Μπρουσκέτα με λαχανικά και κρέμα τυριού

 

Η ομορφιά βρίσκεται στα απλά πράγματα και αυτή η μπρουσκέτα με το φρέσκο ψωμάκι, την κρέμα τυριού, τα φρεσκοψημένα λαχανικά και να μαριναρισμένα ντοματάκια κρύβει μέσα της τη νοστιμιά και κάποια από τα αρώματα και τις γεύσεις του καλοκαιριού.

 

 

Το κολοκυθάκι το αγαπώ, το έχετε καταλάβει βέβαια από τις συνταγές που σας έχω προτείνει κατά καιρούς, γλυκές και αλμυρές, τώρα με την μελιτζάνα δεν τα πήγαινα τόσο καλά. Όταν όμως άρχισα να πειραματίζομαι με αυτήν σε διάφορες συνταγές πραγματικά τη λάτρεψα. Η αγαπημένη μου βέβαια συνταγή είναι οι μελιτζανοκεφτέδες που θα βρείτε εδώ, σίγουρα θα τους ξαναφτιάξω σύντομα.

 

 

Κατέφθασαν λοιπόν σπίτι οι πρώτες μελιτζάνες από τον κήπο των γονιών μου. Αρχικά τις δοκίμασα στην υπέροχη τάρτα με λαχανικά που σας έχω ήδη παρουσιάσει σε προηγούμενη ανάρτηση εδώ.

Πραγματικά δοκιμάστε αυτήν την τάρτα, είναι υπέροχη! Όσες λοιπόν μελιτζάνες περίσσεψαν από την τάρτα μου, τις έψησα σε ένα σχαροτήγανο μαζί με κολοκυθάκια και ετοίμασα αυτές εδώ τις μπρουσκέτες.

 

 

Όσο έψηνα τα λαχανικά μου, έβαλα να μαριναριστούν σε ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη, βασιλικό και λίγο σκόρδο τα ντοματάκια μου, ετοίμασα και την κρέμα τυριού και έτοιμη η γευστική μου πρόταση για ένα ελαφρύ γεύμα!

 

 

Μια μπρουσκέτα ιδανική για να συνοδεύσει το παγωμένο κρασί ή την μπύρα σου τα όμορφα βράδια του καλοκαιριού στο μπαλκόνι.

 

 

Να λοιπόν πως τις έφτιαξα…

ΥΛΙΚΑ για τις μπρουσκέτες

  • Ψωμί της επιλογής σας
  • Μελιτζάνες σε φέτες
  • Κολοκυθάκια σε φέτες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Ρίγανη

ΥΛΙΚΑ για την κρέμα τυριού

  • 100γρ ανθότυρο γλυκό
  • 50γρ  τυρί φέτα
  • 2 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
  • Ρίγανη αποξηραμένη
  • Λίγο πιπέρι

ΥΛΙΚΑ για τα μαριναρισμένα ντοματάκια

  • Ντοματάκια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Ρίγανη αποξηραμένη
  • Λίγα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • Λίγο σκόρδο πολτοποιημένο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μαριναρισμένα ντοματάκια.

Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα μέχρι να μαριναριστούν και να δέσουν οι γεύσεις.

Συνεχίζουμε με τα λαχανικά.

Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Τα ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντάς τα και από τι δυο πλευρές ή εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο σε ένα ρηχό ταψί, αφού πρώτα το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε ένα multi ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα τυριού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο ή όποιο άλλο αρωματικό βότανο θέλουμε.

Κόβουμε φέτες ψωμιού, αν θέλουμε μπορούμε να τις ψήσουμε λιγάκι. Αλείφουμε το ψωμί με την κρέμα τυριού και στη συνέχεια τοποθετούμε τις ψημένες φέτες μελιτζάνας και το κολοκυθάκι. Τελειώνουμε με τα μαριναρισμένα ντοματάκια, τα  οποία μπορούμε να τα βγάλουμε από το ψυγείο λίγο νωρίτερα, έτσι ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και να μην είναι παγωμένα.

Ραντίζουμε τις μπρουσκέτες με λίγο από το χυμό που έχουν βγάλει να ντοματάκια και σερβίρουμε.

Enjoy!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr  ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *