρέσεις από το παγωτό σου. Όπως έκανα και εγώ μόλις τώρα, έτσι ετοιμάζω το post μου απολαμβάνοντας το παγωτάκι μου! 🙂

Να σας πω επίσης ότι είναι και η πρώτη φορά που φωτογραφίζω παγωτό, η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα! Κάθε αρχή και δύσκολη όμως, έτσι δε λένε; 😉

 

 

Όσον αφορά τα παγωτίνια μας τώρα, πρόκειται για ένα ξυλάκι με δυο γεύσεις: μπανάνα και σοκολάτα. Αρχικά φτιάχνουμε τη γεύση μπανάνα, παγώνουμε για λίγο και στη συνέχεια ετοιμάζουμε και αυτή με τη σοκολάτα. Αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε αντίστροφα.

Να τονίσω ότι δε χρησιμοποιούμε στα παγωτίνια μας καθόλου ζάχαρη, αλλά λίγο μέλι μόνο στη γεύση της μπανάνας, αν πάλι θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και στη γεύση σοκολάτας, προσωπικά το βρήκα περιττό, γούστα όμως είναι αυτά!

Τα παγωτίνια αυτά είναι υγιεινά αλλά όχι vegan. Αν θέλετε να τα μετατρέψετε σε vegan, αντικαταστήστε το γάλα με γάλα αμυγδάλου, το γιαούρτι με γιαούρτι καρύδας και το μέλι με σιρόπι αγαύης. Αν μπείτε στη διαδικασία κάποιοι από εσάς να φτιάξετε τη vegan εκδοχή τους, θα χαρώ να μάθω το αποτέλεσμα.

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μπλέντερ και τις ειδικές θήκες για παγωτό ξυλάκι. Τώρα θα μου πείτε, αν δεν έχετε τις θήκες αυτές τι θα μπορούσατε να κάνετε….σας  έχω τη λύση. Θα χρησιμοποιήσετε χάρτινα ποτηράκια, στα οποία μπορείτε να καλύψετε την επιφάνεια τους με αλουμινόχαρτο προσεκτικά και στη συνέχεια θα το τρυπήσετε σε ένα μικρό σημείο στο κέντρο, έτσι ώστε να περάσετε τα ειδικά ξυλάκια. Αν πάλι δεν έχετε ξυλάκια, τα μικρά πλαστικά ή ξύλινα κουταλάκια θα κάνουν εξίσου καλά τη δουλειά τους.  Αφού παγώσουν, θα μπορείτε να αφαιρέσετε τα παγωτίνια από τα χάρτινα ποτηράκια σκίζοντάς τα προσεκτικά.

 

 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα υλικά που θα χρειαστούμε :

ΥΛΙΚΑ για 8 θήκες παγωτού

 Για τη γεύση μπανάνα

  • 2  ώριμες μπανάνες κατεψυγμένες
  • 60 γρ γάλα
  • 60 γρ γιαούρτι
  • 1 κουτάλι της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ‘η γάλακτος

Για τη γεύση σοκολάτας

  • 2 ώριμες μπανάνες κατεψυγμένες
  • 60 γρ γιαούρτι
  • 60 γρ γάλα
  • 1 ½ κουτάλι της σούπας σκόνη κακάο
  • Σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ή γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με τη γεύση μπανάνα.

Βάζουμε στο μπλέντερ τις 2 μπανάνες, το γάλα, το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.

Βγάζουμε από το μπλέντερ και ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε απαλά.

Αδειάζουμε το μείγμα μας στις ειδικές θήκες για παγωτό και τις γεμίζουμε μέχρι τη μέση.

Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά έως 1 ώρα.

Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά ετοιμάζουμε το μείγμα μας με τη γεύση σοκολάτας.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη γεύση σοκολάτας εκτός από τις σταγόνες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.

Βγάζουμε από το μπλέντερ και προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας, κουβερτούρας ή γάλακτος.

Ρίχνουμε πάνω από το παγωτό μπανάνα το μείγμα με τη σοκολάτα και γεμίζουμε τις θήκες μας.

Τοποθετούμε τα ειδικά ξυλάκια και τα καπάκια από τις θήκες και βάζουμε τα παγωτίνια μας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.

Μετά το πέρας των 5 ωρών βγάζουμε από την κατάψυξη όσες θήκες θέλουμε, τις βουτάμε σε ζεστό νερό για λίγο, ξεφορμάρουμε και το παγωτό μας είναι έτοιμο!

And remember…Life is like an ice-cream, enjoy it before it melts!

 

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr  ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *