Τι είναι το food blogging για μένα

 

Πολλοί με ρωτάνε τι είναι το food blogging!

Στην ερώτηση αυτή απαντάω στο περιοδικό Corfu Magazine, τεύχος Μαρτίου-12, που διανέμεται Δωρεάν από την Corfu Press και το οποίο μπορείτε να βρείτε και ηλεκτρονικά στο site της Corfu Press εδώ.

Ένα περιοδικό γεμάτο άνοιξη, Κέρκυρα και υπέροχα θέματα..

Σας παραθέτω πιο κάτω το κείμενο μου, με το οποίο ήθελα να γνωρίσει ο κόσμος της Κέρκυρας, του νησιού μου, τι είναι το food blogging..

 

 

Πολλοί με ρωτάνε τι είναι το food blogging!

Το food blogging, κατά τη γνώμη μου, αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ομάδα ατόμων που αγαπούν το φαγητό.

Πρόκειται για ερασιτέχνες εραστές τις γεύσεις που συνεχώς ψάχνουν, ανακαλύπτουν, δοκιμάζουν, δημιουργούν και προτείνουν γεύσεις, προϊόντα και επιλεγμένες προτάσεις γύρω από το φαγητό.

Πρώτα όμως έχουν οι ίδιοι μπει στη διαδικασία να δοκιμάσουν συνταγές μαγειρεύοντας στην κουζίνα τους αλλά και δοκιμάζοντας γεύσεις που προτείνουν επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης (τοπικοί παραγωγοί, καταστήματα delicatessen, εστιατόρια κ.α.)

Όλες αυτές οι εμπειρίες τους γύρω από τις γεύσεις και το καλό φαγητό καταγράφονται στο προσωπικό τους blog, κάτι σαν προσωπικό περιοδικό ή ημερολόγιο, στο οποίο ο καθένας ακολουθεί τους δικούς του κανόνες και πάντα συνοδεύουν τις προτάσεις τους με φωτογραφίες  δικές τους, έτσι ώστε οι αναγνώστες τους να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Τα τελευταία χρόνια το food blogging ανθεί στην Ελλάδα. Όλο και περισσότεροι ακολουθούν τις προτάσεις των food bloggers, εμπνέονται από αυτούς, αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα και τολμούν να δοκιμάσουν νέα προϊόντα.

Όταν πριν από ένα χρόνο ξεκίνησα να μοιράζομαι με τους followers μου όλα αυτά που κατά καιρούς έφτιαχνα με αγάπη στην κουζίνα μου δεν πίστευα ποτέ ότι θα υπάρχει τόση αμεσότητα και τέτοια επικοινωνία με τους αναγνώστες μου.

Και να λοιπόν τώρα που βρίσκομαι εδώ για να σας καλωσορίσω στον δικό μου γλυκό και με μια μικρή δόση αλατοπίπερου κόσμο, εκεί όπου τα υλικά και οι γεύσεις μπερδεύονται φλερτάροντας με το φακό δημιουργώντας κάθε φορά μια διαφορετική και νόστιμη ιστορία!

Και η ιστορία που θα σας παρουσιάσω σήμερα είναι απλή, εύκολη και πεντανόστιμη.

Πρόκειται για τα μικρά Νηστίσιμα κεκάκια με τζίντζερ και πορτοκάλι, μπορείτε να βρείτε τη συνταγή εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *