Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα χιονισμένα μπισκότα

 

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο Άγιος Βασίλης έχει μακρύ και κουραστικό ταξίδι, καθώς θα πρέπει να διανύσει μεγάλες αποστάσεις για να αφήσει τα δώρα του κάτω από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ή στις κάλτσες που θα βρει κρεμασμένες στο τζάκι.

Καλό λοιπόν είναι, για να τον ευχαριστήσουμε, να του αφήσουμε λίγα μπισκοτάκια μαζί με ένα ποτήρι ζεστό γάλα σε μια γωνίτσα, για να πάρει δύναμη να συνεχίσει το μακρινό του ταξίδι.

 

 

Τα μπιστοτάκια για τον Άγιο Βασίλη φέτος είναι σοκολατένια και «χιονισμένα» με άχνη ζάχαρη!

Τυχεροί βέβαια, εκτός από τον Άγιο Βασίλη, είναι και οι αγαπημένοι μας καθώς τα μπισκοτάκια αυτά αποτελούν  ένα τέλειο δωράκι για αυτούς.

Τα ετοιμάζουμε και αφού κρυώσουν, τα συσκευάζουμε σε σακουλάκια, σε όμορφα κουτάκια ή ακόμη και σε βαζάκια και, αφού τα στολίσουμε με όμορφες κορδελίτσες, τα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας.

 

 

Αυτό λοιπόν κάναμε και εμείς, βάλαμε τα αγαπημένα μας  χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παίξαμε με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, γεμίσαμε τα χέρια μας με άχνη ζάχαρη και φτιάξαμε φιογκάκια με κατακόκκινες χριστουγεννιάτικες κορδελίτσες για να στολίσουμε όμορφα κουτάκια-σπιτάκια γεμάτα με μπισκότα σοκολατένια.

 

 

Ήταν ένα πολύ όμορφο, αν και βροχερό, Κυριακάτικο μεσημέρι με πολύ παιχνιδιάρικη διάθεση και πολλά χαμόγελα.

 

 

Ευκαιρία λοιπόν τώρα που κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των γιορτών να μπείτε στην κουζίνα με τα παιδάκια σας, να φτιάξετε μπισκοτάκια, να γεμίσει το σπίτι με κανέλα και ζάχαρη.

Nα θυμάστε ότι ο χαμός που θα επικρατήσει στην κουζίνα σας θα είναι σημάδι ευτυχίας.

Ας περάσουμε λοιπόν στα Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Πηγή συνταγής

Για περίπου 50 μπισκότα

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 340 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν  πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 125 γρ βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 370 γρ soft brown sugar – μαλακιά καφέ ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 ml γάλα
  • 85 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
  • Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το μπαχάρι και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο  μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, ένα τη φορά και ανακατεύουμε καλά. Αφού ενσωματωθούν τα αυγά στο μείγμα μας , ρίχνουμε και τη λιωμένη σοκολάτα, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Τέλος προσθέτουμε το σπασμένο καρύδι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά τη ζύμη μας.

Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη φαγητού και βάζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο και όλη τη νύχτα. Όσο πιο παγωμένη είναι η ζύμη τόσο πιο εύκολα θα φτιάξουμε τα μπισκότα μας.

Αφού λοιπόν παγώσει καλά η ζύμη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά.

Στη συνέχεια σε ένα μπολάκι ρίχνουμε λίγη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο,  με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και με τις παλάμες μας σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.

Τα ρίχνουμε στην άχνη ζάχαρη και φροντίζουμε να καλυφθούν με αυτήν.

Στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους (γιατί απλώνουν) και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Μην τα παραψήσετε, θα είναι έτοιμα όταν μαυρίσουν ελαφρά και στη μέση είναι ακόμη μαλακά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε πάνω στο δίσκο για 5 λεπτά να κρυώσουν, στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε σε σακουλάκια ή κουτάκια.

 

And remmember…. homemade is happiness!

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @handmadelittletreats ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *