Σοκολατένια πτι φουρ

 

Τα μπισκοτάκια αυτήν την περίοδο έχουν την τιμητική τους. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην μπω στη διαδικασία να ψήσω μερικά για να δώσω δωράκι στους αγαπημένους μου. Κάθε χρόνο αυτήν την περίοδο ψήνω τουλάχιστον δυο ειδών μπισκότα για τα δωράκια μου.

Φέτος λοιπόν εκτός από τα gingerbread μπισκοτάκια που μπορείτε να βρείτε εδώ αποφάσισα να φτιάξω τα αγαπημένα μου πτι φουρ με γεύση σοκολάτας. Κανείς δε λέει όχι σε αυτά τα μικρά μπισκότα βουτύρου που ενώνονται με μαρμελάδα και έχουν πλούσια σοκολατένια γεύση. Με απλά υλικά που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας θα απολαύσετε στη στιγμή αυτά τα μοσχομυριστά και με πλούσια σοκολατένια γεύση μπισκότα. Τα συγκεκριμένα μπισκότα μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ή γεμιστά με μαρμελάδα ή ακόμη, αφού κρυώσουν, να τα βουτήξετε σε λιωμένη λευκή σοκολάτα ή λιωμένη κουβερτούρα.

 

 

Η διαδικασία παρασκευής και τα υλικά είναι όπως είπαμε πολύ απλά, εκεί που υπάρχει μια μικρή δυσκολία είναι στο σχηματισμό των μπισκότων και αυτό γιατί η ζύμη είναι αρκετά σφιχτή, αυτό όμως είναι και το μυστικό για να διατηρηθεί το σχήμα τους στο ψήσιμο.

Σας προτείνω λοιπόν για να μη δυσκολευτείτε να βάζετε λίγη λίγη τη ζύμη στο κορνέ και να σχηματίζετε μικρές ροζέτες. Τώρα αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κορνέ μπορείτε να πλάσετε μικρές μπαλίτσες με τη ζύμη, να τις τοποθετήσετε στο ταψί και αφού τις πιέσετε ελαφρώς μπορείτε να δημιουργήσετε μία λακουβίτσα στο κέντρο με το δάχτυλό σας έτσι ώστε, όταν ψηθούν, να βάλετε στο σημείο αυτό τη μαρμελάδα της επιλογής σας, όπως κάναμε και με τα χριστουγεννιάτικα jam thumbprint cookies τα οποία είχα φτιάξει πέρσι και θα τα βρείτε εδώ.

 

 

Επίσης, θέλω να λάβετε υπόψιν σας ότι τα μπισκότα καθώς ψήνονται απλώνουν και φουσκώνουν ελαφρώς οπότε καλό είναι να μην τα φτιάξετε πολύ μεγάλα.

Και επειδή αυτές οι μέρες έχουν πολλές υποχρεώσεις σταματάω τα πολλά λόγια και πάμε να φτιάξουμε τα μπισκοτάκια μας.

 

 

Για τα σοκολατένια πτι φουρ θα χρειαστούμε:

Υλικά για 24 περίπου μπισκότα (12 γεμιστά) ή και περισσότερα ανάλογα το μέγεθος τους.

  • 170γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια σκόνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 260γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 20γρ κακάο, κοσκινισμένο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μαρμελάδα της επιλογής σας, εγώ επέλεξα μανταρίνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και καλύπτουμε δυο ρηχά ταψιά του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά φροντίζοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το δεύτερο.

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Η ζύμη θα είναι αρκετά σφιχτή.

Βάζουμε τη ζύμη λίγη λίγη για να μπορούμε να τη διαχειριστούμε καλύτερα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε τοποθετήσει μια μύτη αστέρι σε μεγάλο μέγεθος και δημιουργούμε μικρές ροζέτες ή μπαστουνάκια επάνω στο ταψί.

Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο.

Αφού ψηθούν τα μπισκότα μας τα αφήνουμε επάνω στο ταψί μέχρι να κρυώσουν.

Αν θέλουμε, αφού κρυώσουν, τα κολλάμε μεταξύ τους με μαρμελάδα.

Enjoy!

……………………………………………….

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram  γράφοντας @letstreatourselves.gr   Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.

Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *