Γεμιστό Κέικ Μήλου

 

Η αγάπη μου για τα κέικ είναι πολύ μεγάλη, πόσο μάλλον όταν μπορώ να τα συνδυάσω με τα αγαπημένα μου φρούτα.

Το μήλο είναι ένα φρούτο που έχει την τιμητική του το φθινόπωρο και το χειμώνα, μπορούμε με αυτό να γεμίσουμε πίτες, να στολίσουμε τάρτες, να το απολαύσουμε ψητό μαζί διάφορα μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα και φυσικά να το προσθέσουμε στα κέικ μας.

 

 

Ένα τέτοιο κέικ θα σας παρουσιάσω λοιπόν σήμερα, αφράτο, μυρωδάτο, μεστό σε γεύση και πασπαλισμένο με μπόλικη άχνη ζάχαρη, που είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε!

Νομίζω ότι, ακόμη και αν δεν σας αρέσει το μήλο ως φρούτο, δεν θα μπορέστε να αντισταθείτε στη γλυκιά αυτή εκδοχή του!!

Η γεύση του κέικ αυτού θυμίζει μηλόπιτα, λογικό άλλωστε, γιατί είναι γεμάτο από ψημένα μήλα και μπόλικη κανέλα.

 

 

Όσο αναφορά τώρα τη συνταγή, θα ήθελα να προσέξετε τρία πολύ σημαντικά σημεία στην εκτέλεση της.

Αρχικά, θα πρέπει να βουτυρώσετε και να αλευρώσετε τη φόρμα, στην οποία θα ψήσετε το κέικ σας, πολύ καλά, έτσι ώστε να αποφύγετε να σας κολλήσει το κέικ και το μήλο στα τοιχώματα της φόρμας.

 

 

Θα πρέπει επίσης, να προσέξετε το ψήσιμο του. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 60 με 70 λεπτά για να ψηθεί. Αν περάσουν τα 60 λεπτά και έχετε αμφιβολία για το αν είναι έτοιμο, αφήστε το για λίγα λεπτά ακόμη, αλλά θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.

Το κέικ σας ακόμη και ψημένο θα έχει αρκετή υγρασία λόγω των μήλων. Αφού ψηθεί θα πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει πολύ καλά στη φόρμα, πριν το ξεφορμάρετε στην πιατέλα σας.

 

 

Τέλος, θα πρέπει να προσέξετε, όσο το δυνατόν περισσότερο, να αδειάσετε τη γέμιση με τα μήλα προσεκτικά στο κέντρο του κέικ, έτσι ώστε να αποφύγετε να σας κολλήσουν τα μήλα στα τοιχώματα της φόρμας.

 

 

Τα υλικά για το Γεμιστό κέικ Μήλου είναι τόσο απλά που είμαι σίγουρη πως τα έχετε στην κουζίνα σας και επειδή τίποτα δε συγκρίνεται με τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου κέικ στο σπίτι, ετοιμάστε μια κούπα ζεστό τσάι ή καφέ και απολαύστε το.

Γεμιστό Κέικ Μήλου

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κουτάλι της σούπας κανέλα
  • 4 κουτάλια της σούπας ζάχαρη (αν θέλετε 2 καστανή και 2 κρυσταλλική)
  • 100 γρ καρύδια σπασμένα στο μούλτι

Για το κέικ 

  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 180 γρ ηλιέλαιο
  • 400 γρ ζάχαρη (280 γρ κρυσταλλική και 120 γρ καστανή)
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ χυμό πορτοκάλι ή μήλο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις βανίλιες, αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το φυτικό λάδι, το χυμό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα, τη ζάχαρη και τα καρύδια.

Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.

Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ρίχνουμε περίπου το μισό από το μείγμα του κέικ.

Στην συνέχεια απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα  από το μείγμα με τα μήλα. Συνεχίζουμε με λίγο ακόμη μείγμα κέικ, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μήλα και τέλος καλύπτουμε τα μήλα με όση ζύμη κέικ έχει μείνει.

Ψήνουμε για τουλάχιστον 60 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί, στο σημείο αυτό να λάβετε υπόψη σας ότι το κέικ, λόγω του μήλου, θα κρατάει μια σχετική υγρασία. Μπορείτε να το αφήσετε για λίγα ακόμη λεπτά στο φούρνο αλλά θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.

Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά στη φόρμα και μετά προσεκτικά το αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα μας.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

And remember….Nothing says home like the smell of baking

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *