Σφολιατάκια με μαρμελάδα, μεταμφιεσμένα για το Halloween

 

Ξενόφερτη γιορτή ναι, διασκεδαστική δε, το Halloween (χαλοουίν) γιορτάζεται πάντα την νύχτα της 31ης  Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, συνήθως σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται τα σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, αναφωνώντας το γνωστό “trick or treat” (φάρσα ή κέρασμα).

 

 

Η διασκέδαση, τα πάρτυ, οι περίτεχνες τρομακτικές μεταμφιέσεις και τα διάφορα γλυκίσματα που ακολουθούν το πνεύμα αυτό αποτελούν πλέον χαρακτηριστικά της γιορτής αυτής.

 

 

Η γιορτή του Halloween ξεκίνησε στην Ευρώπη, όμως είναι πλέον γνωστή στον κόσμο μέσα από την αμερικανική κουλτούρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την ιδιαίτερη αυτή γιορτή καθώς και τα έθιμα που την συνοδεύουν μπορείτε να μάθετε εδώ.

Επηρεασμένη λοιπόν και εγώ από το πνεύμα των ημερών και τις τόσες σχετικές δημοσιεύσεις στο internet σας ετοίμασα το σημερινό post.

Πρόκειται για απλές πιτούλες από σφολιάτα με μορφή μούμιας, γεμιστές με μαρμελάδα ή αν θέλετε με ταχίνι ή σοκοπάστα.

 

 

Για τα δικά μου σφολιατάκια – μούμιες προτίμησα κόκκινη μαρμελάδα βύσσινο για να είναι πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

Τα υλικά για να φτιάξουμε τις ατομικές αυτές σφολιατοπιτούλες είναι μόλις 3.

Θα χρειαστείτε όμως επιπλέον λίγη ζαχαρόπαστα, αν θέλετε να τις διακοσμήσετε. Να τους φτιάξετε δηλαδή μάτια με λευκή και μαύρη ζαχαρόπαστα έτσι ώστε να τους δώσετε την όψη μιας μούμιας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

Για τις πίτες

  • 2 φύλλα σφολιάτας (ή 1 ανάλογα την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε)
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Λίγο γάλα για την επικάλυψη

Για την διακόσμηση (προαιρετικά)

  • Άσπρη και μαύρη ζαχαρόπαστα

Εκτέλεση

Αποψύχουμε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Καλύπτουμε δυο ρηχά ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε 12 ορθογώνια σχήματα περίπου, ο αριθμός θα εξαρτηθεί από το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα σφολιατάκια μας.

Απλώνουμε λίγη μαρμελάδα πάνω από κάθε ορθογώνιο κομμάτι σφολιάτας αφήνοντας κενό περιμετρικά.

Με ένα πινελάκι αλείφουμε τη σφολιάτα γύρω γύρω, στο σημείο που έχουμε αφήσει χωρίς μαρμελάδα, με λίγο γάλα.

Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε λωρίδες. Τοποθετούμε τις λωρίδες, όπως θέλουμε, ασύμμετρα επάνω από την μαρμελάδα δίνοντας στις σφολιατοπιτούλες την όψη μιας μούμιας (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες).

 

 

Πιέζουμε λίγο τις λωρίδες από τη σφολιάτα στις άκρες από κάθε πιτάκι για να κολλήσουν πάνω στη βάση.

Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλες τις σφολιατοπιτούλες μας.

Τέλος, με ένα πινελάκι περνάμε την επιφάνεια από τις σφολιατοπιτούλες (τις λωρίδες) με γάλα και τις βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους.

Βγάζουμε τις σφολιάτες από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.

Αν θέλουμε φτιάχνουμε με ζαχαρόπαστα μάτια και τις στολίζουμε. Τρώγονται ελαφρώς ζεστές αλλά και κρύες.

Το σίγουρο είναι ότι, στο ερώτημα «trick or treat» (φάρσα ή κέρασμα) θα διαλέξουμε σίγουρα treat- κέρασμα !!!  😉

 

Enjoy!

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr  ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *