Κέικ Σοκολάτας γεμιστό με Cheesecake

 

Εδώ και αρκετό καιρό έχει μπει στο μυαλό μου η συγκεκριμένη συνταγή. Συνεχώς όμως παρουσιαζόταν κάτι και πήγαινε πίσω. Και να λοιπόν που ήρθε η στιγμή!

Δεδομένου ότι έχω καιρό να σας παρουσιάσω ένα ιδιαίτερο γλυκό στο blog, βρήκα την ευκαιρία και σας ετοίμασα αυτόν το σοκολατένιο πειρασμό.

 

 

Δεν θα το έλεγα ακριβώς κέικ, η σύσταση του μοιάζει περισσότερο με brownies ή ακόμη καλύτερα με cheesecake.

Θυμίζει λοιπόν cheesecake σοκολάτας, είναι αφράτο, μεστό και πλούσιο σε γεύση και θα σας εκπλήξει με τον ιδιαίτερο συνδυασμό γεύσεων.

Και επειδή δεν θέλω να σας ταλαιπωρώ τώρα το καλοκαίρι, δεν θα χρειαστείτε ούτε μίξερ, ούτε ιδιαίτερο χρόνο προετοιμασίας.

 

 

Η βάση του αποτελείται από ένα σοκολατένιο vegan – νηστίσιμο κέικ, το οποίο έχει γεμιστεί με μια κρέμα από τυρί Φιλαδέλφεια, σταγόνες σοκολάτας και μια ελαφριά μαρμελάδα από φράουλα και φραγκοστάφυλο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μαρμελάδα θέλετε, προτιμείστε όμως μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα και αν δεν έχετε, μη σκάτε καθόλου, παραλείψτε την. Πάλι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

 

 

Το γλυκάκι αυτό διατηρείτε στο ψυγείο, σερβίρεται δροσερό και μπορείτε να το συνοδεύσετε εξαιρετικά με μια μπάλα παγωτό της επιλογής σας.

Επίσης μπορείτε να το σερβίρετε με φρέσκα φρούτα και σαντιγύ. Εγώ προτίμησα να σας δείξω την απλή εκδοχή του.

 

 

Για το κέικ μου αυτό, από την αρχή είχα σκεφτεί μια απλή και minimal φωτογράφιση, εντάξει πολύ minimal δεν τη λες, αλλά δεν ήθελα να το πλαισιώνουν έντονα χρώματα.

Εκεί που δεν αντιστάθηκα είναι στις υπέροχες ντάλιες που μου έφερε από τον κήπο της η φίλη μου η Μαρία (αν δείτε τον κήπο της θα τρελαθείτε).

Πρωταγωνιστής λοιπόν στις φωτογραφίες μου είναι το άκρως σοκολατένιο γεμιστό κέικ μου.

 

 

Το τραπέζι μου καλύφθηκε με ένα ιδιαίτερο λευκό τραπεζομάντιλο που ανακάλυψα στο σπίτι της μαμάς. Όσο και αν σας φανεί παράξενο, είναι φτιαγμένο από σακιά αλευριού, τα οποία έχουν την προέλευση τους από ένα εργοστάσιο αλευριού που υπήρχε πολλά χρόνια πριν στο νησί μου την Κέρκυρα. Μάλιστα στο τραπεζομάντιλο επάνω υπάρχει και η τεράστια σφραγίδα του εργοστασίου καθώς και το καθαρό βάρος από το κάθε σακί. Θεώρησα ότι είναι ιδανικό για τις φωτογραφίες μου και βέβαια της το «άρπαξα»  😉

 

 

Εξαιρετική πινελιά στο στρώσιμο του τραπεζιού έδωσε το υπέροχο λινό ράνερ σε γκρί χρώμα από το Casadelinos με τα υπέροχα βολάν του.  Πρόκειται για μια οικογενειακή ελληνική επιχείρηση που δημιουργεί με λινά υφάσματα υπέροχα κλινοσκεπάσματα, αλλά και τραπεζομάντιλα, ράνερς καθώς και πολύ όμορφα πετσετάκια τραπεζιού.

Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την όμορφη συνεργασία!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Casadelinos στην ιστοσελίδα της, αλλά και στο ηλεκτρονικό της κατάστημα εδώ καθώς και στους λογαριασμούς τους στα social, Facebook & Instagram.

Στη συνταγή μας τώρα.

Για το Σοκολατένιο γεμιστό με cheesecake Κέικ θα χρειαστούμε:

 

 

ΥΛΙΚΑ για το σοκολατένιο κέικ

  • 180γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 225γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 50γρ κακάο
  • 1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 275ml νερό
  • 60ml ηλιέλαιο
  • 2 κουτ. του γλυκού λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση τυριού

  • 230γρ τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 75γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50γρ σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
  • Λίγη μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι ή βύσσινο ή φρούτα του δάσους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί 20 εκατοστών και καλύπτουμε τον πυθμένα του με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ξεκινάμε με την κρέμα τυριού. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αυγό, ανακατεύουμε καλά έως ότου έχουμε ένα απαλό μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε τη γέμιση μας στην άκρη.

Συνεχίζουμε με το σοκολατένιο μείγμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη σόδα φαγητού  και τα ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, το νερό, το λάδι, το ξύδι και τη βανίλια και ανακατεύουμε επίσης καλά.

Αδειάζουμε τα υγρά υλικά μας στα στερεά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα όμορφο σοκολατένιο μείγμα.

Αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα στο ταψί και από πάνω ρίχνουμε απαλά με ένα κουτάλι την κρέμα τυριού.

Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού προσθέτουμε πάνω από την κρέμα τυριού λίγη μαρμελάδα και με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα μαχαιράκι φροντίζουμε να την ανακατέψουμε λίγο (πολύ λίγο) με την κρέμα τυριού.

Ψήνουμε το κέικ μας για περίπου 50 με 60 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Δοκιμάζουμε με ένα σουβλί το κέντρο από το κεικ και αν βγαίνει καθαρό, το κέικ μας είναι έτοιμο.

Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ταψί του. Στη συνέχεια το αφαιρούμε από το ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο.

Σερβίρετε σκέτο, με παγωτό ή με σαντυγύ και φρέσκα φρούτα.

Ένα ιδανικό γλυκό για το γιορτινό σας τραπέζι.

Καλή σας απόλαυση!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *