Σοκολατένια Cookies με βρώμη και κολοκυθάκι

 

Άλλη μια σχολική χρονιά τελείωσε!

Επισήμως ξεκίνησε και για τους μικρούς μας φίλους το Καλοκαιράκι. Μπάνια, βόλτες και ατελείωτο παιχνίδι, θα είναι σε μόνιμη βάση από εδώ και στο εξής .. κουράγιο στις μανούλες 😉

Από την άλλη όμως, σκεφτείτε πόση χαρά έχουν αυτήν την περίοδο τα πιτσιρίκια. Θυμάμαι και εγώ πόσο ανυπομονούσαμε να έρθει αυτή η στιγμή για να ξεχυθούμε στις αυλές και να απολαύσουμε το παιχνίδι με τους φίλους μας, χωρίς να πρέπει να κοιμηθούμε νωρίς και χωρίς το καθημερινό διάβασμα.

 

 

 

Καταλαβαίνω πως οι υποχρεώσεις δεν σταματούν ποτέ αλλά δείτε το και από την άλλη πλευρά, πρόκειται για μια όμορφη χρονική περίοδο, τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά, κατά την οποία θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν περισσότερο δημιουργικό χρόνο μαζί χωρίς να έχουν το τρέξιμο και το άγχος του πρωινού ξυπνήματος και των υπόλοιπων σχολικών και εξωσχολικών υποχρεώσεων.

 

 

Σήμερα λοιπόν στο blog σας έχω ετοιμάσει υπέροχα Σοκολατένια Μπισκοτάκια- Soft Cookies, τα οποία μπορείτε να ετοιμάσετε μαζί με τα παιδάκια σας και να τα απολαύσετε με ένα ποτήρι παγωμένο γάλα.

 

 

Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο αφράτα και σοκολατένια είναι αυτά τα μπισκοτάκια.

Έγιναν ανάρπαστα! Ακόμη και τη διπλάσια δόση να είχα φτιάξει θα είχαν εξαφανιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Θα μπορούσα να πω ότι αυτά τα μπισκοτάκια είναι καλοκαιρινά και αυτό γιατί μέσα κρύβουν ένα υλικό έκπληξη το οποίο αυτήν την εποχή έχει την τιμητική του!

Δεν είναι άλλο από το κολοκύθι.

 

 

Ναι φίλοι μου, καλά ακούσατε, το ταπεινό καταπράσινο κολοκυθάκι είναι ένα υλικό που μπορείς να το εκμεταλλευτείς τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές παρασκευές. Και για να σας πείσω, ρίξτε μια ματιά σε αυτά εδώ τα Σοκολατένια muffins , στα Muffins με κολοκυθάκι και καρότο ή ακόμη και σε αυτά εδώ τα Αλμυρά muffins, στο συγκεκριμένο μάλιστα post σας περιγράφω πως μέσα από ένα ιδιαίτερο περιστατικό αγάπησα τα κολοκυθάκια,τα οποία ομολογουμένως δεν τα είχα και σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες συνταγές με αυτά.

Αν λοιπόν μπείτε στη διαδικασία να φτιάξετε τα σημερινά μαλακά μπισκοτάκια είμαι σίγουρη ότι  δεν θα έχετε πλέον καμιά αμφιβολία για το συνδυασμό ενός λαχανικού σε μια γλυκιά παρασκευή.

 

 

Τι να σας πρωτοπώ για αυτά τα μπισκοτάκια, είναι πλούσια σε γεύση, σοκολατένια, αφράτα και κρύβουν μέσα υλικά που μπορεί ένα παιδάκι να μην συνηθίζει να τρώει όπως τη βρώμη και το κολοκύθι. Μπορείτε λοιπόν και να τα ξεγελάσετε με αυτά! 😉

 

 

Η διαδικασία παρασκευή τους είναι πολύ εύκολη, το μόνο χρονοβόρο στην όλη διαδικασία είναι ότι θα πρέπει να τα αφήσετε για λίγο στο ψυγείο να παγώσουν πριν τα ψήσετε.

Τα υλικά είμαι σίγουρη ότι τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας, ας προχωρήσουμε λοιπόν στη συνταγή.

 

 

Για τα Σοκολατένια Μπισκότα με βρώμη και κολοκυθάκι θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ (για 18 με 20 cookies)

  • 115γρ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130γρ έως 150γρ καστανή μαλακή ζάχαρη, ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλετε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρυσταλλική)
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100γρ αλεύρι
  • 1 κουτ. της σούπας κακάο
  • ½ κουτ. του γλυκού μπεικιν πάουντερ
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 135γρ βρώμη
  • 70γρ κολοκυθάκι (ζυγισμένο αφού το έχετε τρίψει και το έχετε στραγγίξει καλά)
  • 80γρ σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας συν επιπλέον για μετά το ψήσιμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά το κολοκύθι, χρειαζόμαστε 70γρ, το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι μαζί με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.

Τέλος ρίχνουμε και τη βρώμη μαζί με τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Η ζύμη μας θα είναι κολλώδες.

Απλώνουμε χαρτί αντικολλητικό σε ένα ταψί ή και σε δυο αν χρειαστεί και με τη βοήθεια ενός scoop παγωτού (του εξαρτήματος που σερβίρουμε το παγωτό) παίρνουμε λίγη ζύμη (στο μέγεθος από ένα μεγάλο καρύδι  ή και λίγο παραπάνω) και την αδειάζουμε πάνω στο ταψί, φροντίζοντας να αφήσουμε απόσταση από το ένα μπισκότο στο άλλο.

Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο το ταψί με τα μπισκότα για 20 με 30 λεπτά.

Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το ψυγείο και τα ψήνουμε για 12-14 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος τους.

Δεν τα αφήνουμε να παραψηθούν. Όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά και θα φαίνονται υγρά. Στο σημείο αυτό μπορούμε προσεκτικά να προσθέσουμε επιπλέον σταγόνες σοκολάτας στην επιφάνεια τους.

Τα αφήσουμε πάνω στο ταψί να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το ταψί και τα αποθηκεύουμε σε δοχείο καλά κλεισμένο.

Καλή σας απόλαυση!

 

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *