Γεύσεις και Αρώματα του δικού μου Καλοκαιριού

Το post που ακολουθεί δεν περιλαμβάνει ευφάνταστες φωτογραφίες από πολυσύχναστες παραλίες γεμάτες χρώματα και αμμουδιές, ούτε στιγμές από πολυσύχναστα σοκάκια γεμάτα βουή και κόσμο να πηγαινοέρχεται, άλλωστε αυτές οι εικόνες είναι τόσο οικίες σε μένα κάθε καλοκαίρι στο νησί μου την Κέρκυρα.

Αντίθετα, σας παρουσιάζω μια εικόνα εντελώς διαφορετική, έτσι όπως την βιώνω εγώ με τα δικά μου μάτια…

 

 

Φτάνει λοιπόν η ώρα γι’ αυτό που αποζητάς καιρό, τις διακοπές, τις ημέρες εκείνες όπου τόσο το μυαλό, όσο και το σώμα σου θα είναι μακριά από τη συνηθισμένη καθημερινότητα σου.

Ζώντας σε ένα νησί πολλοί πιστεύουν ότι όλο το καλοκαίρι για μας είναι διακοπές, δεν είναι όμως έτσι, σαφώς και ο θόρυβος της πόλης είναι μακριά, αλλά οι καθημερινές κυρίως επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις σε οδηγούν σε μια ρουτίνα, που σπάει λίγο το Σαββατοκύριακο, αλλά από τη Δευτέρα ξεκινάει πάλι.

Έτσι λοιπόν αναζητάς τις μέρες των διακοπών για να απολαύσεις όλα αυτά που απλόχερα σου προσφέρει ο τόπος σου, τον ήλιο και τη θάλασσα.

 

 

Χάνεσαι στα πολυσύχναστα σοκάκια του νησιού σου, γίνεσαι ένα με τους χιλιάδες επισκέπτες και αφήνεσαι να σε παρασύρει αυτή η χαλαρή αλλά συνάμα έντονη ατμόσφαιρα.

Και εκεί που νιώθεις ότι όλος αυτός ο θόρυβος αρχίζει να σε βαραίνει και αισθάνεσαι να ασφυκτιάς στις πολυσύχναστες και θορυβώδης παραλίες, μαζεύεις λίγα πράγματα, τα απαραίτητα, και παίρνεις το δρόμο για το πατρικό σου, στο χωριό.

 

 

Εκεί που τα Καλοκαίρια φαντάζουν πάντα πιο φωτεινά και ο χρόνος έχεις την εντύπωση ότι σταματάει να κυλάει.

Οι γονείς, πανευτυχείς που σε έχουν κοντά τους, προσπαθούν με κάθε τρόπο να σε ευχαριστήσουν. Και εμείς με τη σειρά μας απολαμβάνουμε στο έπακρο αυτήν την περιποίηση!

 

 

Μια βόλτα στους κατάφυτους κήπους μας, με όλα εκείνα τα υπέροχα και πεντανόστιμα βιολογικά «καλούδια» που γεμίζουν το τραπέζι μας κάθε εποχή.

 

 

Η χαλαρή απογευματινή βόλτα και η κουβέντα με τους δικούς σου ανθρώπους για τα σχέδια και τα όνειρα σου.

Μια βουτιά στη θάλασσα των παιδικών σου χρόνων, εκεί που έμαθες παιδάκι να κολυμπάς και όπου έχεις τόσες πολλές αναμνήσεις σε καλοκαιρινές φωτογραφίες αποτυπωμένες στο άλμπουμ που φυλάει η μαμά στο σαλόνι του σπιτιού.

Το πρωινό ξύπνημα, που συνοδεύεται από γεύσεις χειροποίητες, φτιαγμένες με αγάπη.

 

 

Όλα τα παραπάνω, μα πάνω από όλα η ηρεμία και η γαλήνη που σου προσφέρει το πατρικό σου, αρκούν για να σε κάνουν να ξεκουραστείς πραγματικά, να αδειάσει το μυαλό σου και να γεμίσεις τις «μπαταρίες» σου σε λίγες μόνο μέρες.

Γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε ο ανιψούλης μου, ενώ παίζαμε μονόπολη στην αυλή κάτω από την κληματαριά ένα ήσυχο μεσημέρι του Αυγούστου, όπου είχαμε μαζευτεί όλοι στο χωριό, «Θεία μου.. περνάμε πολύ όμορφα σήμερα εδώ!».

Επιστρέφω λοιπόν πίσω στην πόλη, ήρεμη, ξεκούραστη και έτοιμη να αντιμετωπίσω καινούργιες προκλήσεις και να χαθώ ξανά στα πολυσύχναστα σοκάκια του νησιού μου…

Γιατί το Καλοκαίρι καλά κρατεί!

Και μη ξεχνάτε … οι στιγμές που μοιραζόμαστε με τους δικούς μας ανθρώπους είναι αυτές που αξίζουν στο τέλος!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *