Cheesecake ψυγείου με μια μικρή γεύση απο ταχίνι σοκολάτας

Και ενώ βρισκόμουν στην αρχή της άδειας μου και κατά συνέπεια των διακοπών μου, αποφασισμένη να μην ανάψω φούρνο αλλά να ξεκουραστώ, νάσου μια «παραγγελία» από ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο.

Ακριβώς τα λόγια του :

-Θέλω να μου φτιάξεις εκείνο το γλυκό που έχει από κάτω ως βάση μπισκότο, που είναι λίγο σκληρό αλλά όχι πολύ, και από πάνω κρέμα άσπρη.

-Εννοείς το Cheesecake;

 

-Δεν ξέρω πως το λένε, εμένα αυτό μου αρέσει και θέλω να το φτιάξεις όλο για μένα! Θα μου το φτιάξεις και θα με αφήσεις να το φάω όπως θέλω!

-Δηλαδή, τι εννοείς; (εγώ)

-Να, μην αρχίσεις ότι πρέπει να το κόβουμε ωραία σε κομμάτια και να το σερβίρουμε κάθε φορά σε πιατάκι. Εγώ θέλω να παίρνω το κουτάλι και να το απολαμβάνω όποτε θέλω δροσερό από το ψυγείο.

-Τι να κάνω, δέχτηκα αλλά έβαλα και τους δικούς μου όρους 😉 !

 

 

-Θα στο φτιάξω, αλλά όταν θα είναι έτοιμο, θα κόψουμε 2 ωραία κομμάτια και θα με βοηθήσεις με τη φωτογράφηση του. Μετά κάντο ό,τι θέλεις.

Έτσι λοιπόν επήλθε συμφωνία και προέκυψε αυτό το δροσερό και ελαφρύ Cheesecake με μια μικρή επικάλυψη με ταχίνι σοκολάτας και αρωματική χειροποίητη μαρμελάδα από άγρια Κερκυραϊκή φράουλα.

Το καλό ήταν ότι το συγκεκριμένο Cheesecake είναι ψυγείου, δεν χρειάστηκε λοιπόν να ανάψω το φούρνο με αυτή τη ζέστη που είχε. Επίσης η συνταγή ήταν τόσο εύκολη που χρειάστηκαν 10 με 15 λεπτά για να γίνει.

Το γλυκό ετοιμάστηκε και μπήκε στο ψυγείο, αφού πάγωσε, φωτογραφήθηκε, και εξαφανίστηκε!

 

 

Εκτός από τα 2, αν θυμάμαι καλά, κομμάτια που πρόλαβα να φάω, το υπόλοιπο εξαφανιζόταν σταδιακά, το μόνο που έβρισκα ήταν κουταλάκια στο νεροχύτη 😉

 

 

Σας παρουσιάζω λοιπόν το δροσερό αυτό Cheesecake μαζί με τις φωτογραφίες που τράβηξα, αυτή τη φορά με παρέα… για πρώτη φορά, καλά τα πήγαμε!!

 

 

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να έχω περισσότερο φυσικό φως για τις φωτογραφίες μου, αλλά αν άφηνα το Cheesecake στο ψυγείο για να το φωτογραφήσω την επόμενη μέρα δεν νομίζω ότι θα το έβρισκα ολόκληρο 🙂

 

 

Υλικά (για 10 μερίδες)

Για τη βάση:

  • 250 γρ μπισκότα τύπου digestive
  • 80 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι με σοκολάτα ή σοκοπάστα
  • 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη (προτείνω να την κοσκινίσετε)
  • 300 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Μαρμελάδα και φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σκόνη.

Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά έως ότου βραχεί όλο το μπισκότο.

Παίρνουμε ένα ταψάκι 20-22 εκ με αποσπώμενο πάτο και ρίχνουμε μέσα το μπισκότο. Το στρώνουμε πολύ καλά στη βάση του ταψιού χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος από ένα κουτάλι. Προσέχουμε η βάση μας να είναι ομοιόμορφη σε πάχος.

Από επάνω απλώνουμε προσεκτικά τις 2 κουταλιές ταχίνι με σοκολάτα και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Σε ένα μπολ, σας προτείνω να το έχετε βάλει για λίγο στο ψυγείο, χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη έως ότου έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα (όχι σαντιγί).

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα τυριού μαζί με τη βανίλια.

Χτυπάμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου αναμειχθούν τα υλικά μας και η κρέμα μας γίνει βελούδινη.

Βγάζουμε το ταψάκι μας από το ψυγείο και αδειάζουμε σε αυτό την κρέμα. Με μια σπάτουλα την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το μπισκότο.

Παγώνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες και στη συνέχεια βγάζουμε το Cheesecake από το ψυγείο.

Το ξεφορμάρουμε προσεκτικά και σερβίρουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και φρέσκα φρούτα. Εγώ προτίμησα μαρμελάδα χειροποίητη από άγρια Κερκυραϊκή φράουλα και κόκκινα φραγκοστάφυλα.

And remember… The secret ingredient is always love

Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *