Μικρά Κεκάκια με Κανέλα & Πορτοκάλι

 

Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που βρίσκω μπροστά μου μια φόρμα  για μικρά κεκάκια σπάνια  αντιστέκομαι στον πειρασμό να μην την αγοράσω! Είναι η εύκολη λύση όταν θες να φτιάξεις κάτι στα γρήγορα με λίγα υλικά. Έτσι πρόσφατα βρήκα αυτές τις μικρές φόρμες σιλικόνης οι οποίες δεν χρειάζονται τίποτα, τις γεμίζεις με το κέικ σου και κατευθείαν για ψήσιμο. Έτσι έχεις, ανά πάσα στιγμή,  ένα όμορφο μικρό κεκάκι για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι σου.

Για τη νέα βδομάδα λοιπόν σας έχω ετοιμάσει, χρησιμοποιώντας τις καινούργιες μου θηκούλες, όμορφα μικρά μοσχομυριστά κεκάκια με κανέλα, γαρύφαλλο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, δεδομένου ότι τα πορτοκάλια έχουν ακόμη την τιμητική τους και το άρωμα τους δένει εξαιρετικά με τις υπόλοιπες γεύσεις. Λόγω της επικάλυψης τους με κανέλα και ζάχαρη είναι τραγανά από έξω και αφράτα μέσα!

Σημειώστε λοιπόν τα υλικά που θα χρειαστούμε για αυτά τα μικρά κεκάκια κανέλας με πορτοκάλι.

 

 

Για 8 με 9 μικρά κεκάκια

Υλικά 

  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 25 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 από ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1/3 κουτ.γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • 1/4 κουτ.γλυκού μπέικιν παουντερ
  • Ελάχιστο αλάτι ( μια πρέζα)
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Για την επικάλυψη 

2 κουτ.σούπας λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
Μείγμα από κανέλα και ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα – ένα τη φορά και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.Τέλος προσθέτουμε τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι και το γιαούρτι, εναλλάξ.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ειδικές φόρμες σιλικόνης καλύπτοντας  τα 3/4 ή αν δεν έχουμε φόρμες σιλικόνης χρησιμοποιούμε ειδικές χάρτινες θήκες για μάφινς.

Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους.

Αν οι θήκες σας είναι μικρές θα πρότεινα να κάνετε τον έλεγχο με την οδοντογλυφίδα στα 22 με 23 λεπτά, αν βγαίνει καθαρή τότε είναι έτοιμα.

Βγάζουμε τα κεκάκια μας από το φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία τους.

Στη συνέχεια αφού τα βγάλουμε από τις θήκες τους, τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα βουτάμε στην κανελοζάχαρη….ετοιμάζουμε και ένα αρωματικό τσαγάκι, όσο ο καιρός το επιτρέπει ακόμη, και  τα απολαμβάνουμε!!

And remember….Nothing says home like the smell of baking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *