Κέικ με Pandoro ή Panettone

 

Πρώτη δημοσίευση για το 2018!

Καλή Χρονιά σε όλους με Υγεία, Χαρά και πολλές υπέροχες στιγμές!

Η αλήθεια είναι ότι το σημερινό post  δεν το είχα προγραμματίσει, απλά προέκυψε. Δεν είχα σκοπό να ψήσω κάτι τόσο σύντομα και αυτό γιατί αυτές οι μέρες ήταν γεμάτες με μελομακάρονα, κουραμπιέδες και άλλα γλυκά.

Ήθελα λιγάκι να ξεκουραστώ αλλά και να αποτοξινωθώ. Παρόλα αυτά επειδή ανάμεσα σε τόσα μελομακάρονα και κουραμπιέδες είχα και ένα Pandoro, μπορείς να δεις εδώ λεπτομέρειες για το τι είναι, βρήκα αυτήν την πολύ εύκολη και ομολογουμένως πεντανόστιμη συνταγή για κέικ.

 

 

Έτσι, και το Pandoro θα εκμεταλλευτώ και θα έχουμε και ένα φρέσκο κέικ για το απογευματινό μας τσάι. Να ξεφύγουμε λιγάκι από τα τυπικά γλυκά των ημερών.

Η αλήθεια είναι ότι ήμουν λίγο διστακτική για την επιτυχία της συνταγής, αλλά εφόσον τα υλικά ήταν ελάχιστα και η συνταγή εύκολη, αποφάσισα να τη δοκιμάσω και δεν το μετάνιωσα, σε πολύ λίγο χρόνο ετοίμασα το κέικ μου και το έβαλα στο φούρνο.

 

 

Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο και μυρωδάτο κέικ στο οποίο έβαλα και τη δική μου πινελιά. Για να δώσω στο κέικ  μια πιο εορταστική πινελιά πρόσθεσα σταφίδες και κράνμπερις αποξηραμένα, τα οποία μούλιασα σε ζεστό νερό για να «ζωντανέψουν» και να δώσουν μια ιδιαίτερη γεύση στο κέικ με τη ζουμερή τους υφή.

 

 

Η συνταγή αυτή γίνετε και με Panettone απλό ή με αποξηραμένα φρούτα.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να ξεκινήσουμε τη χρονιά με ένα μυρωδάτο και νόστιμο κέικ.

Ας περάσουμε στη συνταγή:

ΥΛΙΚΑ για το Κέικ με Panettone ή Pandoro

  • 200γρ Panattone ή Pandoro
  • 250γρ αλεύρι κοσκινισμένο
  • 80γρ ζάχαρη
  • 10γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200ml γάλα
  • 70ml φυτικό λάδι
  • 100γρ σταγόνες σοκολάτας
  • 50γρ σταφίδες *
  • 50γρ κράνμπερις*

*Αν το Panettone ή Pandoro σας περιέχει ήδη σταφίδες ή αποξηραμένα φρούτα δεν θα προσθέσετε άλλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μικρό μπολ μουλιάζουμε τις σταφίδες και τα αποξηραμένα κράνμπερις σε ζεστό νερό για 10 λεπτά περίπου.

Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ 18 με 20 εκατοστά.

Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε με το χέρι το Pandoro και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το αυγό με το γάλα και το φυτικό λάδι.

Ρίχνουμε το υγρό μείγμα μας στα στερεά υλικά και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό, όχι παραπάνω, όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τέλος στραγγίζουμε καλά τις σταφίδες και τα κράνμπερις, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε μαζί με τις σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα του κέικ. Ανακατεύουμε απαλά και το μείγμα μας είναι έτοιμο.

Το αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ και με μια σπάτουλα στρώνουμε λίγο την επιφάνεια.

Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Αν θέλουμε κάνουμε τη δοκιμή με ένα μαχαίρι ή ένα σουβλί στο κέντρο του κέικ, αν βγει καθαρό το κέικ μας είναι έτοιμο.

 

And remember… Happiness is knowing there is a Cake in the oven!

 

Η συνταγή είναι από εδώ

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *