Παγωτό Μπανάνα-Φράουλα με γκρανόλα

 

Όταν είναι Κυριακή, έξω βρέχει και δεν μπορείς να πας στη θάλασσα, σκαρφίζεσαι ένα σωρό πράγματα.

Ενώ λοιπόν είχα προγραμματίσει την προηγούμενη Κυριακή να την αφιερώσω σε μένα, χαλαρώνοντας σε μια παραλία με το βιβλίο μου, τα σχέδια άλλαξαν λόγω καιρού!

Και εκεί που καθόμουν το απογευματάκι αραχτή, είχα μια έντονη επιθυμία για γλυκό και περισσότερο για παγωτό.

 

 

Αυτό το πράγμα που κάθε Κυριακή απόγευμα σε πιάνει μια λιγούρα και θες απεγνωσμένα γλυκό, σαν να έχεις βάλει μια υπενθύμιση, δεν μπορώ να το καταλάβω! Συμβαίνει σε όλους ή μόνο σε μένα!

Γλυκό στο σπίτι δεν είχα, ούτε και υλικά για να φτιάξω κάτι. Να κατέβω μέχρι το περίπτερο να πάρω παγωτό, δεν το συζητούσα καν, λόγω βροχής, οπότε άρχισα να ψάχνω ντουλάπια και ψυγείο να βρω μια λύση, γιατί αν μου μπει κάτι στο μυαλό δύσκολα το ξεχνάω.

 

 

Και τη βρήκα!

Θυμάστε που σας είχα πει ότι είχα φροντίσει να βάλω φράουλες στην κατάψυξη για να τις έχω για τα smoothie μου; Να λοιπόν που χρειάστηκαν! Στο σπίτι, ως συνήθως υπήρχαν και μπανάνες, οπότε σκέφτηκα να φτιάξω ένα παγωτάκι στα γρήγορα.

 

 

Εύκολο, νόστιμο και υγιεινό παγωτό φράουλα – μπανάνα σε ξυλάκι. Και για να του δώσω και μια crispy υφή πρόσθεσα και λίγη γκρανόλα με σοκολάτα την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η ποσότητα των υλικών που σας δίνω είναι για 10 μεγάλες θήκες για παγωτό.

Στην προκειμένη περίπτωση έφτιαξα 8 και το υπόλοιπο παγωτό το έβαλα σε ένα μπολάκι, πρόσθεσα τσίπς καρύδας και σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας και το απόλαυσα εκείνη τη στιγμή.

 

 

Βέβαια δεν είναι απαραίτητο να έχετε τα φρούτα σας στο ψυγείο για να φτιάξετε το παγωτό. Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε φρούτα που είναι εκτός ψυγείου και στη συνέχεια να καταψύξετε το παγωτό σας για τουλάχιστον 3 ώρες.

Και επειδή η εποχή της φράουλας έχει περάσει, μπορείτε να φτιάξετε το παγωτό σας με κεράσια!

 

 

Τώρα αν πάλι δεν έχετε τις ειδικές θήκες για παγωτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χάρτινα κυπελάκια.

Κάποια tips για το πως μπορείτε να φτιάξετε παγωτό-ξυλάκι, αν δεν έχετε τις ειδικές θήκες μπορείτε να βρείτε σε μια παλιότερη ανάρτηση μου στο blog  εδώ στο παγωτό με γεύση Μπανάνα-Σοκολάτα,  ένα εξίσου υγιεινό και νόστιμο παγωτό.

 

 

Ας περάσουμε λοιπόν στο σημερινό παγωτό. Για το παγωτό Μπανάνα-Φράουλα με γκρανόλα θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για 10 μεγάλες ατομικές θήκες παγωτού

  • 2 μπανάνες
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φράουλες καθαρισμένες
  • 100γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 κουτάλι της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • Γκρανόλα σοκολάτας (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ τις μπανάνες μαζί με τις φράουλες, το μέλι και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.

Αν τα φρούτα σας είναι κατεψυγμένα και δεν διαθέτετε δυνατό μπλέντερ, βγάλτε τα από το ψυγείο και αφήστε τα για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη συνέχεια ξεκινήστε με τις μπανάνες και το γιαούρτι και αργότερα θα προσθέστε τις φράουλες και το μέλι.

Γεμίζουμε τις ειδικές θήκες παγωτού μέχρι τη μέση. Συνεχίζουμε με λίγη γκρανόλα σοκολάτας και τελειώνουμε με την κρέμα μας γεμίζοντας τις θήκες μέχρι επάνω.

Προσθέτουμε το ειδικό ξυλάκι και βάζουμε τα παγωτά μας στην κατάψυξη.

Για να τα σερβίρουμε, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βουτήξουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα τις θήκες σε ζεστό νερό και έτσι ξεφορμάρουμε πολύ εύκολα το παγωτό μας ή το αφήνουμε για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip: Αν οι θήκες σας δεν διαθέτουν το ειδικό καπάκι, μπορείτε να τις σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο, να κάνετε στην επιφάνεια ένα μικρό άνοιγμα τρυπώντας το αλουμινόχαρτο με μια οδοντογλυφίδα και στη συνέχεια να περάσετε από το άνοιγμα αυτό το ξυλάκι.

Καλή σας απόλαυση!

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

 

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *