Cupcakes με μπισκότο Oreo

Η αλήθεια είναι ότι έχω καιρό να φτιάξω κάτι σοκολατένιο και μου έλειψε λιγάκι. Τα κεκάκια αυτά τα έφτιαξα για να ευχαριστήσω ένα καλό φίλο που με βοήθησε πάρα πολύ με το στήσιμο του blog μου.

Στις μικρές ιστορίες που σας παρουσιάζω κάθε φορά μέσα από τις φωτογραφίες μου, μου αρέσει να στολίζω το τραπέζι μου, όπως θα έχετε δει, με όμορφα λουλούδια. Σε αυτό βέβαια με βοηθάει πάρα πολύ η φίλη μου και συνάδελφος μου στη δουλειά Μαρία, η οποία έχει έναν υπέροχο κήπο και κάθε φορά λοιπόν που της ζητάω να μου κόψει ένα λουλουδάκι, έρχεται με ένα τεράστιο μπουκέτο. Αυτά λοιπόν τα Cupcakes τα ετοίμασα και για εκείνην, ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για να την ευχαριστήσω 😉

 

 

Το βασικό συστατικό για τα Cupcakes αυτά είναι το μπισκότο Oreo, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να το παραλείψετε. Τόσο το κέικ όσο και η κρέμα είναι εξίσου νόστιμα και χωρίς το μπισκότο, αλλά η προσθήκη του, δίνει στα cupcakes μια πιο σοκολατένια γεύση.

 

 

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να σας πω ότι στη ζύμη για το κέικ δεν χρησιμοποιούμε καθόλου αυγό, το μυστικό για να είναι το κέικ μας αφράτο είναι στο ανακάτεμα των υλικών και στο καλής ποιότητας ξύδι που θα χρησιμοποιήσουμε. Πρόκειται για ένα αφράτο σοκολατένιο ελαφρύ κέικ σε συνδυασμό με μια δροσερή κρέμα τυριού τύπου φιλαδέλφεια και τριμμένο μπισκότο Oreo.

Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου μίξερ, ένας αυγοδάρτης και μια σπάτουλα σιλικόνης είναι αρκετά για να αναμειχθούν τα υλικά μας καλά. Προσοχή δεν θα πρέπει να ανακατέψετε πολύ τα υλικά γιατί θα χαθεί ο αέρας και δεν θα είναι τόσο αφράτα τα κεκάκια μας. Το άλλο tip που σας δίνω είναι πως μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βουτυρόγαλα σε μια συνταγή όταν δεν έχουμε στο σπίτι. Στην ανάλυση της συνταγή σας παρουσιάζω τον τρόπο που μπορούμε να φτιάξουμε βουτυρόγαλα με απλό γάλα ή ακόμη και με γάλα αμυγδάλου.

 

 

Για τα Cupcakes Oreo θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ( για 12 κεκάκια)

  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 200 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουτάλι της σούπας  κακάο κοσκινισμένο
  • 1 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουτ.γλυκού αλάτι
  • 240 ml βουτυρόγαλα *
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανίλια σκόνη
  • 80 ml ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας καλής ποιότητας λευκό ξύδι
  • 5 μπισκότα oreo, χωρίς τη γέμιση, θρυμματισμένα

*Πως μπορούμε να φτιάξουμε βουτυρόγαλα αν δεν έχουμε; Χρησιμοποιούμε πλήρες γάλα ή αν θέλουμε γάλα αμυγδάλου και προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το γάλα στην άκρη για τουλάχιστον 2 λεπτά για να πήξει και είναι έτοιμο. Για περισσότερα tips επισκεφτείτε την κατηγορία Faqs

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ FROSTING (κρέμα επικάλυψης)

  • 84 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, αρκετά μαλακό
  • 134 γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 200 γρ τυρί κρέμα
  • 5-6 μπισκότα oreo χωρίς τη γέμιση, θρυμματισμένα
  • Επιπλέον μπισκότα oreo για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τα κεκάκια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

Βάζουμε τις ειδικές χάρτινες θήκες στο ταψάκι για μάφινς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και το κάκαο και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη για να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Προσθέτουμε το βουτυρόγαλα, το ηλιέλαιο, τη βανίλια και το λευκό ξύδι.

Ανακατεύουμε απαλά με το αυγοδάρτη, όχι με μιξερ, ίσα ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.

Τέλος προσθέτουμε και το θρυμματισμένο μπισκότο oreo και απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε προσεκτικά για να ομογενοποιηθεί με το μείγμα μας.

Γεμίζουμε τις θήκες με τη ζύμη μας κατά τα 2/3 και ψήνουμε τα κεκάκια μας για περίπου 22-24 λεπτά , ανάλογα με το φούρνο μας και το μέγεθος από τις θήκες μας. Μπορούμε να κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα, αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στο ταψάκι, στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν καλά.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το frosting ( κρέμα επικάλυψης )

Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά τα βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μια ωραία κρέμα.

Ρίχνουμε στη συνέχεια την κρέμα τυριού και το θρυμματισμένο μπισκότο oreo και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μια αφράτη κρέμα.

Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γαρνίρουμε τα κεκάκια μας. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με σπασμένα μπισκότα oreo.

Τα cupcakes μας διατηρούνται στο ψυγείο, λόγω της κρέμας τυριού, και τα βγάζετε από το ψυγείο 10 -15 λεπτά πριν καταναλωθούν.

And remember…Be a Cupcake in a world full of Muffins!

2 Reviews

  1. Τέλεια φαίνονται!!!Αύριο κιόλας πάω να τα φτιάξω!!!Ευχαριστούμε hand made little treats για τις γλυκές και υπέροχες συνταγές σου!!!συνέχισε έτσι!!! 🙂

    1. Σε ευχαριστώ Κατερίνα μου, περιμένω να τα δοκιμάσεις και να μου πεις τη γνώμη σου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *