Easter Chocolate Barκ-Σοκολατένιες μπάρες

Σας έχω υποσχεθεί από προηγούμενο post να σας δείξω της πασχαλινές μπάρες σοκολάτας, γνωστές και ως Easter Chocolate Bark, οι οποίες μαζί με τα μπισκοτάκια που έφτιαξα (δες εδώ) μπήκαν σε σακουλάκια και αποτέλεσαν ένα πολύχρωμο πασχαλινό δωράκι για τους φίλους μου.

 

Αυτό θα είναι και το τελευταίο post που θα κάνω πριν τις γιορτές, καιρός να ξεκουραστώ λιγάκι και να απολαύσω αυτές τις μέρες με την οικογένεια και τους φίλους.

Οι σοκολατένιες μπάρες που θα σας δείξω σήμερα είναι πολύ εύκολες στο να γίνουν, χρειάζονται πολύ λίγο χρόνο και το σίγουρο είναι ότι όλοι θα ενθουσιαστούν μόλις τις δουν! Γιαυτό το λόγο μπορείτε να τις φτιάξετε ανά πάσα στιγμή, όχι μόνο τις γιορτές. Αποτελούν ιδανικό κέρασμα ακόμη και για παιδικό πάρτι.

 

 

Το μόνο που χρειάζεται είναι να λιώσετε σοκολάτες τις αρεσκείας σας και να στολίσετε την επιφάνεια τους με πολύχρωμα καραμελάκια, sprinkles, σοκολατένια αυγουλάκια και μικρές σοκολατένιες φιγούρες.

Μπορείτε να κάνετε πάρα πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων με τα καραμελάκια σας, ακόμη και να χρησιμοποιήσετε μόνο λευκή σοκολάτα ή και δυο ειδών σοκολάτες όπως θα σας παρουσιάσω πιο κάτω.

Προτίμησα να χρησιμοποιήσω για βάση σοκολάτα κουβερτούρα για να ισορροπήσω λίγο τη γλυκύτητα με τη λευκή σοκολάτα και τα ζαχαρωτά διακοσμητικά.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και παίξτε μαζί με τα παιδιά σας δημιουργώντας πολύχρωμους γλυκούς συνδυασμούς!

 

Για τις Σοκολατένιες Μπάρες θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • Πολύχρωμα καραμελάκια
  • Sprinkles
  • Μικρά αυγουλάκια σοκολατένια
  • Σοκολατένιες πασχαλινές φιγούρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια μεγάλη επιφάνεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρηχό ταψί.

Μαζεύουμε όλα τα διακοσμητικά και τα έχουμε μπροστά μας.

Στη συνέχεια λιώνουμε σε μπεν μαρι σε ξεχωριστά μπολ τις δυο ειδών σοκολάτες.

Αφού λιώσουν οι σοκολάτες μας, παίρνουμε αρχικά την κουβερτούρα και την αδειάζουμε προσεκτικά πάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Με μια σπάτουλα σιλικόνης την απλώνουμε προσεκτικά έτσι ώστε να σχηματίσουμε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα. Φροντίζουμε όσο μπορούμε να έχει η σοκολάτα μας το ίδιο πάχος παντού.

Παίρνουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και τη ρίχνουμε προσεκτικά πάνω από την σκούρα, την απλώνουμε προσεκτικά με την σπάτουλα και με ένα ξύλινο σουβλί σχηματίσουμε κύκλους (μικρές δίνες), όπως βλέπετε στη φωτογραφία πιο κάτω,  φροντίζοντας να ανακατευτούν οι δυο σοκολάτες και να δημιουργηθούν ωραία κύματα.

 

 

Αφού τελειώσουμε με τις σοκολάτες τοποθετούμε στην επιφάνεια τα σοκολατένια αυγουλάκια, τα καραμελάκια, τα sprinkles και ότι άλλο θέλουμε.

Αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα μας σε θερμοκρασία δωματίου για 4 ώρες περίπου, αν βιαζόμαστε μπορούμε να την βάλουμε και λίγο στο ψυγείο. Προσοχή χωρίς να τη μετακινήσουμε από το ταψί.

Αφού κρυώσει, σπάμε τη σοκολάτα μας με ένα μαχαίρι σε διάφορα κομμάτια! Μπορείτε να βάλετε τα κομμάτια σοκολάτας σε σακουλάκια και να τα κλείσετε με ένα κορδελάκι.

And remember…The secret ingredient is always love!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *