Αφράτες Βάφλες με κανέλα

Πρόσφατα προμηθεύτηκα μια βαφλιέρα και από τότε ψάχνω να βρω την ιδανική συνταγή για βάφλες που θα μου κάνει «κλικ».

Οι βάφλες είναι εξαιρετικές τόσο για πρωινό, συνδυάζοντας τες με φρέσκα φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ακόμη και γιαούρτι, όσο και για επιδόρπιο, με σοκολάτα, μπισκότα και βέβαια με παγωτό.

Η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές, αλλά με καμία δεν έμεινα ευχαριστημένη. Ίσως γιατί όσο αναφορά τη βάφλα είμαι λιγάκι απαιτητική!

Οι περισσότερες από τις συνταγές που δοκίμασα μου έβγαζαν έντονη τη μυρωδιά του αυγού, άσε που δεν ήταν και τόσο αφράτες όσο θα έπρεπε (ή θα ήθελα).

Για μένα η βάφλα θα πρέπει να είναι αφράτη, γλυκιά και να της δίνεις εσύ τη γεύση που θες, ανάλογα με τα υλικά που θα της προσθέσεις. Και εκεί που είχα αρχίσει και απογοητευόμουν, πέφτω πάνω στην παρακάτω συνταγή.

 

 

Τα υλικά απλά και η διαδικασία παρασκευής εύκολη, ωραία λέω, θα τη δοκιμάσω!

Και καλά έκανα!

Υπέροχες αφράτες βάφλες στις οποίες μπορείς να προσθέσεις όποιο έξτρα υλικό επιθυμείς, όπως έκανα εγώ προσθέτοντας κανέλα. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη σας βανίλια, σταγόνες σοκολάτας, μπισκότα και να τις συνοδεύσετε με φρέσκα φρούτα, μέλι, γιαούρτι, παγωτό, σοκολάτα και ό,τι άλλο επιθυμείτε!

Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από εδώ

 

 

Η δική μου πρόταση είναι: αφράτες βάφλες με άρωμα και γεύση κανέλας σε συνδυασμό με γιαούρτι ή γλυκιά κρέμα τυριού, καραμελωμένες μπανάνες και ελληνικά μούρα!

ΥΛΙΚΑ (για 3 μεγάλες στρογγυλές βάφλες)

  • 130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανένα σκόνη
  • 75 γρ ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 90 ml ξινόγαλο (αν δεν έχετε μπορείτε να φτιάξετε, δείτε πως στην κατηγορία faqs, για τη συγκεκριμένη συνταγή προτείνω την εναλλακτική λύση με το γάλα και το ξύδι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Με ένα αυγοδάρτη ανακατεύουμε για να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ξινόγαλο, το βούτυρο και το αυγό. Ανακατεύουμε και εδώ με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μας.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε έναν ωραίο χυλό.

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε όποιο άλλο υλικό θέλουμε, π.χ. σταγόνες σοκολάτας, σπασμένα μπισκότα ακόμη και αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες ή κράνμπερις.

Ετοιμάστε τη βαφλιέρα σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (μην ξεχάσετε να τη λαδώσετε ή να τη βουτυρώσετε λιγάκι) και ψήστε τις βάφλες σας.

Τρώγονται ζεστές με το συνοδευτικό της επιλογής σας.

 

 

Για τις καραμελωμένες μπανάνες θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ

1 με 2 μπανάνες

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

2 κουτάλια της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή ή ακόμη και ζάχαρη καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μπανάνες κατά μήκος στη μέση και στη συνέχεια το κάθε κομμάτι ξανά στη μέση.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα ειδική για καραμέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τις μπανάνες αρχικά με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και προσεκτικά τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.

Είναι έτοιμες όταν αποκτήσουν ένα ωραίο καραμελένιο χρώμα.

Τις σερβίρουμε ζεστές πάνω από τις βάφλες μας, μαζί με pancakes ακόμα και με το παγωτό μας!

I have to tell you that….l love to sleep because is like a time machine to breakfast! 😉

 

 

 

 

 

 

 

4 Reviews

  1. Καλησπέρα σας,
    Συγχαρητήρια για την συνταγή σας, φαίνονται πεντανόστιμα!!!
    Θέλω να κανω μια ερώτηση:Αν αντικαταστήσω το αυγό με μπανάνα θα γίνουν το ίδιο αφράτες;

    1. Καλησπέρα σας, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Δοκιμάστε να το αντικαταστήσετε με μία μπανάνα μετρίου μεγέθους. Πιστεύω πως θα λειτουργήσει. Δεν το έχω δοκιμάσει, αν το κάνετε, θα χαρώ να μάθω το αποτέλεσμα.

      1. Λοιπόν τις δοκίμασα και με τις δύο εκδοχές και βγήκαν το ίδιο φανταστικές!!! Πιστεύω πως θα γίνει η αγαπημένη μου συνταγη. Μπράβο και πάλι!

        1. Τέλεια! Θα τις δοκιμάσω και εγώ… Σας ευχαριστώ πολύ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *