Festive White Sangria

 

Τα οικογενειακά τραπέζια και τα βράδια με φίλους στο σπίτι αυτές τις εορταστικές ημέρες έχουν την τιμητική τους. Εκτός λοιπόν από τα μεζεδάκια και τα γλυκάκια, που είμαι σίγουρη ότι λίγο ή πολύ όλοι ετοιμάσαμε, ξεχωριστή θέση θα έχει σίγουρα στο τραπέζι μας ένα εορταστικό κρασί.

Ιδανική επιλογή για να το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και όχι μόνο, καθώς αποτελεί εξαιρετικό συνοδευτικό για τα αλλαντικά και τα τυριά σας είναι το κρασί που σας προτείνω σήμερα.

Πρόκειται για μια εορταστική Sangria με λευκό κρασί η οποία αποκτά μια ιδιαίτερη αρωματική και πικάντικη γεύση καθώς συνδυάζεται με μηλίτη και τσιτσιμπύρα.

 

 

Και θα μου πείτε τώρα τι είναι η τσιτσιμπύρα.

Δεν πρόκειται για μπύρα αλλά για ένα αφρίζον αναψυκτικό χωρίς ανθρακικό που αποτελείται από τζίντζερ, φρέσκο λεμόνι, ζάχαρη και νερό τα οποία «ζυμώνονται» στο καζάνι για να παράγουν ένα πιπεράτο και τονωτικό αναψυκτικό με λεμονάτη γεύση. Η πρώτη ωρίμανση γίνεται μέσα στο καζάνι, όσο τα υλικά ανακατεύονται για να «δέσουν» και η δεύτερη ολοκληρώνεται μέσα στη φιάλη όπου το αναψυκτικό μένει για πέντε μέρες μέχρι να αποκτήσει την αυθεντική του γεύση.

Περισσότερα για την ιστορία και τον τρόπο παρασκευής της μπορείτε να μάθετε εδώ.

 

 

Θα τη βρείτε στα ψυγεία και αποτελεί σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας. Η εξαγωγή της είναι δύσκολη καθώς αν ανακινηθεί πριν το άνοιγμα της θα αφρίσει και με το άνοιγμα της θα χυθεί όλη έξω από το μπουκάλι. Μπορεί κάποιος να τη βρει βέβαια και εκτός Κερκύρας σε κάποια επιλεγμένα καταστήματα με βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη (μπορείτε να δείτε εδώ).

Τώρα αν δεν βρείτε τσιτσιμπύρα θα μπορούσατε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο αναψυκτικό, όπως λεμονάδα, και να αρωματίσετε τη Sangria σας με λίγο τζίντζερ.

Αναπόσπαστο κομμάτι για να έχει η Sangria υπέροχο άρωμα και γεύση είναι τα φρούτα που θα την συνοδεύσουν. Ιδανικά είναι το πορτοκάλι, το ρόδι και το μήλο (στάρκιν ή golden).

 

 

Η προετοιμασία της δε θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά και μπορείτε να τη σερβίρετε κατευθείαν ή ακόμη καλύτερα να την αφήσετε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες έτσι ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα της.

Το σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και θα απολαύσετε ένα υπέροχο αρωματικό και εορταστικό κρασί.

Ας περάσουμε στα υλικά:

ΥΛΙΚΑ για τη λευκή φρουτώδη Sangria

  • 1 μπουκάλι λευκό κρασί της αρεσκείας σας – 750ml
  • 1 μπουκάλι μηλίτη – 330ml (θα τον βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ μαζί με τις μπύρες)
  • 250ml τσιτσιμπύρα
  • 2 μικρά πορτοκάλια κομμένα σε μικρές φέτες
  • 2 μήλα κομμένα σε φέτες (στάρκιν ή golden)
  • Σπόρους ροδιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κανάτα αδειάζουμε το κρασί, το μηλίτη και τη τσιτσιμπύρα.

Προσθέτουμε τις φέτες από το πορτοκάλι και το μήλο (προσοχή θα πρέπει να έχουν πλυθεί προσεκτικά τα φρούτα καθώς θα τα χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους) καθώς και τους σπόρους ροδιού.

Ανακατεύουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε την κανάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες για να δέσουν οι γεύσεις. Μπορούμε αν θέλουμε να σερβίρουμε και κατευθείαν.

Στην υγειά σας και καλή απόλαυση!

Να έχετε μια υπέροχη Νέα Χρονιά γεμάτη με όμορφες στιγμές…

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *