Πασχαλινά Μπισκότα Πορτοκαλιού με Ζαχαρόπαστα

Κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα ετοιμάζω για τα ανίψια μου μπισκοτάκια πασχαλινά σε διάφορα σχέδια, στολισμένα με ζαχαρόπαστα. Έτσι λοιπόν και φέτος ετοίμασα τα μπισκοτάκια μου με κάπως διαφορετικό τρόπο.

Προτίμησα να μην τα καλύψω εντελώς με ζαχαρόπαστα, αλλά να τα φτιάξω σαν μικρά δωράκια, με ωραίους φιόγκους. Άλλωστε ο προορισμός τους αυτός θα ήταν, δωράκια για τους δικούς μου ανθρώπους. Μαζί με σοκολατένια αυγουλάκια και χειροποίητες πασχαλινές μπάρες σοκολάτας (σε επόμενο post θα σας δείξω πως φτιάχνουμε τις πασχαλινές μπάρες σοκολάτας) μπήκαν σε σακουλάκια και μοιράστηκαν με πολύ αγάπη στους φίλους μου!

 

 

Η συνταγή που χρησιμοποίησα για να φτιάξω τα μπισκοτάκια μου είναι μια κλασική συνταγή για μπισκοτάκια βουτύρου την οποία έχω αρωματίσει με πορτοκάλι και τζίντζερ.

Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε και τη συνταγή με τα σοκολατένια μπισκοτάκια που σας έχω παρουσιάσει παλαιότερα, τη συνταγή θα τη βρείτε εδώ.

 

 

Η διαδικασία για να φτιάξετε τα μπισκοτάκια είναι πολύ εύκολη. Αν πάλι δεν θέλετε να τα στολίσετε με ζαχαρόπαστα  μπορείτε, αφού κρυώσουν, να τα βουτήξετε κατά το ήμισυ σε λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα , να τα πασπαλίσετε με μικρά πολύχρωμα καραμελάκια και να τα αφήσετε στην άκρη για λίγο, για να κρυώσει και να σταθεί η σοκολάτα.

Τα Υλικά μας για περίπου 24 μπισκότα

  • 250 γρ βούτυρο ανάλατο καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
  • ½ κουτ.γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλυκού άρωμα πορτοκαλιού (ή 1 κουτ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας)
  • 470 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Καλύπτουμε με χαρτί αντικολλητικό 2 ταψιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ πολύ καλά, περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αφρατέψει.

Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το άρωμα πορτοκαλιού ή τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε άλλα 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε και το αυγό και αφού ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι. Στο σημείο αυτό καλό θα ήταν να αλλάξουμε το εξάρτημα του μίξερ σε αυτό του ζυμώματος. Η ζύμη μας θα είναι σαν ψίχουλα αλλά αν τη ζυμώσουμε στη συνέχεια λίγο με τα χέρια μας θα ομογενοποιηθεί.

Την μεταφέρουμε σε ελάχιστα αλευρωμένη επιφάνεια (εκτός και αν έχετε αντικολλητική επιφάνεια, οπότε σε αυτήν την περίπτωση δεν θα χρειαστεί να την αλευρώσετε). Την ανοίγουμε με τον πλάστη και με κουπατ κόβουμε τα μπισκοτάκια μας.

Τα τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος που θα έχουν. Θα είναι έτοιμα όταν πάρουν ένα χρυσό χρώμα, μην τα αφήσετε να παραψηθούν και πάρουν σκούρο χρώμα γιατί θα σας σκληρύνουν.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω στο ταψί, δεν τα μετακινούμε ζεστά για να μην σπάσουν. Αφού κρυώσουν μπορούμε να τα στολίσουμε με ζαχαρόπαστα και να τα διατηρήσουμε σε καλά κλεισμένο κουτί ή σε σακουλάκια για 8-10 μέρες.

And remember …Words are like ingredients..it only takes a few simple ones to sweeten someones day!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *