Παγωτό Cheesecake με κεράσια

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό γίνεται, δε γίνεται!

Άλλωστε αυτό που απολαμβάνω αυτήν την περίοδο είναι οι βόλτες μας στα σοκάκια του νησιού μου την Κέρκυρα  με ένα παγωτό στο χέρι. Δεν παύει όμως να αναζητώ ένα παγωτάκι και όταν είμαι στο σπίτι, τι καλύτερο λοιπόν από το να έχεις έτοιμο σπιτικό παγωτό στο ψυγείο και να το απολαμβάνεις μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σου όποτε θες.

Ένα τέτοιο παγωτάκι σας έχω σήμερα, παγωτό με γεύση Cheesecake που συνδυάζεται όμορφα με σπιτική σάλτσα με κεράσια και ψημένο βουτυρένιο μπισκότο.

Και αν όλο αυτό σας ακούγετε  περίπλοκο, σας διαβεβαιώνω ότι, τόσο τα υλικά, όσο και η διαδικασία παρασκευής του παγωτού αυτού είναι απλή, δεν χρειάζεται καν παγωτομηχανή.

 

 

Το παγωτό θα είναι έτοιμο αφού ακολουθήσετε προσεκτικά τα παρακάτω 3 εύκολα βήματα.

Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τα κεράσια έτσι ώστε να την αφήσουμε στην άκρη να κρυώσει πριν τη ρίξουμε στο παγωτό μας.

Στη συνέχεια ψήνουμε το μπισκότο με το βούτυρο, όπως θα κάναμε για τη βάση οποιουδήποτε Cheesecake.

Και τέλος ετοιμάζουμε την κρέμα του παγωτού μας και στήνουμε το παγωτό μας για να το βάλουμε να παγώσει.

Να σας πω επίσης ότι τη σάλτσα με τα κεράσια μπορείτε να τη φτιάξετε, να τη βάλετε στο ψυγείο και να τη χρησιμοποιήσετε όπου αλλού θέλετε. Για παράδειγμα, πάνω από κέικ, από brownies, σε συνδυασμό με γλυκά ψυγείου, όπως panacotta , ζελέ, γλυκά με γιαούρτι και πολλά άλλα!

Ακολουθούν τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής.

 

 

Για το παγωτό Cheesecake με σάλτσα από κεράσια (χωρίς παγωτομηχανή) θα χρειαστούμε :

ΥΛΙΚΑ

  • 8 μπισκότα τύπου digestive
  • 5 με 6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • 20 κεράσια
  • 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ κεράσι ή από άλλο φρούτο (προαιρετικά)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 185 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ κρέμα τυρί τύπου Φιλαδέλφεια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σάλτσα με τα κεράσια.

Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Τα ρίχνουμε μαζί με το χυμό που τυχόν έχουν βγάλει σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το κορν φλαουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Όταν αρχίσει να δένει η σάλτα μας προσθέτουμε και το λικέρ (προαιρετικά), ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε τη σάλτσα μας στην άκρη να κρυώσει.

Στη συνέχεια θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο έτσι ώστε να βραχούν καλά.

Τα απλώνουμε σε ένα ταψί, αφού πρώτα το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, και το βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 5-8 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

Βγάζουμε το μπισκότο από το φούρνο και το αφήνουμε και αυτό να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα το τυρί κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίζει να σχηματίζει απαλές κορυφές και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα τυριού και το ζαχαρούχο γάλα.

Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας.

Σε μια φόρμα μικρή του κέικ ή όποιο άλλο σκεύος διαθέτουμε  αδειάζουμε ένα μέρος από το την κρέμα μας.

Απλώνουμε από πάνω τη μισή σάλτσα με τα κεράσια και πασπαλίζουμε με μπόλικο μπισκότο. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα, τη σάλτσα και το μπισκότο αφήνοντας λίγο για την επιφάνεια του παγωτού μας.

Στο τέλος μπορούμε με ένα μαχαίρι να ανακατέψουμε λίγο το παγωτό σχηματίζοντας κύκλους.

Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μπισκότο και σκεπάζουμε με ένα καπάκι ή με μεμβράνη και αλουμινόχαρτο το παγωτό μας καλά. Αν σας περισσέψει μπισκότο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όταν θα σερβίρετε το παγωτό σας ή ακόμη και στο γιαούρτι μας.

Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες.

Πριν το σερβίρουμε θα πρέπει να το βγάλουμε από την κατάψυξη περίπου 30 λεπτά νωρίτερα ή και λιγότερο, ανάλογα τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

And remember… Just eat some ice cream and everything will be ok 😉

Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη απο εδώ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *