Μωσαϊκό με Πασχαλινά κουλουράκια

 

Πέρασε λοιπόν και το Πάσχα! Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη φίλοι μου. Να έχουμε όλοι υγεία και γρήγορα να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας.

Ψήσαμε τα τσουρέκια μας, φτιάξαμε τα κουλουράκια μας και τα χαρήκαμε με τους δικούς μας.

Παρόλο λοιπόν που φέτος δεν έψησα πολλά κουλουράκια, για ευνόητους λόγους, μου έμειναν αρκετά.

Όχι ότι θα πάνε χαμένα, τα πασχαλινά κουλουράκια τα λατρεύω, μαλακά, αφράτα και γεμάτα αρώματα αποτελούν το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ μου.

Όμως τις προάλλες που καθόμουν στο σπίτι και έπινα το απογευματινό μου τσάι, είχα όρεξη για κάτι σοκολατένιο και τότε μου ήρθε η ιδέα.

 

 

Ένα απλό μωσαϊκό, όπως το φτιάχνει η μαμά μου, χωρίς γάλα και χωρίς αυγά.

Σηκώθηκα στο λεπτό και το ετοίμασα.

Σας παρουσιάζω λοιπόν το σοκολατένιο ελαφρύ και όχι πολύ γλυκό μωσαϊκό μου με πασχαλινά κουλουράκια.

 

 

Δεν σας έμειναν πασχαλινά κουλουράκια; Μπορείτε να το φτιάξετε με όποιο μπισκοτάκι θέλετε, όπως επίσης μπορείτε να προσθέσετε  ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας, στις ποσότητες που θέλετε εσείς.

 

 

Στο δικό μου μωσαϊκό πρόσθεσα, αποξηραμένα βερίκοκα και καρύδια. Απλά το αγαπώ!

 

 

Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε.

Για το σοκολατένιο μωσαϊκό με πασχαλινά κουλουράκια θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ

  • 180γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100γρ βούτυρο
  • 1 κουτ. του γλυκού μέλι
  • 190 με 200γρ πασχαλινά κουλουράκια
  • 50γρ βερίκοκα αποξηραμένα (ή σταφίδες ή δαμάσκηνα ή χουρμάδες)
  • 40γρ καρύδια ή φουντούκια ή όποιον άλλο ξηρό καρπό θέλετε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ σπάμε τα κουλουράκια σε μικρότερα κομμάτια, προσοχή δε θέλουμε να γίνουν ψίχουλα.

Επίσης, σπάμε τα καρύδια με το χέρι και κόβουμε τα βερίκοκα σε μικρότερα κομμάτια. Τα αφήνουμε στην άκρη μαζί με τα κουλουράκια.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.

Κατεβάζουμε τη σοκολάτα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο τη σοκολάτα στην άκρη, για να πέσει η θερμοκρασία της.

Αδειάζουμε τη σοκολάτα στα κουλουράκια και προσθέτουμε επίσης τα καρύδια και τα βερίκοκα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας με μία σπάτουλα ή μία ξύλινη κουτάλα και το αδειάζουμε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί.

Τυλίγουμε πολύ σφιχτά το μείγμα με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού, δίνοντάς του στρογγυλό σχήμα. Δένουμε τις άκρες και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Αν θέλουμε, το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, πριν το κόψουμε.

Tip: Μπορούμε, αφού παγώσει και πριν το κόψουμε, να το πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.

Enjoy!

………………………………………………………………………..

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr  Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *