Στρούντελ με μήλο και σάλτσα αλμυρής καραμέλας

 

Πόσο επηρεάζει το ζώδιο μας τις γευστικές μας επιλογές; Είναι η αδυναμία μας στα γλυκά ή στα αλμυρά συνδεδεμένη με το ζώδιο, τη Σελήνη ή το ωροσκόπιο μας;

Αν σκεφτούμε πως το ζώδιο μας καθορίζει σε ένα μεγάλο ποσοστό την προσωπικότητα μας και το πόσο ταιριάζουμε με τους άλλους, τότε δεν θα μπορούσε να καθορίσει και τις γευστικές μας προτιμήσεις;

Οι απαντήσεις βρίσκονται στο βιβλίο Η Γεύση των Ζωδίων, της κυρίας Χριστίνας Θεοχάρη, από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

 

 

Ένα βιβλίο γεμάτο χρώματα, αρώματα και γεύσεις, στις σελίδες του οποίου συνδυάζονται μοναδικά η επιστήμη της αστρολογία με την τέχνη της μαγειρικής και παρουσιάζονται μέσα από το ιδιαίτερο foodstyling και τις φωτογραφίες της κυρίας Δανάης Ίσαρη.

 

 

Πρόκειται για ένα βιβλίο με πρωτότυπες και ψαγμένες συνταγές, αλμυρές και γλυκές, στο οποίο γίνεται αναφορά για το ποιες είναι οι γεύσεις που προτιμάει το κάθε ζώδιο, ποια είναι τα βότανα και τα μπαχαρικά που το χαρακτηρίζουν καθώς και το πως συμπεριφέρεται στην κουζίνα ο καθένας σύμφωνα με το ζώδιο του.

Όλα αυτά λοιπόν παρουσιάζονται μέσα σε αυτό το ξεχωριστό βιβλίο το οποίο προλογίσει η γνωστή αστρολόγος Άση Μπήλιου.

Πλησιάζει λοιπόν ο μήνας που το blogάκι μου θα έχει γενέθλια, έτσι λοιπόν σκέφτηκα, μόλις ήρθε το βιβλίο αυτό στα χέρια μου, ότι θα ήταν ένα πολύ ωραίο δωράκι για κάποιον από εσάς.

Έχουμε λοιπόν το πρώτο μας διαγωνισμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη σελίδα μου στο Facebook.

Να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ για τη δωροθεσία καθώς και την κυρία Χριστίνα Θεοχάρη.

Το γλυκό λοιπόν που επέλεξα να σας παρουσιάσω σήμερα χαρακτηρίσει το Ζυγό.

Θα μου πείτε γιατί επέλεξα αυτό ως Αιγόκερως.

Το επέλεξα γιατί νομίζω ταιριάζει περισσότερο στο blog μου. Πρόκειται για ένα ελαφρύ, πολύ αρωματικό και νόστιμο Στρούντελ με μήλο, το οποίο δένει εξαιρετικά με μια Σάλτσα αλμυρής καραμέλας, η οποία το μεταμορφώνει σε ένα ιδιαίτερο σε γεύση και άρωμα γλυκό.

Έτσι ακριβώς και στο blog μου, θα βρείτε κυρίως γλυκές γεύσεις αλλά ενίοτε και αλμυρές, γιατί τι γεύση θα είχε η ζωή χωρίς λιγάκι αλατοπίπερο!

 

Παρακάτω σας παρουσιάζω τη συνταγή καθώς επίσης και τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Για το ελαφρύ, αρωματικό και ιδιαίτερο Στρούντελ με μήλο και σάλτσα αλμυρής καραμέλας θα χρειαστούμε:

 

 

 

ΥΛΙΚΑ για 32 – 33 μικρά στρούντελ

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (για γλυκά)
  • 3 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 4 κουτ. της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 8 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. της σούπας κανέλα
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 120 γρ. μαύρες σταφίδες
  • ½ κουτ. του γλυκού γαρίφαλο
  • ½ κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 100ml κονιάκ ή αν δεν θέλετε αλκοόλ 100ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες και τα μπαχαρικά.

Αδειάζουμε τον μείγμα με τα μήλα σε ένα φαρδύ αντικολλητικό σκεύος και προσθέτουμε 2 κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο.

Σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς  τα μήλα μας σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν λίγο, περίπου 7-8 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε και το κονιάκ ή το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και κατεβάσουμε το σκεύος  από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με το καπάκι του και αφήνουμε το μείγμα με τα μήλα στην άκρη να κρυώσουν καλά.

Αφού κρυώσουν τα μήλα μας, παίρνουμε το κάθε φύλλο (αφού πρώτα το έχουμε ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή), το απλώνουμε σε μια μεγάλη επιφάνεια και το κόβουμε σε 3 ίσα μέρη, κατά μήκος της μακρόστενης πλευράς. Έτσι θα έχουμε 3 μακρόστενες λωρίδες.

Βουτυρώνουμε με ένα πινελάκι την επιφάνεια της κάθε λωρίδας και βάζουμε στη μέση της  περίπου 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση με τα μήλα. Διπλώνουμε το φύλλο δημιουργώντας ένα φάκελο και σηκώνουμε λίγο και τα πλαϊνά έτσι ώστε να κλίσουμε καλά τη γέμιση. Τέλος τυλίγουμε το φύλλο με τη γέμιση σε ρολάκι και το τοποθετούμε σε ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.

Αλείφουμε τα ρολάκια με λίγο βούτυρο και τα βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου.

Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα αλατισμένης καραμέλας.

 

 

 

 

Για τη Σάλτσα αλατισμένης καραμέλας θα χρειαστούμε:

 

 

ΥΛΙΚΑ

  • 180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τη λιώνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις αρχίσει να σκουραίνει, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να λιώσει καλά.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος, προσοχή η καραμέλα θα φουσκώσει και θα πρέπει να την ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί με την κρέμα γάλακτος και να αποκτήσει η καραμέλα μας λεία υφή. Προσθέτουμε τέλος και το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ραντίζουμε με αυτήν τα στρούντελ.

Tip: Αν σας μείνει καραμέλα, μπορείτε να την αδειάσετε σε βαζάκι, να την κλείσετε αεροστεγώς και να την διατηρήσετε στο ψυγείο για 10 μέρες. Για να επαναφέρετε τη ρευστότητα της μπορείτε να βάλετε το βαζάκι μέσα σε ένα άλλο σκεύος με ζεστό νερό και να το αφήσετε για λίγα λεπτά.

Σε συνεργασία λοιπόν με τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ σας κάνουμε δώρο ένα αντίτυπο του βιβλίου Η Γεύση των Ζωδίων της κυρίας Χριστίνας Θεοχάρη.

 

 

Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό – giveaway θα πρέπει:

Υποχρεωτικοί όροι:

  1. Like στη σελίδα μου Ηandmade little treats
  2. Like στη σελίδα  Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ
  3. Αφήστε το σχόλιο σας στη δημοσίευση εδώ κάνοντας tag 2 φίλους σας, το σχόλιο είναι απαραίτητο για να μπείτε στην κλήρωση.
  4. Δημόσια κοινοποίηση της δημοσίευσης του διαγωνισμού στο Facebook.

 

Γενικοί όροι διαγωνισμού:

Ο διαγωνισμός θα ισχύει έως και την Παρασκευή 09/02/2018.

Μόνο μία συμμετοχή – σχόλιο επιτρέπεται ανά άτομο.

Θα πρέπει για να είναι έγκυρη η συμμετοχή να ακολουθηθούν όλα τα βήματα από το 1 έως το 4.

Ο διαγωνισμός αφορά μόνο κατοίκους Ελλάδας.

Από την κλήρωση θα αναδειχθεί ένας τυχερός μέσω του commentpicker.com

Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί με σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλει μήνυμα με τα πλήρη στοιχεία του εντός 2 ημερών στο inbox της σελίδας Handmade little treats στο Facebook. Αν δεν επικοινωνήσει εγκαίρως ή δεν έχει ακολουθήσει όλα τα βήματα η κλήρωση θα επαναληφθεί.

Το δώρο δεν ανταλλάσσεται.

Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog Handmade little treats δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.

Καλή σας επιτυχία!!

Έχουμε νικήτρια!! Συγχαρητήρια Ιωάννα Χατζάκη, είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσεις το δώρο σου!!

Και μείνετε συντονισμένοι, ακολουθείστε το λογαριασμό μου στο instagram γιατί έρχονται και νέες εκπλήξεις! 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *