Cheesecake Πραλίνας

 

Πεθυμήσατε ένα γλυκάκι! Σας έχω το καλύτερο!

Ένα πολύ εύκολο Cheesecake με γεύση Πραλίνα. Πείτε μου τώρα, ποιος δε θα αγαπήσει αυτό το γλυκάκι!

Πόσο μάλλον όταν χρειάζονται λίγα υλικά και πολύ λίγος χρόνο προετοιμασίας. Εντάξει, θα κάνετε λίγο υπομονή να παγώσει και να δέσει το γλυκάκι στο ψυγείο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει, να είστε σίγουροι!

Αυτό λοιπόν το σοκολατένιο Cheesecake περίμενε υπομονετικά εδώ, σε αυτή τη γωνίτσα του blog, μέχρι να δημοσιευθεί. Το έφτιαξα με πολύ αγάπη μέσα στις γιορτές και ήταν μια ειδική «παραγγελία»για ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο. Ένα σοκολατένιο Cheesecake μόνο για ένα άτομο, άντε για δυο, βοήθησα και εγώ 😉

Να λοιπόν που ταίριαξε αυτό το γλυκάκι αυτήν την περίοδο που η σοκολάτα έχει την τιμητική της, λόγω της γιορτής της αγάπης. Ποτέ μου δεν τα πήγαινα καλά με αυτήν τη γιορτή, η αγάπη για μένα είναι ένα συναίσθημα που θα πρέπει να εκφράζεται συνεχώς. Η καρδιά μας θα πρέπει να είναι διαρκώς ανοιχτή να λάβει και να δώσει αγάπη αβίαστα, χωρίς ταμπέλες και περιορισμούς.

Μια γλυκιά λέξη,μια αγκαλιά, ένα ευχαριστώ, ένα χαμόγελο στο σύντροφο μας, στην οικογένεια μας, στους φίλους μας έχουν ανεκτίμητη αξία, ειδικά όταν εκφράζονται σε ανύποπτο χρόνο. Έτσι λοιπόν και αυτό το Cheesecake ήταν μια έκπληξη για τον παραλήπτη του, ο οποίος το ευχαριστήθηκε δεόντως, όπως και εγώ άλλωστε.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το φτιάχνω, ακολούθησε και μια τρίτη, κέρασμα για τα γενέθλια μου στους συναδέλφους μου στη δουλειά! Οι οποίοι το λάτρεψαν!  Το σίγουρο είναι ότι έχει μπει στη λίστα με τα αγαπημένα μας σοκολατένια γλυκά.

 

 

Οι λάτρεις της σοκολάτας θα το αγαπήσουν. Είναι τόσο γλυκό, όσο πρέπει, και το γλάσο πραλίνας του δίνει μια επιπλέον πινελιά απόλαυσης.

Την δεύτερη φορά που το έφτιαξα έκανα ένα λαθάκι, θα το διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες. Δεν άφησα το cheesecake μου να παγώσει αρκετά, με αποτέλεσμα όταν το έβγαλα από τη φόρμα να χυθεί αρκετό από το γλάσο, συν του ότι η ποσότητα από το γλάσο ήταν η διπλάσια από αυτή που θα έπρεπε να είναι.

 

 

Το ξαναέφτιαξα όμως, τρίτη φορά, με τη ποσότητα του γλάσου που σας δίνω στη συνταγή και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό σημείο που θα πρέπει να προσέξετε, όταν φτιάχνετε cheesecake χωρίς ψήσιμο, είναι η βάση με τα μπισκότα.

 

 

Για να κολλήσει καλά η μπισκοτένια βάση με την κρέμα και να μη σκληρύνει το μπισκότο, δεν θα πρέπει να πιέσετε πάρα πολύ τη μπισκοτένια βάση, θα πρέπει να την πιέσετε τόσο, όσο χρειάζεται, απλά για να αποκτήσει ένα ενιαίο σώμα.

Όσο περισσότερο την πιέζετε, τόσο θα βγει το βούτυρο στην επιφάνεια και θα σκληρύνει η βάση. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο που θα πρέπει να προσέχετε όταν φτιάχνετε κρύα cheesecake.

 

 

Δεν θα σας κουράσω όμως άλλο, περνάμε γρήγορα στην συνταγή.

Για το Cheesecake Πραλίνα θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για 18 – 20εκ ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή τσέρκι

  • 300γρ μπισκότα τύπου digestive
  • 75γρ βούτυρο
  • 400γρ Πραλίνα σοκολάτας
  • 450γρ τυρί κρέμα
  • 60γρ άχνη ζάχαρη
  • Φουντούκια για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΥΛΙΚΑ για τη γλάσο πραλίνας 

  • 100γρ κρέμα γάλακτος
  • 100γρ Πραλίνα σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμάζουμε το ειδικό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή ένα τσέρκι (το τσέρκι το τοποθετούμε  επάνω στην πιατέλα μας) καλύπτοντας περιμετρικά τα τοιχώματα του ταψιού με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Αυτό θα μας βοηθήσει αργότερα, όταν θα πρέπει να ξεφορμάρουμε το γλυκό μας. Θα αφαιρέσουμε πολύ εύκολα το τσέρκι και στη συνέχεια θα αφαιρέσουμε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί γύρω γύρω από το γλυκό μας.

Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα σπασμένα μπισκότα. Προσθέτουμε επίσης και μια κουταλιά από την πραλίνα μας.

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα μπισκότα με το βούτυρο και την πραλίνα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα στη βάση του ταψιού και πιέζουμε ελαφρά ετοιμάζοντας τη βάση του cheesecake.

Προσοχή, δεν πατάμε πάρα πολύ το μπισκότο στη βάση του cheesecake γιατί το βούτυρο θα βγει στην επιφάνεια, θα σκληρύνει το μπισκότο και δε θα κολλήσει η κρέμα καλά επάνω στη μπισκοτένια βάση.

Βάζουμε τη μπισκοτένια βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα και την πραλίνα μαζί με την άχνη ζάχαρη, αφού πρώτα την έχουμε κοσκινίσει, μέχρι να έχουμε μια ανάλαφρη κρέμα. Δεν χρειάζεται αρκετό χτύπημα.

Αδειάζουμε την κρέμα επάνω από την μπισκοτένια βάση και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει το cheesecake για τουλάχιστον 2 με 2,5  ώρες.

Αφού παγώσει το cheececake ετοιμάζουμε το γλάσο πραλίνας. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε επάνω από την πραλίνα. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και έως ότου πέσει η θερμοκρασία του.

Αδειάζουμε  το γλάσο πραλίνας επάνω από το cheesecake και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Όταν παγώσει το cheesecake το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε προαιρετικά  με σπασμένα φουντούκια.

Θα το λατρέψετε!!

 

 

Η συνταγή για το cheesecake είναι προσαρμοσμένη από εδώ

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram @letstreatourselves.gr  ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *