Κοτόσουπα με τορτελίνι

 

Χειμώνας και τι καλύτερο από ένα πιάτο ζεστή, αχνιστή σουπίτσα! Τις σούπες τις λατρεύω, από μικρό παιδί μου άρεσαν πολύ, ίσως γιατί η μητέρα μου συνήθιζε να μας φτιάχνει πολύ συχνά, κυρίως το χειμώνα.

Η κοτόσουπα, η μοσχαρόπουπα, η ψαρόσουπα και η σούπα αυγολέμονο ήταν και είναι οι  τέσσερις  θεϊκές σουπίτσες της μαμάς. Λατρεμένες όλες τους! Ειδικά η σούπα αυγολέμονο είναι ένα από τα πιάτα, που εμείς στο νησί μου την Κέρκυρα, συνηθίζουμε να φτιάχνουμε τις γιορτινές μέρες. Με τη σούπα αυγολέμονο ξεκινάμε και το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων! Κάποια στιγμή θα σας δείξω και πως το φτιάχνουμε εμείς στο νησί το αυγολέμονο μας!

 

 

Οι σούπες, μου βγάζουν μια θαλπωρή και μια ζεστασιά όταν σερβίρονται στο τραπέζι.

Μου ξυπνούν εικόνες μοναδικές! Τη μαμά να κατεβάζει από τη φωτιά τη μεγάλη κατσαρόλα και να σερβίρει τη σούπα μας σε βαθιά πιάτα, λέγοντας μας να μην ακουμπήσουμε το πιάτο γιατί θα καούμε! Το τραπέζι, απέναντι από το τζάκι, στρωμένο με καρό τραπεζομάντιλο και το μπαμπά να ψήνει το ψωμάκι στο τζάκι! Αχ αυτό το ψωμάκι γεύση που είχε, μοναδική!

 

 

Μια τέτοια σουπίτσα λοιπόν έχει το μενού σήμερα, λίγο διαφορετική από αυτή της μαμάς, αλλά πάντα με φρέσκα λαχανικά και κοτοπουλάκι ντόπιο, από το χωριό 😉

Το κοτόπουλο το καθαρίζω πάντα από την πέτσα του, για να μην έχει πολύ λίπος και για να είναι πιο ελαφρύ. Επιλέγω πάντα λαχανικά φρέσκα για τις σούπες μου, όπως το σέλερι, από το οποίο χρησιμοποιώ τόσο το κοτσάνι όσο και τα φύλλα του, καρότο, σέλινο και κρεμμύδι.

 

 

Αυτή τη φορά όμως αποφάσισα να δώσω στην κοτόσουπα μου μια διαφορετική νότα προσθέτοντας για ζυμαρικό τορτελίνι ολικής αλέσεως με τυρί. Δεν είχα ξαναδοκιμάσει τορτελίνι σε σούπα και μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα!

Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα τορτελίνι με άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας ή ακόμη και με χυλοπίτες. Πειραματιστείτε με τις δοσολογίες και δημιουργείστε υπέροχες γευστικές σουπίτσες.

 

 

 

Για την Κοτόσουπα με τορτελίνι θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για περίπου 4 μερίδες

  • Κοτόπουλο στήθος ή μπούτι
  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο 4
  • 2 σέλερι κομμένα σε κομμάτια
  • 2 μεγάλα καρότα σε φέτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Σέλινο
  • 1,5 lt ζωμό από το κοτόπουλο
  • Αλάτι – Πιπέρι κατά βούληση
  • Τορτελίνι ολικής με τυρί ή άλλα ζυμαρικά της επιλογής σας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το κοτόπουλο σε νερό και αλατίζουμε όσο χρειάζεται.

Αφού βράσει το κοτόπουλο το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο για πολύ λίγο. Προσθέτουμε τη δάφνη, το σέλινο και το πιπέρι.

Προσθέτω το ζεστό ζωμό από το κοτόπουλο και αφήνω να πάρουν μια βράση τα λαχανικά μου.

Ρίχνω τα τορτελίνι και αφήνω να βράσουν μαζί με τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά. Δοκιμάζω τη σούπα και προσθέτω αλάτι αν χρειάζεται.

Αφού βράσουν τα ζυμαρικά και χυλώσει λίγο η σούπα είναι έτοιμη.

Αν θέλετε καθαρίζετε το κοτόπουλο από τα κόκαλα και το προσθέτετε μέσα στη σούπα.

Σερβίρετε ζεστή ζεστή με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυρί φέτα.

 

Enjoy!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *